Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна
 Защо останахте в България?
Автор: svetalcho   
Дата:   06-01-08 02:19

Днес се замислих по този въпрос. Мога да кажа за себе си...бях 9 години "навън" и носталгията ме гонеше във всяка секунда прекарана "там". Липсваха ми малки неща като пластмасовата чашка кафе с бъркалка, да се обадя на Брума и Грейвъра с призива "Ай да пием по едно кафе" с часовете разговори за фотография, жени, обективи и т.н., червеното вино, Созопол през лятото, мириса на кварталните кръчми, където всеки е велик и е бил в Ню Йорк[smilie18], шкембе чорбата след тежка нощ, гледката на половин София от моята тераса сутрин докато пия поредното кафе с цигара. Взимах 2000Е заплата и душата ми бе всеки ден в България...един ден просто не издържах и се върнах....заради една жена и заради форографията. Днес шляпах из кишата и се запитах дали си струваше....нямах пукната стотинка в себе си...и си казах ДА..защото това е моят ДОМ.
Та просто исках да попитам:
Вас какво ви задържа в България???

Отговори на това съобщение
 Re: Защо останахте в България?
Автор: marchello   
Дата:   06-01-08 02:23

[smile]

[smilie24]

същото и на мен ми харесва!

[smile]

Автор: Azirafel7   
Дата:   06-01-08 02:23

Оф, тая вечер ли точно намери да пуснеш такава тема... Много ме мързи сега. Утре. [smilie5] Наздраве! [beer]

Дата:   06-01-08 02:24

ай събуждайте се всички!!!

[smilie7]

Автор: portradamus   
Дата:   06-01-08 02:26

Те пък щото в чужбина боб хвърлят да видят дали ще емигрирам при тях. И в България е трудно, и навън е трудно. Лесно е само в корема на мама преди да се родиш.

Дата:   06-01-08 02:30

[beer]

Автор: ibk   
Дата:   06-01-08 02:37

Щото тука е ЯКО!

ВСИЧКО!
... дори и простотиите.

P.S. Преди около 15 години осъзнах, че сигурно ще съм последния човек, който ще напусне България... после разбрах, че сме много.

Автор: japanese   
Дата:   06-01-08 02:46

che kakvo prechi pak da ia napusnesh kato kefne :)

Дата:   06-01-08 02:52

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   06-01-08 02:52

тая тема е мноо смешна
[smilie25]

Автор: g06ky   
Дата:   06-01-08 03:00

Men puk ne me kefi v BG ... kakvo li? Ami pysnete si novinite i se zaslyshaite za absyrdite koito stavat vseki den ... Vseki si ima mnenie i vijdane razbira se , no az ne izdurjah na prostotiqta i selqniqta SORRY [smilie21]

Публикацията е редактирана (06-01-08 03:00)

Автор: snooper   
Дата:   06-01-08 04:25

Семейство. Приятели. Природа.

Трите неща на първо четене, нямаше ме само 5 месеца, но както казваш ти всяка една секунда умът ти е на друго място. Винаги съм бил горд и щастлив, че съм роден Българин - след като се нагледах на простотията от матрицата, наречена САЩ тия ми силни убеждения се засилиха и бетонираха. Не искам някой да ми забранява да пия бира в парка лятото, докато спорим с приятели за "Можеше ли Никон да направят орбитална станция преди руснаците?" съвсем насериозно, не искам да се обяснявам с ченгета за щяло и нещяло, както беше там.
Всяка една своя сутрин започвах с първа песен "Излел Дельо Хайдутин", втората беше едно изпълнение на 100 Родопски каба-гайди, третата "Нашата Мила Родна Страна" - и като си пусна музиката, затварям си очите и виждам Лакатник, Кончето, Тевно Езеро, Дунава, Злия Зъб... това ми държеше духа високо всеки ден, това ми помагаше да започна деня без да се сливам със Системата, от която ми се драйфаше.
Надявам се да видя още много места, още много пътища да кръстосам по света, обаче никога няма да забравя как си кацнах тука вечерта и на другия ден хванах влака - 25 минути след София аз видях и помирисах отново Рая, отворих прозорецът в коридора, оставих се познатият вятър да роши косата ми, познатото слънце да пече в очите ми, Влакът спря на Лакатник за няколко минути и си казах на глас без да се усетя "Ето защо броих дните".

Вече съм си Удома над два месеца, нито се кефя на мъглата денем в София, нито съм се скъсал от имане на нови поръчки по това време на годината - затова пък тук е лесно, излизаш и след по-малко от час ти си на Витоша, гледаш хребетите на Рила в далечината и си спомяш как там за 10 000 километра обиколки си видял една планина и то доста постна, бетонирана до върха с парапети, паркинги и магазинче за кислород на няма 3300 метра... Не, че им липсват красоти, просто никога не можеш да намерих разнообразието от природни дадености на парче земя с големината на България.

Май е време да се спра да пиша, инак ще откарам до утре, но, Свтълчо - прав си, не си сбъркал наистина [smilie24]

Автор: GuitarString   
Дата:   06-01-08 05:23

Не трябва да се драматизира живота “навън“. Това е избор, които много зависи от това, което си имал преди. Миграцията е нещо напълно нормално. И погледа “отвън“ много помага да разбереш кои си, да се ситуираш по добре в света, да се почувстваш като част от голямото цяло. Човек си е номад по произход... Добре е да си стъпвал на поне още един континент. Да изпиташ поне един културен шок. Всяка нова гледна точка е като избиване на нов прозорец в собствената ни душа. Уви често пъти нещата, които ни липсват вече ги няма и си признаваш, че корена изсъхва с възрастта дори и в собствената ни градина. А най-хубаво е, когато хората, които обичаме са близо до нас!

Автор: Стоев   
Дата:   06-01-08 06:26

[smile]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/gbvy8397.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-01/afdx5024.JPG

Автор: anne   
Дата:   06-01-08 06:36

GuitarString [smilie24]

Автор: Императорът.   
Дата:   06-01-08 09:02

Защото това е МОЯТА страна, защото и моите деди, както сигурно и вашите, са я напоявали с потта и кръвта си от много поколения. Мисля достатъчен отговор.

Автор: tnt   
Дата:   06-01-08 09:07

GuitarString [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: boreto   
Дата:   06-01-08 09:17

svetalcho
snooper
ibk
Стоев
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]
[beer]

Автор: nsirakov   
Дата:   06-01-08 09:23

защо останах ли.. защото не съм достатъчно умен да се сетя да бягам.. ама почвам да се осъзнавам....

Дата:   06-01-08 09:23

пп. на въпроса: лошо стечение на обстоятелствата [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   06-01-08 09:27

Хубаво е да имап избор. И на село има чар.

Дата:   06-01-08 09:28

Асахе, марш у Парижево! [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   06-01-08 09:32

Чекай си изям кроасана.

Автор: SLR   
Дата:   06-01-08 09:33

GuitarString[smilie24]

Не виждам нищо лошо в емигрирането, стига човек да е щастлив и да го прави доброволно.Просто някъде като не ти изнася, ставаш и си заминаваш.

Естествено че нещата който svetalcho е изредил, биха липсвали на всички, но нямам нищо против да виждам от моята тераса половин Париж, Оукланд или Шанхай.

Както казваше един приятел:"Важното е да не се чувстваш прецакан"[smile]

Дата:   06-01-08 09:34

СЛР [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.