Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Не било акумулатора, най ми било свещичка
Автор: Chitsujo   
Дата:   13-12-08 13:00

Та така... Минаха се две седмици почти откакто колата предаде Богу дух. Добрият ми съсед НАСОО а.к.а. доброто старче ми остави своят акумулатор. Моят 100% е паднал току що проверих...

Въпросът е:

1. Като демонтирам моят акумулатор първо клема "+" ли се откача и после клема "-"?
2. При монтаж на друг първо "-" се закача, а после "+"?

Защото в един сайт намерих тази инсрукция и съм озадачена. И какво може да стане ако ги сменя - късо [smilie5] ???

# Смяната се извършва при изключен двигател и изключени консуматори като първо се демонтира клемата от отрицателния полюсен извод, а след това - от положителния полюсен извод.
# Когато първо сваляте стария, а после монтирате новия акумулатор, не ги клатете, за да не се полеете с киселина от вентилационните отвори.
# Когато свалите минусовата клема на акумулатора всички елктронни уреди във вашия автомобил ще загубят своите данни (бордови компютър, запаметен код на радиото и т.н.), ето защо тези данни трябва да се въведат след поставянето на акумулатора допълнително.
# Извършва се проверка на клемите и полюсните изводи като в случай на замърсяване същите се почистват.
# След монтирането й в автомобила, батерията трябва да се закрепи по начина, определен от производителя на автомобила.
# Свързването на акумулаторната батерия се извършва като първо се свързва положителната клема към положителния полюсен извод, а след това – отрицателната клема към отрицателния полюсен извод.
# Проверете правилно ли сте поставили акумулатора и добре ли сте го закрепили.
# Ако в автомобила си разполагате със съответните вентилационни маркучи, поставете ги на вентилационните отвори. Ако имате само един вентилационен маркуч, то останалите трябва да бъдат затворени със запушалка. За акумулатори без вентилационни изводи запушалка не е необходима.
# След приключване на монтажа клемите и полюсните изводи се намазват с технически вазелин.
# При автомобили с два акумулатора:

* смяна на един акумулатор, двата винаги еднакви по тип, капацитет, пусков ток;
* при допълнително изведено 12V захранване между двата акумулатора.

Отговори на това съобщение
 Re: Смяна на акумулатор! Помощ!
Дата:   13-12-08 13:02

Тъй ли е? Как е? Отделен отговор ще задоволи моите питания най-добре [smilie24] [smilie11]

БЕЗ СПАМ МОЛЯ! САМО ПО ТЕМАТА, ЗАЩОТО МИ Е СПЕШНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:10)

Автор: Gruyu   
Дата:   13-12-08 13:04

Вземи първо един голям гаечен ключ и съедини с него двата полюса да се убедиш дали бачка.

Re:
Автор: slivenski   
Дата:   13-12-08 13:07

Gruyu, не се бъзикай... [smilie8] [smilie21]

Това е свръх опасно... [smilie21]

Re:
Дата:   13-12-08 13:07

Грую, чети бе! Аз още не съм свалила моят акумулатор... Питам откъде да започна да го свалям от + или от -, защото в инстукцията в първия пост, която намерих пише наобратно и не знам как беше [smilie2]

Re:
Дата:   13-12-08 13:08

Ш те напсувам[smilie23]

Питам сериозно и ми е спешно! Ходете да си спамите другаде [smilie9]

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:08)

Re:
Дата:   13-12-08 13:09

Първо се откача отрицателния полюс. След това положителния. [smilie21]

При качване обратното - първо се закача положителния, после отрицателния. [smilie21]

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:11)

Дата:   13-12-08 13:10

Ще се обадя на баща ми, колкото и да не ми се иска! [smilie22] [smilie9]

Дата:   13-12-08 13:11

Хиляда пъти съм сменял акумулатори, не съм гледал коя клема да е първа или втора,а за бъзика мисля, че Чистую е достатъчно техн грамотна дама, за да го разбере.

