Автор: HP
Дата: 03-08-12 18:04
Интересна идея за събиране на средства са измислили ВиК.
Историята - минава инкасаторката за проверка и отчитане на изразходваната вода и заявява, че водомерът е повреден и трябва да се отремонтира. Нормално-техника е, нормално и да се поврежда. Заявява ми , че след около месец ще дойде техник, ще свали водомера, аз трябвая да гго занеса във ВиК, после като е готов, да отида да го взема и да чакам техника да дойде да го монтира.Схемата е интересна, ама на фона на всичката простотия даже не ми се коментира.
Та минава около месец, пристига един депресиран мрънкащ субект, който заявява че много трудно се сваляли водомери и т.н. /което мен въобще не ме интересува/. Сваля водомера и записва показанието му в протокола. Но когато мина инкасаторката аз също му записах поканията и ааа, изненада-показва изразходени 9 кубика. Казвам на мрънкащия сладур, че неработещ водомер едва ли ще покаже нормалното за месеца потребление, той заявява, че това не го интересува, той само сваля и поставя водомери. принципно и той е прав и аз се понасям към ВиК. Там-изненада, комшията от съседен вход и той с водомерчето и чака пред гишенцето. Кво му има , питам аз, ами казаха, че е развален и ето , нося го. Така, почва да ми става интересно как така се развалят по едно и също време и за да стане още по интересно, още един юнак от нашия блок цъфва с водомера. Идва моя ред, някаква очилата лелка , на видима възраст над 60-те ме пита "Вие за какво сте?" . Обяснявам кротко, че нося за ремонт работещ водомер, тя клепа разбираемо и вика, ние ще го проверим ей сега и ако е повреден , ще го ремонтираме и след половин час ще си го вземете. Питам колко ще струва ремонта, отговора е ОКОЛО 26 лв. Почвам да се изнервям и казвам, че около 26 лв. е и 2.80, зависи как ще го погледнеш. А ако му няма нищо, питам аз. Ами ако му няма нищо ще ви вземем 13 лв. за профилактика. Чакай сега малко, аз проблеми с водомера нямам, ако се окаже , че и вие нямате, защо да ви давам 13 лв. за профилактика???
Ами ако е развален??? -наежи се лелчето.
Ами ако не е???? -наежвам се аз.
Оставям водомера, след половин час пак съм там. Ами то се оказа, че водомера работи, дайте ми 13 лв. за профилактика.
Давам аз 13 лв. щото и да дигам скандали лелката ще клепа, аз ще се ядосвам и ще си стоя без вода.
Прибирам се аз и срещам комшията-на него му взели 26 лв.
Бе много интересно-моя работи, праивха му профилактика за половин час, неговия развален отремонтираха го за половин час.
Забелязвам една странна тенденция напоследък подобнои дружества да си измислят всякакви безумия, за да взимат пари. Почва да ми писва и ако сега има служебно написана вода за месеца, ще се съдим с ВиК, просто за лично удовлетворение
|
|