Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Рецепти за сладолед
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 18:07

Току що от Кауфланд си купихме двуобемна /за два вида едновременно/ машина за сладолед.
35 лв.
Господин немецът не е сложил вътре рецепти ...

Моля, предложете някоя рецепта, която сте изпитали и ще свърши работа!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/crdv2737.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/xhno3244.JPG

http://217.9.237.214/i/549558_1.jpg

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 18:11

Чоколато Желато- италиански сладолед

3 чаши пълномаслено мляко, или наполовина мляко, наполовина сметана сладкарска течна
150 грама натурален шоколад, начупен на парчета
3/4 чаши захар
2 с.л. царевично брашно
3 жълтъка

Сложете 2 чаши мляко в тенджерка и усилете котлона. Когато започне да ври, отместете. Добавете шоколада и бъркайте докато се разтопи напълно.
Останалата чаша мляко смесете със захарта и царевичното брашно, и добавете към млякото със шоколад. Върнете на котлона и варете около 10 минути. Разбийте жълтъците, прибавете на тънка струйка към сместта като внимавате да не се пресече и оставете на водна баня ако искате да обработите леко жълтъците. Иначе отнемете от огъня. После охладете до стайна температура. Сложете в машината и замразете.


https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/iurw4052.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/eatg8370.JPG

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=82.0;attach=27945;image



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: japanese   
Дата:   22-08-09 18:13

pamuk , voda i ocvetitel niakakav..[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 18:20

japanese - разочароваш ме ...[smilie2]

http://www.youtube.com/watch?v=hkSDKXvrZ9w

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 18:21

... купихме си и вафлени фунийки за сладолед ...
[smilie6]

... абе, голям мерак!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/xgsu7573.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/uaii5961.JPG

http://fc07.deviantart.com/fs25/f/2008/143/5/d/gelato_di_nuvola_by_meppol.jpg




Публикацията е редактирана (22-08-09 18:48)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-08-09 18:27

Сметанов сладолед

Течна сладкарска растителна сметана (охладена) 500мл се разбива в дълбок съд – аз я разбивам поотделно (250 мл за бял и 250 за кафяв) с по 1 -2 сл.л захар кристална, докато се получи твърда пяна. Рзбива се суха сметана - фиксираща на д-р Йоткер (Schauma Fit) с указаното 150 мл мляко – също се разделя на две и прибавя към сметаните.
Шоколадов сладолед: Разтопява се натурален шоколад 50 гр. с 1 сл.л краве масло (на водна баня или микровълнова) и 50 гр. течен шоколад. Натуралният дава цвят и аромат, а млечния сладост и финес - може само 100 гр. шоколад / ако е натурален трябва да се подслади допълнително/. С постоянно бъркане се добавя към сметаната. Допълнителен аромат по желание: кафе (аз добавям – ½ чл нес кафе в разтопеното масло) или 1 сл. ром.
Бял сладолед: Разтопява се бял шоколад 100 гр. с 1 сл.л краве масло и се добавя към другата половината от сметаната, добавя се ванилия /1 сл. ром, или друг аромат/.
Двата вида сладолед се оформят по желание в съд за замразяване. Между тях и отгоре може да се поръси с ядки, крокант, карамел, шоколад на ситно, натрошени фини бисквитки, топинг.
Слага се в камерата за няколко часа (аз от вечерта за другия ден) да замръзне. Изважда се от фризера непосредствено преди сервиране.
Нискокалоричен вариант: течната растителна сметана може да се разбие с подсладител, със/или без захар (без шоколад и масло), да се фиксира със суха сметана и ароматизира по желание.

твА Е ОТ БГ- МАМА че ти там, ако не друго има готини мацки [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 18:31

Мерси Кайзере!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/cekd4257.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/aynn5425.JPG

http://www.foundshit.com/pictures/dogs/sharing-ice-cream-cone.jpg



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: caprichosa   
Дата:   22-08-09 18:32

Ох,ама че сте и вие...отивам до магазина[smilie5] https://photo-forum.net/joro/emoticons/forum_simp0085.gif


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: MapTuH   
Дата:   22-08-09 19:22

[smilie24] [smilie25]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sasi   
Дата:   22-08-09 20:38

http://www.videojug.com/film/how-to-make-easy-vanilla-ice-cream

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien   
Дата:   22-08-09 20:45

а какво точно прави тая машина ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sasi   
Дата:   22-08-09 20:55

бърка сместа така че да стане пухкава като сладолед.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien   
Дата:   22-08-09 21:00

а каква е разликата с миксера ?

