Автор: munich
Дата: 13-04-10 11:35
Здравейте,
знам, че малко подранявам - вторник е, а не петък, но нещо отдавна ми тежи на душата.
Толкова за лиричното отклонение. та токи що видях снимките на ipq от Германия /https://photo-forum.net/i/1284909 /.
Особено планинските много ми харесаха - контрастни са, имат настроение. Браво на това място. И това ме доведе до моя основен проблем - това, че не можа още, според мен, да зацепя ролята на диафрагмата и скоростта при СЛР-а, които имам от 9 месеца. А знам, че тази яркост и острота само така може да се постигне.
Засега имам само Никон Д90 и 16-85, но докато не задействам добре с тях, съм се заинатил да не давам повече пари.
Има ли някакво подробно описание на взаимодействието между диафрагмата и скоростта на затвора, показано с примери и т.н., за да мога по-добре да осъзная при всеки тип снимки поне някакъв базисен подход. Имам малката книжка, издадена от Фото Форум, ни о там само на 1 страничка е обяснено нещо, което някакси не ми помага.
Главно ме интересува това да докарам такава хубава яркост на цветовете, острота при пейзажи, боке при портрети и т.н. Досега обаче с моята техника, снимане на роу и обработка на CNX2 не постигам особен напредък по онтошение дори зветовете на кадрите.
Благодаря Ви,
Поздрави,
|
|