Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikkor 35/1.8G
Автор: peter73   
Дата:   05-12-10 21:30

В базара се продават непрекьснато, вкл. и такива на по няколко дни или месеци. Защо според вас? Купуват ги без да мислят за какво са им или какво?

Отговори на това съобщение
 Re: Nikkor 35/1.8G
Автор: didesignbg   
Дата:   05-12-10 21:42

обектив на 1,8 се купува само по една причина, за да снимаш на 1,8.
никон 35/1,8 не става за това. Тъпото е, че аз си го купих след като го знаех, но пък аз съм свикнал да имам 50мм обектив, а този се пада точно такъв.
Не че е лош обектива, като за 400 лева толкова.

Сега ще се изсипят една камара псевдо никон разбирачи да ти обясняват, че това е страхотен обектив и че няма такава работа. А също и че това е "задължителен" обектив [smilie18]

Автор: victorcito1978   
Дата:   05-12-10 21:43

Правилната причина е, че много често се купуват в "пакет" с апарат и след това стават ненужни ... :)

Автор: victory13   
Дата:   05-12-10 21:48

е как точно ненужни... е това и на мене не ми е ясно...

Автор: jivkojj   
Дата:   05-12-10 21:51

Ами попитай няколко човека от продаващите - защо и ще ти се изясни причината [smile]

Сега сериозно - обективчето е супер, още повече за парите си. Дава ти възможност да снимаш в къщи идеално. става и за портрети в цял ръст.

Относно това, какви ги разправя didesignbg, може и така да е, а може и не. Той все пак си е типичния Никон-хейтър. За справка - отвори няколко никонски теми [smilie18]

Дата:   05-12-10 21:56

[smilie18]
това за мен е голям комплимент, благодаря. Особено от човек сложил си никонска сапунера за аватар.

Автор: jivkojj   
Дата:   05-12-10 22:02

Знам бе. Затова те четкам.[smilie3]

Автор: Scouse   
Дата:   05-12-10 22:05

@didesignbg, защо говориш глупости, само това не мога да разбера...
Обективът е страхотен и такива изказвания като "за 400лв - толкова" са крайно неуместни и подвеждащи.

@peter73, ако се чудиш дали да си го купиш, няма да сбъркаш ;)

Автор: Suggs   
Дата:   05-12-10 22:13

Защо слагаш всички под един знаменател?... В повечето обяви хората пишат защо са решили да продадат обектива. Ако не, можеш да питаш. Предишният собственик на моя твърдеше, че го има, но не го ползва. И наистина, като го купих, обективът беше буквално "неразличим от нов" [smile] .

Публикацията е редактирана (05-12-10 23:06)

Автор: peter73   
Дата:   05-12-10 22:30

Изобщо не мисля да си купужам - просто ми е интересно. Аз предпо4етох 50мм (на кроп) и знам защо. Моге би затова ве4е толкова време си снимам с него и нямам никакво намерение да го продавам:-)

Явно хората прекалено лесно се хващат на клишета от рода "това е задьлителен обектив" и пр., вместо да мислят те за какво конкретно ще го ползват.

И да - в пве4ето обяви пише защо го продажат, но на мен ми е по-интерсно защо са си го купили :-)

Публикацията е редактирана (05-12-10 22:32)

Автор: kapitancho   
Дата:   05-12-10 22:45

На мен лично, много ми допада, защото не ми идва твърде дълго като 50мм вкъщи и снимам децата на 1.8 и стават чудесно снимки. Хем се събират в кадър, хем на 1.8 си е остър, с изключение на ъглите. Обективът е много лек и фокусира нормално, като има фокус и за безмоторните Никони.
Защо се продава толкова често?
Ами 35mm на кроп не пасва на всеки. Един приятел казва, че е скучно ф.разстояние. Други може да не харесват аберациите и т.н.
В началото като излезе, беше голям кът в базара и даже се продаваше на почти магазински цени. Поради достъпността му, доста хора си го накупиха и е нормално, че има оборот и в базара вече.

Автор: ogi100   
Дата:   05-12-10 22:45

Аз имам намерение да си го купя и искам да попитам, защо да не става да се снима на 1.8 с него? Толкова ли маже или..?

Автор: simbon4o   
Дата:   05-12-10 22:52

аз много съжалявам че пентакс пуснаха 35-ца на 2.4(поне 2.0 трябваше да е!), никонската за мен е перфектна. Нямам забележки за представянето и на 1.8. Дори напротив, смятам че е перфектна! Има и много приятно боке за портретчета, идеално е според мен за кропка и определено няма да съжаляваш, НО АКО ПОГЛЕДНЕШ първо снимки с обектива преди да го купиш, ако си купуваш кола защото в някой форум пише че е яка проблема после си е твой! На всеки мераклия с кропка му трябва точно 35мм на колкото може по-отворено и никонското е най-яко към момента.

ПС обектива го имам служебен. Недостатъци: леко криви, но с профилите във адоби се изправя без грешка! Леко аберира, но пак е лесно решимо. Има предостатъчно рязкост и за тия пари е слънце!