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: тьма   
Дата:   22-08-09 21:06

охоо, Стоене Пети, кога ще ме каниш на гости https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/mxdh8771.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2009-08/vglp5621.JPG



Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   22-08-09 21:07

аз си купувам готов - неееаааааам нерви[beer]сигурно домашния е по-вкусен[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 21:09

Какво прави машината:
Контейнерите на машината са с двойно дъно.
Държат се няколко часа във фризера за да се охладят доста добре.
Когато сипете сладоледената смес в изстудените контейнери, машинките ги бъркат и сместта се замразява само от студа в контернерните двойни стени.
Кагато минат от 20 мин до 1 ч. сладоледа е готов за сервиране.
Съхранява се във фризера.
Не зная защко на филмчето не е показана точно тази процедура със замразяването ...



Публикацията е редактирана (22-08-09 21:09)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Lalinda   
Дата:   22-08-09 21:09

На едно място в Халите открих твърде вкусни сладоледи...

Далеч по-забавно е да ги опитваш вместо да си ги бъркаш у дома...

Е, като ти мине меракът след един-два несполучливи опита с машината (35 лв. ми се струват твърде ниска цена, за да получиш от нея и качество, че и удоволствие), пак ще се върнеш на фабричния...
[smilie24]

Както се казваше в една антиреклама: "Нашите продукти са по-евтини от тези на останалите производители. Опитайте ги... и ще разберете защо!"

Нищо лично, но не вярвам в чудеса, пък обичам сладолед.
На север го хапвахме и при -33 градуса на улицата!
[smilie3]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: stoyan_5   
Дата:   22-08-09 21:10

Лали,
имали сме навремето българска машинка и ставаше.
Тази изглежда далеч по-солидно, макар и за 35 лв.

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: itilien   
Дата:   22-08-09 21:16

е то значи няма кой знае колко високи технолигии в машината, така че 35 лева си е нормална цена. Той сладоледа се прави от рецептата, а не от машината. Тя само джурка.



Публикацията е редактирана (22-08-09 21:17)

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   22-08-09 21:23

Лали после че чудиш що има теми за тебе и не те обичат хората.. ми винаги домашните неща са по-вкусни от готовите и най-малкото знаеш какво ядеш. Аз ям сладолед два пъти в годината та ми е все едно. Но човек който го обича.. Сладоледите в халите ги има от 2000та, казват се Сладоледи Пианеди и има щандчета на Витошка и къде ли не се сетиш...И това че на тебе атомния физик с познания за всичко в нашия скромен животец са ти заврени ръцете отзад на Стоян не са и може пък да се окаже че е намерил след време рецептата за най-хубавия сладолед на света. Ти като имаш неква там смотана сапунерка що не заебеш снимките и направо да си викаш фотограф??

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-08-09 21:28

и аз не бих имал ътрпение да чакам сладолед от машинка. обикновено взимам 3 литрова кутия от супИра и докато не свърши не мирясваме. лапаме с едни големи лъжици ( моята е 250мл [ezik] )


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   22-08-09 21:31

сега се сещам че и ние на времето имахме една руска със долна метална част и син капак в който беше двигателя за лопатката.. [smilie18] как ме върнахте в детството. Тогава искаш ли нещо различно го удраш на творчество. Мама правеше много вкусен шоколадов сладолед с парченца шоколад и карамел[smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: тьма   
Дата:   22-08-09 21:44

със сигурност ще е голямо изживяване да си направиш сам вкусотийка[smile]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-08-09 21:47

още по голямо изживяване е как и с кой ще го изядеш [ezik] [ezik]


Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Amigo   
Дата:   22-08-09 21:49

kaiser.soze
Дата: 22-08-09 21:47

още по голямо изживяване е как и с кой ще го изядеш



тва е най-важното! [smilie24] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.