Автор: georgi.a
Дата: 05-06-09 16:05
Pulsar,
Проблемът в БГ е културен, а не законов. За съжаление и този документ няма да промени особено нещата. Все пак съм съгласен, че от някъде трябва да се почне
Но не мислиш ли, че всичко това е едно голямо противоречиво недоразумение: линкове към пиратски книжки (ще продължавам да дъвча темата, докато не обърне някой внимание), някой в друга тема се похвали как си дръпнал от торент програмче, същевременно трети крещи "Да ги съдя ли?", а тук пък в тази се говори за неща на съвсем различно ниво. Иначе всеки се бие в гърдите, че е голям професионалист, чак организират семинари и пр. заучени номера.
Мога да ти разкажа действителен случай как от Инфохелп ми се обадиха да ме викнат на среща да ме зарибяват за абонат. И познай - поднесоха ми рекламите си материали с брошурка и папка с гадно пикселизирани крадени известни снимки. Като им казах, че не е било нужно да ги крадат и че в сток сайтове се продават по $1 и даже им казах автора на снимките - почнаха да ме гледат особено.
Поздравявам те за инициативността, но мисля, че е несъвместимо. БГ си е селянин и ще си остане такъв още много дълго. Каквото и да му покажеш, каквото и да му докажеш - той си знае неговата и е силен, понеже има група от 100 човека, които са зад него.
|
|