Дата:   13-12-08 13:13

Еее, извинявай, не знаех, че е толкова сериозно пол-то.[smilie2]

Re:
Дата:   13-12-08 13:13

Е, да ама ми е шибано, бясна съм, че трябва сама да го оправям и от акълджии ми писна. Аз питам конкретно и хич не ми е на майтап, та се ядосах малко [ezik] Освен това, ако бях толкова технически грамотна нямаше да пускам тема и да питам. А това, че няма да свържа + с - е ясно [smilie23]

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:14)

Автор: Tekumze   
Дата:   13-12-08 13:18

сливенски ти е казал, при сваляне първо -
после +
При поставяне на новия първо + после -

Автор: georgi969   
Дата:   13-12-08 13:19

Внимавай като стягаш клемите когато стягаш + да не докоснеш нещо друго.Виж как се закрепя самият акумулатор да не тръгне нанякъде.аз го откачам както ми дойде,същото е и за закачането.ако имаш аларма вероятно ще се включи при закачането на втората клема,ще трябва дая изключиш.

Автор: naik   
Дата:   13-12-08 13:19

Не трябва да има значение кой полюс е първи,така или иначе като единия е откачен,веригата ти е отворена,следвай смело горната инструкция.[smilie24]

Автор: white   
Дата:   13-12-08 13:20

Chitsujo стига си фучала, ами слушай сега:
изгасяш двигателя, отваряш капака,няма значение коя клема първо вадиш, плюс или минус, махаш едната после другата. Наритваш стария акумулатор някъде, после слагаш новия, там трябва само да гледаш да сложиш правилно плюсовата клема върху плюса на акумулатора, няма значение от коя клема ще започнеш. Затягаш ги хубаво,ама внимавай от много затягане да не счупиш клемата. Естествено всички настройки на радиото бягат, ама не е фатално ще си ги намериш отново. Това е! [beer]

Автор: asahi   
Дата:   13-12-08 13:21

Първо минуса (масата). Прави се заради безопасността - намалява се вероятноста да цъкнеш с инструмента плюса към маса.
Поставянето - по обратния начин. Почисти клемите на кабелите до метален блясък.

Дата:   13-12-08 13:21

Не искам да го правя аз, писна ми все да се оправям сама. Ако можеше да си заходи сама до сервиза щеше да е супер, ама няма начин.

И не виждам изобщо защо трябва да знам такива неща https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif

Усещам положението от 1-ви януари 2008, когато закъсах на път...

Ако се обадя да ходим на кръчма всички идват, ама ако трябва един акумулатор да се смени всеки се гаври с незнанието ми. От това незнание не страдам, просто не ми се е налагало.

Нямам нужда да знам как се сменя проклетата батерия мамка му, не ми е работа това, ама няма никой от сервиз, който да ми дойде на крака и да го направи за 20 лева. [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: asahi   
Дата:   13-12-08 13:23

Нямаш ли гадже? Ако имаш и не може - тресни го със стария акумулатор у главата.

Дата:   13-12-08 13:24

Е ся е моментът да получиш много предложения... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Автор: mitaka   

И внимавай като купуваш новия ,някои акумулатори са с обратно разположение на полюсите![smilie7]

Като нямаш намерение да го сменяш кво занимаваш хората ?[smilie22]

Дата:   13-12-08 13:25

Имам приятели за маса, гадже не. Всички са мързеливци и страхливци [smilie23]

Re:

Автор: mitaka
Дата: 13-12-08 13:24

И внимавай като купуваш новия ,някои акумулатори са с обратно разположение на полюсите!
------------------

верно,верно... [smilie24] [smilie21]

Re:

Найк, що не си завреш мнението в задния двор и като ти пречи нещо просто не го чети!!!!!!!

Като нямаш намерение да ми помогнеш не ми сери в темата [smilie22]

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:26)

Дата:   13-12-08 13:27

Да си стои в твоя заден там си му е по добре .[smilie18].Ако четеш това което сме писали всички,даже и аз ще видиш,че се опитах да ти помогна за съжаления ти си безнадежден случай [smilie21]

Публикацията е редактирана (13-12-08 13:29)

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.