Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Проблеми със застраховател... :(
Автор: Lillly   
Дата:   10-09-09 22:29

Моля за съвет, става въпрос за тотал щета... От Булинс ми заявиха, че ще ми заплатят около 60%, но не и да ми кажат колко точно, а направо да им давам банкова сметка и там да си видя... [smilie11]
Проведох дълъг разговор, в който категорично ми беше отказана точна информация за парите.......
[smilie23]

[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: sun   
Дата:   10-09-09 22:42

Давай банковата сметка и остави разправийте за после, че може изобщо нищо да не дадат. Още сърбам една попара от преди 9 месеца дето реших да си отстоявам правата по законов път.

Re:
Автор: autosvet   
Дата:   10-09-09 22:45

Ми може да ти дам съвет, но нещо съм блокиран да ти пращам лични ...

Re:
Автор: Brida   
Дата:   10-09-09 22:46

Хм... [smilie8] Ако става дума за авто-каско, в договора ти не пише ли каква сума би заплатил застрахователя при пълна щета?
При мен поне пише (Булстрад).

Re:
Дата:   10-09-09 22:50

аутосвет - на теб съм ти простила хулите, сега те и отблокирах, ако имаш желание кажи

брида - мисля, че пише нещо между 60-80%, но това разбира се има сума ти уточнения, които защо ли [smilie23] сигурно при всяко изплащане влизат в сила. на мен примерно ми заявиха, че колата е презастрахована и затова не можело 70%... имало трошки от същата марка и модел, които били много евтини - това се води за аргумент "пазарна стойност"

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   10-09-09 22:53

Нямаш ли брокер?

Re:
Автор: docenta   
Дата:   10-09-09 22:56

Исках да си правя каско за 7000лв. брокерката ми извади една книга и ми каза, че моята кола я оценяват на 5000лв. и ако не покажа фактури, че има по голяма стойност (тунинг) няма сми да я застраховам за повече защото ще ми изплатят при тотална щета не повече от 5000лв.

Re:
Дата:   10-09-09 22:58

Действителна стойност се казва защото се води, че автомобила се обезценява с течение на полицата. За това се чете обаче договора и тогава се избира застраховател бул инс и булстрад и някои други имат две застрахователни суми едната е за частични щети споресд която ти определят премията, а другата е за пълна загуба (кражба, грабеж и тотална щета), която ти е според застрахователната стойност към датата на застраховане. При тотална щета пък смятат действителна стойност към датата на настъпване на събитието и от нея вадят остатъци и ако уж си си застраховала количката за 8 бона то за пълна загуба е 5 а на практика вземаш 3 ... честито.

Все пак трябва да ти видя полицата. Дай им сметка да ти пуснат първите пари и после се разправяйте.

Re:
Дата:   10-09-09 23:05

Ок, но ми се струва нереално, абсурдно и смешно да не бъда информирана предварително. През последната година имам единствено една боя на врата и предна броня, нямат други разходи по колата... В случая е плащана застраховка за сума 7500, казано ми е че ориентировъчно ще ми изплатят 4000, "защото така" ... доста под очакванията ми, не ми се мисли за крайната сума [smilie23]

Re:
Дата:   10-09-09 23:20

Ти си информирана, но не си си прочела какво ти пише в полицата. Прочети я внимателно, не че искам да те разочаровам, но мисля, че шанса е малък да промениш нещо пост фактум.

Re:
Дата:   10-09-09 23:41

добре де, но дори и да нямам шанс, си убеден, че по-добрият вариант е да си взема парите и после да се разправям по съдебен път, вместо обратното?

Re:
Автор: asahi   
Дата:   10-09-09 23:46

Каквото и да вземеш над платените от теб суми е кяр.

Re:
Автор: sirkhann   
Дата:   11-09-09 00:15

То за тва се ходи при застрахователи, дето започват с буквата А, колкото и нелицеприятни да са ми някои от тях...(Арменец, например)

Re:
Дата:   11-09-09 00:28

Вземи си сега парите които ти дават за да не се обезценяват за теб ... след това предприемай каквито действия сметнеш за добри. Това е моят съвет.

