Автор: Yulo
Дата: 03-06-09 01:37
Нещо пак не е наред в тази страна
Пламен Асенов
http://asenov2007.wordpress.com/
Идват избори и нещо пак не е наред в тази страна. То не че когато няма избори е наред, но сега работата удари съвсем през просото.
Комунистите са се развилнели и демонстрират безогледно всичките си номера – от най-изтънчено магарешките, до най-просташките, само и само да направят кашата в главите на хората пълна и да се задържат на власт.
И `що да не се развилнеят? Законодателната власт е тяхна – упражняват я заедно с присъдружното ДПС и маломощните царски пажове. Изпълнителната власт е тяхна – пак заедно..... Службите са техни. Президентската власт е тяхна. Медиите са в огромна степен техни. Бизнесът – смее ли.....
Независимата съдебна власт е управляема – било чрез стари и нови вътрешни зависимости, било чрез външен натиск. Престъпният контингент е техен - забележете как е кротнал предизборно. Москва е тяхна, поне когато е необходимо на Москва – забележете и тя как е кротнала в момента по всички български въпроси.
Брюксел не е изцяло техен, но все пак имат лоби там. Пък и въпросният Брюксел не е създал механизъм, по който да може да изхвърли България от европейското семейство, така че дори онази част от Брюксел, която не понася тъпи комунистически номера, ще трябва да търпи тъпите им комунистически номера.
Най-страшното е, че голяма част от хората в тази страна са техни, дори и когато привидно гласуват против тях – например за партии като Атака, РЗС и други, много други. Макар от 35 години насам да следя отблизо политическия живот в България, честно казано, не ми е ясно как става това.
Как стана така, че в средата на осемдесетте години, когато комунистите докараха страната до просешка тояга и в магазините нямаше дори свещи и кибрит, хората скочиха не срещу тях, а срещу турците? Как стана така, че през 88-ма, 89-та година си отгледаха опозиция, която да ги опази на власт?
Как стана така, че през 90-те ограбиха страната, а виновни се оказаха Филип Димитров, впоследствие Иван Костов и изобщо – цялата интелигентска пасмина от сини гадове? Как стана така, че в началото на новия век сключиха сделката с царя, когото бяха отдавна прогонили и с върхушката на ДПС, която бяха държали по затворите по време на тъй наречения “възродителен процес”, за да управляват – разбирай, да лапат парички – сега заедно и заедно да отдалечат колкото могат хората в България от реализацията на истинските европейски принципи и ценности?
Как стана така, че в момента всички ги виждат какво правят и всички ги чуват какво говорят, и въпреки това има мнозина, които продължават да вярват, че политическото пале Сергей Станишев в ролята на министър-председател може да сбъдне нечия мечта?
Като се замисля, понякога си казвам, че може би аз нещо не съм наред. И тогава пак започвам да ровя в паметта си, в учебниците по история, в книгите на могъщи писатели, започвам да гледам документални филми...
Е, не! Не е като да не съм наред. Винаги и навсякъде, не само в България, комунистите са имали ужасяваща роля за обществата, в които са пуснали корени. Дори най-младите сегашни избиратели би трябвало да си спомнят времето на Жан Виденов, би трябвало да могат да различат политическите мимикрии от последните години, съчетани с управление на пълната некадърност и корупция - да разберат, че нещо ги работят. Че нещо пак не е наред в тази страна...
Но май няма да стане. Като гледам социологическите проучвания на фона на безогледните действия и изказвания от страна на комунистическата пасмина, говорят ми за едно – тъй нареченият “народ” предпочита да не мисли много-много. Освен, разбира се, ако ситуацията всъщност не е симптом за силна, клинична форма на мазохизъм.
копи от
http://www.kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=6938306
|
|