Автор: niavaah
Дата: 01-06-09 12:06
az na tova popadnah...
Първи въпрос - Боб варя ВИНАГИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в тенджера под налягане.
Запомни от мене - бобът образува газове, защото люспата му е от много дебела целулоза и трудно се разгражда в стомаха. Затова образува газове.
Когато се вари в тенджера под налягане и достатъчно продължително време, люспата напълно се сварява, не затруднява смилането и не прави газове.
И така, бобът е в тенджера под налягане. Слагаме го на котлона и включваме на 1 на стандартен четиристепенен ключ. Изчакваме, ако трябва и един час да започне да шуми клапанът. Това означава, че вече се е загряло достатъчно, вдигнало се е налягането, което е и целта. Сега вече превключваме на 2 .
И варим така общо 2 до 2,5 часа.
ami mersi na vsi4ki! az otivam do magazina i po4am, 4e ogladniah ve4e
|
|