Re:
Автор: sfilipov   
Дата:   11-09-09 00:51

Никоя компания не изплаща повече от 70 % при тотална щета. Пише го в общите условия за слючване на застраховката.

Re:
Дата:   11-09-09 00:53

Лъжеш се [smile] Има такива дето плащат и 100% от застрахователната сума зависи какъв клиент си просто.

Re:
Автор: sfilipov   
Дата:   11-09-09 01:22

Еми може и 80 % да са ,но аз до сега не съм чул да изплатят 100 %, а да кажем че имам познания и познати в тази област. Но сега си си някой супер-мега-хипер голям клиент може и да има някаква врътка

Re:
Автор: 2nYo   
Дата:   11-09-09 01:34

https://photo-forum.net/static/forum/2009-09/jvvg9912.JPG
http://asabulgaria.com/uploads/photos/229.jpg

Да видим как те ше се опраат ! [smilie5]

Re:
Автор: todorov   
Дата:   11-09-09 01:36

Тотална щета е тази, при която възстановяването на застрахования обект (в случая МПС) е икономически необосновано. При така нареченото "тотално погиване" на МПС, пред застрахователя (не пред клиента) има 2 възможности (уредени са в общите условия):
1. Застрахователя изплаща застрахователната сума на МПС минус платените до момента обезщетения (при условия, че не е извършено дозастраховане) и затрахования прехвърля собственоста върху МПС на застрахователя.
2. Застрахователя изплаща на Застрахования сума, която представлява разликата между застрахователната сума и стойноста на запазените (здрави) части и детайли, като затрахования запазва собственоста си върху МПС.
Обикновенно застраховтателя избира 2-рия вариант, макар че в практикат ми се е случвало неедонократно да предпочете и първия. Всъщност понеже реално този който има възможност да избира е застрахователя, то той е привелигирован в този случай.
Обикновенно застрахователите избират да платят между 60 и 80 % от застрахователната сума, но това зависи от няколко фактора:
1. Вида и размера на щетата
2. Възраста на МПС и стойноста на МПС (по-новите и скъпите се плащат по-добре)
3. Застрахователния Ви посредник (слава Богу за толкова години като брокер нямам "тотал" платен на 60%).
4. ... не на последно място - през последната година се наблюдава влошаване на "ликвидацията на щети" (във всички компании) продиктувана от икономическата конюктура в страната - силната конкуреция доведе до поевтиняване на застраховките; икономическата криза намали приходите на застрахователите по "Автокаско", а увеличените цени на сервизните услуги доведоха до по-големи плащания към сервизите. И понеже застрахователните компании не могат да влияят върху фактори като икономическата криза и цените в автосервизите, започнаха да "режат" обезщетенията, които са по "експертна оценка" (оценка на стойноста на щетите съгласно нормативи на застрахователната компания) и "тотални щети".
Някой горе спомена, че "тоталната щета" се разглежда към датата на възникването и, т.е. ако МПС е било застрховано за 10 000 лева на 15.09.2008г., а на 15.08.2009г е претърпяло "тотална загуба вследствие ПТП" или "кражба", то като меродавна се взима стойноста на МПС към датата на събитието (в случая 15.08.2009, която във всички случаи е по-ниска от застрахователната сума към 15.09.2008). Това е факт, но за някои застрахователни компании (напр. Джненерали, Булстрад, Виктория). Други като база приемат застрахователната сума, отбелязана в полицата (Бул инс напр.) и на тази база извършват изчисления за изплащане на застрахователно обезщетение. Тази "тънкост" и редица други подобни обаче, трябва да ги знаете преди да сключите застраховка. Затова най-важното е застрахователния Ви посредник (било брокер или агент) да е в час със застраховането, а не просто да Ви драсне полицата и вземем паричките с широка дружелюбна усмивка на уста.

