Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Дайте мнение за този нетбук/таблет
Автор: stingray   
Дата:   16-05-11 10:10

http://www.dell.com/content/topics/topic.aspx/global/products/landing/en/inspiron?c=us&l=en

Някой купил ли си е такова нещо вече и има ли конкретни впечатления? Идеята мен лично много ме радва и изчетох доста ревюта по нета, ама знам че тука в зоната са най-компетентните юзъри и затова питам тука първо [smilie5] [smilie5] [smilie5]
В Технополис го има чудото за 999 лв. Струва ли си, не си ли струва...

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте мнение за тоз нетбук/таблет
Автор: niro   
Дата:   16-05-11 11:36

Аз, какво ти трябва да знаеш?

Дата:   16-05-11 15:51

Ами противоречиви мнения чета из ревютата. Затова исках мнение от някой дето си го е купил, как е със скоростта, солидна изработка ли изглежда, батерията как е, не били мн доволни от екрана. Общо впечатление ми трябва :)

Автор: Ivodam   
Дата:   16-05-11 20:53

Трябва да се види и тества. По принцип Уин 7 не е най-доброто за тъч скрийн, но пък е пълноценна ОС. Определено не ми харесва обаче Интел Атом в средата на 2011 година...

[smilie8]

Автор: dikimee   
Дата:   16-05-11 22:16

за 1000лв. по-добре си вземи един Galaxy Tab с 3G или iPad2 ако няма да ти липсва хардуерната клавиатура.
Галакси Таб-а има 1000000 хака, включително такъв за поддръжка на "истинска" блутуут клавиатура и мишка...
Пък iPad2 си е iPad2

Дата:   17-05-11 00:04

Ivodam, отбеляза ли че е двуядрен процесор и няма много общо с атомите на 1.6 като производителност. Ипад 1 или 2 все тая, мисля че няма нищо общо Делл-чето при положение че е с пълноценна операционна система...Ето затова исках мнение от собственици а не от такива дето като мене са чели ревюта само :)

Автор: aeobs   
Дата:   17-05-11 00:10

Е то е близко до ума. Изработката е порядъчна, нито нещо качествено, нито ще ти се разпадне в ръцете. Екрана е с ТН матрица непокриваща sRGB с лоши ъгли на виждане. Относително незадоволителна батерия. От там нататък няма какво друго да му се знае.

Дата:   17-05-11 00:18

демек препоръката е макбук 11 инча от 2000 и кусур лева ?

Автор: esc   
Дата:   17-05-11 00:23

е на теб к'во ти пука как е... и без тва само пасианси ще цъкаш...[smilie18]

Автор: snoopoff   
Дата:   17-05-11 00:35

аз бих взел галакси таб да си играя [smilie5]

Автор: didesignbg   
Дата:   17-05-11 09:42

отбеляза ли че е двуядрен процесор и няма много общо с атомите на 1.6 като производителност.

Уау, невероятна производителност има този n550 ще знаеш, пък какво видео... Атом не е никаква оферта, не се справя задоволително със седмицата.
Като играчка с андроид и клавиатура - асус трансформър. Ако е за уин нещо с бразос, например hp dm1z. Ако ще е за гъзария епъл са насреща.

Дата:   17-05-11 11:44

кеф, страшни отговори, точно както ако някой пита дали да си вземе сапунерка - веднага се оплюва и се стига до д700 или 5д2 :)

Автор: niro   
Дата:   17-05-11 21:45

Под Вин7 си работи добре, имах Асус 1008Р(2GB RAM), беше със Стартер, но сега с Хоум и този процерор пак си е добре. Разбира се има си и ФШоп - 17..18 сек. зареждане. Още не съм го пробвал в ACR и подобни, но като цяло системата леко е по-бърза от Асуса. Иначе индекса му е следния: 3.1, 4.6, 2.9, 3.0, 5.9. Екрана няма разлика много с предния и ме устройва, има добър преход на цветовете, но това може и да го видиш; по хоризонтала градусите са достатъчно, но по вертикала куца. Тъча си е мн. добре, само на Пикасата не иска да фит-ва екрана, като си на view, при Win Photo view няма проблеми, разбира се всичко се управлява с тъч, обръща се според екрана, виртуалната клавиатура става, но май е по-добре с 'писалка'. За батериите - чувства се разликата с Асуса, там може да ти държи цял ден дето се вика, тука наистина си по-ограничен. Компаса работи - като цифри; акселератора си работи с др.(хардуерни май)опции, но не съм се занимавал с него и в момента е безполезен. Причината да взема такова нещо, а не типичен таблет, е че имам голям хард за източване - 320ГБ и това е работата която ми върши като съм някъде, също и все пак си обработва снимки, не е като да разглеждаш само от теловете, има си и нормална клавиатура. И още нещо важно - повечето пикчър-софтуери(+ФШ) не харесват размери на екрана под х768 пкс(!!!), а Canon-софта дори и не го инсталира изобщо (аз затова дадох у лево Асуса). Та имай го в предвид това, иначе ако не ти трябва тъч, може да си вземеш Асус 1215N, той е и малко по-голям - 12", но в 10" сектор този и още някои нетбуци само стават, като повечето хвърчат нагоре като цени. Сложил съм и Ubuntu 11.04, като му направих дял допълнително /нетбука идва с инсталиран Вин на целия диск/, работи си нормално, той все пак е мобилна система и понякога е по-здравословно да се влиза от там в мрежите, освен това винаги може да си четеш папките на Вина, дори той да се скапе. Тъча си работи, но без Dell app. естествено.

Дата:   18-05-11 00:22

Ей това е мнение което ще ми е много полезно и накланя везните към него. Благодаря много.

Автор: Kaloyan_Radomirov   
Дата:   18-05-11 06:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: didesignbg   
Дата:   18-05-11 08:51

Изглежда си решил, така че не искаш да чуеш истината.
Процесорът не е само мегахерци и ядра. Атом N550 е с твърде остаряла архитектура, не поддържа out of order инструкции, има безумно слаба видеокарта. Няма логична причина да си купиш нетбук с атом, след като brazos системите навлязоха.
http://www.engadget.com/2011/01/17/hp-pavilion-dm1z-with-amd-fusion-review/
http://www.anandtech.com/show/4187/hp-dm1z-taking-fusion-on-the-road
Поразгледай, попрочети, помисли. Атом донякъде е оферта само с нвидийския чип, но тогава става въпрос за по-различна цена, консумация, а и наличност.

Дата:   18-05-11 09:11

В момента разглеждам и избирам, затова и пуснах темата. Няма да е лошо всички прдложения да са от реално ползващи устройствата хора подплатени и и с цена в този диапазон. :) Не държа да е Делл-а ама искам реални конкуренти с Уиндоус, другите ОС-и ги забравям. :) Липсата на връзка с монитор или ТВ ме дразни доста, но не знам алтернативите предлагат ли такава. Изобщо няма да с разсърдя ако някой който е в течение ми каже моделите които са сходни до 1000лв за да мога да си сравнявам и определям приоритетите.
П.С. Ейч Пи-то не е лош вариант, макар няма нищо общо с таблет функцията.

Публикацията е редактирана (18-05-11 09:32)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.