Автор: explorer
Дата: 06-08-11 10:15
Абе майтап, майтап... ама на гол задник! Бъзикайте се вие с Diandimov, ама който е бил в Калифорния знае за какво става дума - километри плажове, чисти, наистина девствена природа. Вярно, пясъка е твърд (на повечето места), океана студен и т.н. но човек може наистина да се наслаждава на природата.
Някога и нашето море беше красиво и чисто. Поне на места. Идете сега на някое от изброените по-горе места - Бутамята или Силистар примерно. Градски плаж, няма къде да си опънеш хавлията. И защо стана така? Защото някои другари решиха да инвестират откраднатите от всички нас пари за да превърнат България в "туристическа дестинация". Сега в България "почиват" (ако изобщо може да се нарече така) дивашки орди от стотици хиляди пияни англичани, германци и руснаци, и българите трябва да се бутаме между тях. Аз обикновено към простотиите на т.нар. ни "елит" съм с нагласата "оставете ги да правят каквото си искат", но онзи ден видях в онлайн новините как са превърнали едно от последните райски кътчета по морето в "частен плаж". Става дума за "Веселие" - след Созопол и "Каваците". Има една характерна скала там в морето, колко моделки съм снимал там... беше ми любимо това местенце. Едно време почти не ходеха хора там. Сега на скалите точно над плажа се издига масивен комплекс апартаменти, "Пясъчни Лилии" или нещо такова (лилии някакви бяха). Казват, тия апартаменти били продадени предимно на руснаци. Тая година са оградили плажа със саксии с палми и сложили табели: чадър 50 лв, шезлонг 30 лв. Отгоре били сложили ограда и вече не може да се слезе откъм пътя, можело само по плажа откъм "Каваците" да се влезе (ако нямаш апартамент в комплекса, разбира се).
|
|