За горното питане на Lilly: нямат право да ти отказват да ти съобщят размера на изчисленото обезщетение. И най-вече ако си собственик на МПС (по-документи). Ако не си - имат (освен ако нямаш надлежно пълномощно).

Да ти дам съвет на база оскъдната информация, няма как да стане, но преполагам, че от писанията ми по-гре можеш да си направиш някои изводи.

Успех!

Re:
Дата:   11-09-09 19:31

Благодаря за информацията и съветите, развитието ще е от понеделник нататък [smile]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   11-09-09 21:36

Общо застраховане - пфуй.

Уважавам само човекозастрахователите. [smilie3]
Аутосветов - е застраховател за ламарини - той ще те посъветва най-убаво, Лиленце. [smilie24] [smile]

Re:
Дата:   12-09-09 20:00

Имперски няма да си измисляш застраховател е тоя дето те лъже за да ти вземе парите, аз съм тоя дето ти ги дава после ... винаги ще си остана инженер.

Re:
Автор: НАСОО   
Дата:   12-09-09 20:34

аз в една много хвалена компания за каско с уж 30% намаление след като включих всичко да го направя нормално всъщност излезе с +5%увеличение и накрая за счупеното ми стъкло и одран таван ми платиха колкото да си купя ново половината стъкло.. другата половина, раутата, боята и т.н. от моя джоб. Ми и 700стотака каско. [smilie11] Що ми требваше да се занимавам, ма нали бившата ми обясняваше че да караш кола без застраховка било пълна глупост и тъпотия[smilie18] [smilie18] сега поне мога с чиста съвест да заявя че съм бил прав[smilie5]

Re:
Автор: djogata   
Дата:   12-09-09 20:47

Застраховането в БГ явно е нещо много идиотско...

Аз живея в Дания, тука нещата са по съвсееем различен начин....

Ако удариш колата, я даваш на сервиз, а после сервиза си търси парите ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛЯ.

Така че за онези няма мърдане - ама само толкова процента трябвало да се изплатят, ама това не струва толкова, ама колата била обезценена - теб не те интересува, ти си вземаш колата след седмица в изправност и това е [smilie19] [smilie19]

Има една хватка де - има така наречената сума "собствен риск" - около 500 лева (доста незначителна сума като вземем предвид цената на сервизните услуги тука - смяната на крушка на фар е 50 лева) - така че не можеш да злоупотребяваш и да търсиш застрахователно събитие за всяка драскотина. Има фирми, които предлагат и застраховка без собствен риск, но е по-скъпа.

Но според мен доброто решение е това, че сервиза си взема парите от застрахователя, така че застрахователя няма къде да мърда и да шикалкави.

Наскоро едни приятели си удариха колата, предната броня и двата фара бяха за смяна (не си спомням дали радиатора беше за смяна) - колата с пътна помощ веднага замина на фирмен сервиз, и след седмица беше готова, като междувременно им беше дадена резервна кола на разположение. Със сервиза и дума не е ставала за пари - моите хора просто си платиха собствения риск (към 700 лева при тяхната застраховка), и после застрахователя е платил сервиза (4000 лева) + резервната кола (наема на която също е едно 500-600 лева).

Re:
Автор: DidiAndreeva   
Дата:   12-09-09 20:59

Искам и аз нещо да попитам, защото бях изпаднала в същата ситуация и следователката по моя случай ме посъветва да пусна молба за обезщетение към застрахователя по полица "Гражданска отговорност" на виновното лице. Оказа, че това е невалидно при лична застраховка "Каско" . При условие , че това са две независещи една от друга застраховки , защо аз не мога да искам обезщетение за нанесените щети от застрахователя на виновния ? За каското пародията беше пълна, накрая след стигане до изпълнителния директор се реши, че ще ни изплатят 70% ( при пълна щета ) и "благородно" ще ни оставят колата, която естествено за нищо не ставаше.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.