Дата:   05-12-10 22:52

Има двама души - мес и designbg, които плюят този обектив поради техни си причини. За останалите обективът е чудесен. За цената няма да казвам, защото и малко повече да беше, пак щеше да си заслужава.

Автор: Scouse   
Дата:   05-12-10 22:54

Абе няма такова нещо, че не става на 1.8. По-остър е от повечето Никори ф/1.8 на 1.8 на кроп... Единствен минус на обектива е, че малко криви, но Кепчъра си знае работата ;)

Автор: aeobs   
Дата:   05-12-10 22:59

Странна тема.

Като сравниш колко често се продават други популярни обективи на Никон 35/1.8 е от тези, които излизат най-рядко.

Изобщо какво общо има това колко често се продава обектив в базара с качествата му.
Ако нещо, то това, което се продава най-много -> е най-популярно -> е най-качествено. 7Д например е най-продаваната камера в базара към този момент.

Единствения недостатък на този обектив е липсата на контраст на 1.8 и това, че не рисува като обектив за 3k. Всичко друго е предостатъчно за всеки, който би писал в тази тема.

В този форум, в темите за техника 90% от пишещите са напълно неадекватни.

Примери: Далтонист, който говори за това коя камера какъв цвят вади. 20 страници коментари за това колко остър или не е обектив, според пусната снимка, която всъщност няма никакъв фокус. Преди два дни бях пуснал две снимки при еднакви условия с Д300 и Д90, защото се заговори за цвят и пластика на изображението. При написването на поста вместо два различни кадъра бях пуснал без да разбера два пъти снимката от Д300. Тъкмо се усетих и тръгнах да едитвам, но преди това чета. "Как може да не виждаш разлика, нямат нищо общо", в същото време получавам ЛС от друг, който ми обяснява колко много се различавали двата кадъра и кой бил по-добър. Всичко това за снимка, която е една и съща. Като имаш предвид, че и двамата са с техника за по няколко хиляди и са от тези, които все пак знаят какво говорят.

Публикацията е редактирана (05-12-10 23:07)

Автор: erotila   
Дата:   05-12-10 23:01

леле имам чувството че всички сте с бели манти с очила поне 2+ леко плешиви, в една зала а на масата 35мм 1,8 распнат от погледите на спецовете [smilie18]

Дата:   05-12-10 23:03

Обектива е остър даже предостатъчно.
За мен проблемите са:
- рисува зле на 1,8;
- фокусира бавно за твърд светъл обективм
- фокусира неточно.
Сравнявал съм го с 35/2 афд, дъртия безмоторник е по-читав. За сигма 30/1,4 не ми се отваря дума. Но реално погледнато за 400 лева това е.
По обектива не плюя, напротив споделям обективно. А се продава толкова много, по простата причина, че след толкова превъзнасяне много хора си мислят, че това е супер-дупер обектива. А той просто си е един тъмен нормален обектив, като тесар 50/2,8 примерно. Ако повече хора бяха наясно като го купуват, нямаше да го продават толкова.

Дата:   05-12-10 23:17

Рисунъкът е нещо много субективно, така че тук няма как да се определи.
Фокусирането не е свръх бързо, но е по-бързо от на двойно по-скъпия 50/1.4, например.
Неточното фокусиране е до бройка и до апарат. Явно си изтеглил къса клечка.

Ето 2 кропчета от 16мп с Д7000 и 35/1.8. Центърът на кадъра е носа.

ф/1.8:

http://photo-zona.net/images/user1477/album24254/preview/1291583740_vodi6073_3518_18.jpg

ф/5.6:

http://photo-zona.net/images/user1477/album24254/preview/1291583743_epfy5660_3518_56.jpg

Малко по-големи размери:
1.8

5.6

Публикацията е редактирана (05-12-10 23:20)

Автор: Rosencho   
Дата:   05-12-10 23:29

гаден е
[smilie5]
[smilie18] [smilie18] [smilie18]
за нищо не става

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   06-12-10 00:15

peter73

Няма никакво значение, и на двата ти въпроса. Радвай се и можеш да си вземеш един.

Автор: vgramatikov   
Дата:   06-12-10 00:40

Основната причината поради ,която се продава този обектив ,че потребителите незнаят за какво и как да го ползват.
Обектива е чудесен на бленда 1.8 и още по-добър на бленди 2.2/2.5
Има хубав контраст и достатъчно острота.
Прекрасно стъкло.

Автор: odut   
Дата:   06-12-10 03:03

Чедесен обектив наистина.
Единствения не толкова голям недостатък е, че е доста пластмасов, но ако не беше нямаше да струва 400лв.[beer]

Автор: alcap007ne   
Дата:   06-12-10 03:13

Не мога да разбера тези които са недоволни от остротата на 1.8, от какво точно са недоволни??? Сравнявал съм практически двата обектива и са еднакво добри на 1.8.
35мм не ставал на 1.8, пък иначе обектива 50мм е супер добър [smilie18]

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/nikkor_50_14g/mtf.gif

http://www.photozone.de/images/8Reviews/lenses/nikkor_35_18g/mtf.gif

Автор: alcap007ne   
Дата:   06-12-10 03:14

Единствения недостатък е, че криви малко повече за твърд обектив.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »