Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Банките - кому са необходими?
Автор: pehata   
Дата:   29-12-08 19:51

Забелязали ли сте колко много клонове на разнообразни банки се навъдиха навсякъде - на места, където преди бяха любими заведения, сладкарници, магазини, фото-ъгълът в халите и т.н. В един блок с 4 входа в Надежда, например, се помещават клонове на 6 различни банки... [ezik]

Е защо бе, да му се не види. Ако имам нужда от банка, ще я намеря където и да е - правил съм го много пъти.

Защо е необходимо толкова ресурси за поддържането на разни офиси + превръщането им в неизползваеми помещения (защото, съгласете се, не ходите всеки ден на банка, освен ако не работите там). [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Банките - кому са необходими?
Автор: slivenski   
Дата:   29-12-08 20:01

Всеки път, като трябва да ходя в банка ми призлява... Днес пак отивам в ОББ и чакам, чакам, чакам... И не само в ОББ, и в Булбанк, и в Пощенска... Навсякъде е една и съща картинка - работят 2 гишета от общо 8, примерно, а разни натокани каки се шмандахерцат насам-натам и се правят на важни... А на опашката висят поне десетина души нон-стоп... [smilie23]

Българска работа... [smilie23] [smilie21] [smilie21]

Автор: e-mil   
Дата:   29-12-08 20:12

Напротив, ако въртиш търговия, може и всеки ден да ходиш до банката. И тогава се радваш, че ти е наблизо.

Автор: fff   
Дата:   29-12-08 20:42

Аз пък се радвам, че банката ми откри клон най-после и в моя квартал и не трябва да се разкарвам [smilie25]

Автор: charlyb   
Дата:   29-12-08 20:55

Пазарът е този, който най-точно определя броя, не само на банките. В кризи като тази, всичко излишно ще бъде ликвидирано.

Автор: Vinsent   
Дата:   29-12-08 21:02

Бе, банката си е полезно нещо![smile]
И колкото по-близо, толкова по-удобно! [beer]

Автор: asahi   
Дата:   29-12-08 21:03

Банките са необходими на клиентите си. Кво толкова?

Автор: acklay   
Дата:   29-12-08 21:11

slivenski, специално в ОББ нещата стоят по следния начин - има си система за предотвратяване на опашките - оная машинка дето ти дава номерче и ти си го следиш на таблото.Отделните служители,както сигурно си забелязъл, облслужват различните клиенти.Ако чакат 30 човека за каса и няма ни един за депозити, кредити, банкови карти, фирми и каквито там им бяха разделите, то и служителите, които обслужват тези сфери ще си седят и ще си клатят краката.Просто ти си за каса, примерно, и там трябва да си дадеш/изтеглиш парите, не може на друго гише.
Предполагам, че и в другите банки има някакво разделение на ангажиментите, а не всеки който хване него да обслужва.За броя на банките съм съгласен с e-mil [beer]

Автор: slivenski   
Дата:   29-12-08 21:21

acklay, в някои клонове на ОББ има такива машинки. В този, в който бях днес или нямаше, или не работеше. [smilie21]

В останалите изброени банки, които ползвам, няма.

Както казах, от 8 или 10 каси да работят две, това не е нормално при положение, че има 30 човека на опашка. Не ме интересуват другите им отдели.

[smilie21] [smilie21]

Автор: PolarBear   
Дата:   29-12-08 21:24

Винсент и Асахи, ЧарлиБ и Е-мил, ФФФ го казаха. Май няма какво да се добави.
[smilie24]

Автор: shama   
Дата:   29-12-08 21:27

то ако ще и 100 банки в един блок да има пак ще си останат толкова некадърни. В щатите ми трябват точно 3 максимум 5 мин да си внеса пари в сметката докато в България за по малко от 35-40 мин това досега не ми се е случвало.

Последния път една такава неуспяла манекенка или чалга певица работеща очевидно с голямо нежелание като банков случител почна да ми се кара защо не съм написал причина за това че искам да си вкарам 200лв в сметката - викам и причината е че искам да си купя кюфтета от Била

Много е интересна процедурата и в ПИБ , първо се редиш на една опашка взимаш некви листа и после отиваш на дръга опашка която е на 2 метра от първата (КАСА) за да им дадеш тези листа обаче си двойно защитен имаш карта с чип която не бачка в интернет мдаа [cool]

Автор: Lalinda   
Дата:   29-12-08 22:21

В банка *** ми се е случвало да ме поканят от една каса на друга - имаше някакъв байчо/охранител или по-скоро байка, която наблюдаваше трафика в салона и преориентираше клиентите от каса на каса.

Не съм търговец и не ми се налага да ходя всеки ден по банки, но намирам за изключително удобство банките да имат повече клонове и изобщо там, където намерят за добре...

Харесва ми и че мога да плащам данъците си в клон на *** банка, в който никога не съм виждала друг клиент освен мен самата... Е, вярно е, че клонът е много таен - успях да разбера къде е едва след като им позвъних по телефона за уточнения... Но няма да казвам къде е, за да не става калабалък...
[smilie3]

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   29-12-08 22:24

Lalinda, да не е ДСК в Дървеница? ;)

Re:
Автор: exile   
Дата:   29-12-08 22:31

аз да споделя как пред няколко седмици трябваше да преведа едни пари в ПИБ.
Влизам в офиса в мол софия - 15 души опашка.
И понеже тва е точно до нас си казвам - еми уцелил съм някакъв пиков момент, ще се върна след час-два. Излизам и а - на 30 метра надолу по "стамболийски" - друг клон на ПИБ.
Празен [smilie21]
Джан-джун [smilie21] 3 секретарки, две каси, пълен кеф.
Влязох като бял човек и си свърших работата.

Какъв е извода?
Това, че 99% от целокупния народ на подчиненени на овчия стаден инстинкт и обожават да се редят на опашки просто защото тези опашки са в МОЛ, сити сентър или друга подобна гнусотия, понякога само ме радва [smilie21]

После всеки от опашката от 15 души в клона в мола сигурно цяла вечер е псувал "онея в първа инвестиционна", дето го карали да се реди на опашки... [smilie8] [smilie21]

Автор: otto   
Дата:   29-12-08 22:40

Банката има ЛИХВА, държавата има ИНФЛАЦИЯ!
Това са двете неща които ни гърбят!
И колкото да са лъскави и ухилени на рекламите си пак ще ги мразя. Защото ЛИХВАРя е най-мръсната професия!!!

Та така си мисля аз :)

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   29-12-08 22:54

банките, темо моя любима! :-)

доскоро се клех, че нашата банкова система е от най-примитивните в Европа, но преди два месеца се опитах да си изтегля пари от всички банкомати в Сейнт Олбънс, Лондон, и никакъв шанс на която и да е кредитна карта. знам каква е причината, но тя не ме грее че останах без пари на гарата. добре, че бях с приятел та ми даде.

причините банките да правят много офиси са няколко:
1. стадния инстинкт - истината е, че 90% от изпълнителните директори са супер зле в главите, не са били кой знае какви отличници в университета, скарани до омраза с икономикса и финансите. вземат по 10 000 евра заплата и им дай само курвеене и простотии. в целия банков сектор има трима директори които се супер добри и знаят какво правят - Казини в Булбанк, Бочев за БНП Париба и Славов за Прокредит. останалите не умеят банкирането и затова се водят по другите. като почне един да прави офиси и се втурват и останалите. стадо. не ги виня много за това щото заради същия стаден инстинкт всички инвеститори работеха само в полша и България я нямаха за държава, докато се стигна до феномена полската фондова борса да е номер едно по пазарна капитализация в европа.

2. достъп на клиентите - в банките си мислят, че като направят офис и си решават проблемите с клиентите. истината е, че 90% от корпоративните клиенти банкират онлайн, а 95% от останалите клиенти са в банковите клонове за да плащат вноски. обаче в клоновете 20% от персонала са на каси, останалите са за продажби. и така се получава асиметрията, че 95% клиенти са обслужвани от 20% служители и 5% клиенти от 80% служители. и клиентите гледат това нещо и се ядосват, а дори не са длъжни да знаят това, което аз знам, и да го разбират. те просто се ядосват и си тръгват. грешен бизнес модел, ама така и не го разбраха. аз лично съм потресен от това, че топ "банкерите" не се прибират в България от постоянни командировки, а не привнесоха нищо отвън.

3. ПОС брандиране и създаване на нагласи в потенциалните клиенти - да, ама не. щото в страната има само две банки, чиито офиси стават за нещо, имат ведър и предразполагащ вид, обучени сътрудници и правилна визия. останалите са отблъскващи и неприятни. грешен бизнес модел.

с усмивка си спомням случка от 2002 г. Редя се на касите в клона на Хеброс в ЦУМ, облечен в обичайния за мен вид на особено западнало хипи. по едно време охраната идва и почва съвсем преднамерено да ми се кара за това, че съм си сложил ръката на колчето на въжето пред гишето. аз си махам ръката безропотно и продължавам да си вися. по едно време излиза от офиса на управителката на клона изпълнителния директор индиеца, вижда ме и идва през целия салон да ме поздрави и да поговорим. познайте колко се осра онзи от охраната. разбира се, нищо не казах за него, дожаля ми за горкия дядо, урока му беше достатъчен. разбира се, повече и не стъпих там и след година и още редица гафове лека полека прекратих отношения с банката. зле за тях, защото им бяхме от големите клиенти.

Автор: sasi   
Дата:   29-12-08 22:56

Не ползвате ли нетбанки бе хора? Много по-ефтино и лесно е.

Автор: HopeSpringsEternal   
Дата:   29-12-08 22:59

ползваме бре сасе, ама баба ми не ще :-)

страх я от телевизора на компютъра, как така ще си дава парите на него :-)

Автор: SLR   
Дата:   29-12-08 23:29

Спокойно, и банките ще ги удари "кризата", и пак ше си намалят клоновете.

Автор: Императорът.   
Дата:   30-12-08 00:19

Мисля бамки инвестират в имоти, ако си купуват помещенията - ако не ги - значи са глупави.
Сега като не дават кредити почти, не ги знам какво правят - освен пакост - да вадят сехото от обръщение.
Лично аз гледам да си нямам работа с бамки - кредити не вземам, а да си държа парите в бамка на депозит е крайно кухо - аз инвеститор. Бамката никога няма да даде лихва по-висока от инфлация - иначе де им е файдата?

Автор: PuertoVaras   
Дата:   30-12-08 00:25

Дори и Инвеститорите си държат парите в банки :)
Технология :)
Няма от къде да ги вземеш парите, за да ги инвестираш, освен от банка или от под възглавницата.

Автор: Императорът.   
Дата:   30-12-08 00:38

Ами изработвам ги - или ги вземам от инвестицията, за да ги реинвестирам. В бамки държа само малко сухо в 2-3 дебитни карти - за текущи разходи.

Автор: black_swans   
Дата:   30-12-08 00:41

Споко, твое императрие, през идещите години банките ще се набълбукат здраво с "имоти" и "помещения", та да си ги удрят в главите след това. [smilie5]

Едни от най-големите глупости, които върши родното банкерство, е превръщането на банките в агенции за недвижими имоти; при това въпреки ограниченията на бившия закон за банките и настоящия за кредитните институции относно съотношението недвижимости-собствен капитал.

Автор: asahi   
Дата:   30-12-08 01:05

Всъщност никоя банка не иска да се набълбука с имоти, ама пустата лакомия за клиенти ги принуждава да минават границите на разумното.

Re:
Автор: gorbi   
Дата:   30-12-08 16:30

работя от 2002 година с Прокредит, един от първите им клиенти във Варна съм... За толкова години нито един, единствен път дори, не ми се е случвало да чакам опашки повече от един човек пред мен, да бъда нелюбезно обслужен или нещо такова.... С този си опит, като отида в друга банка по някаква работа и се изумявам как може в една и съща сфера на дейност да има чак такива разлики.... Предполагам че регионалният мениджър на Прокредит просто си го бива.... Написаното от HomeSpirit... всъщност точно обяснява нещата......

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.