Автор: NeDDRaG
Дата: 07-12-08 21:37
slivenski написа:
> Вдъхновен от темата на Alsash, вчера купих от пазаря една
> връзка праз, пет свински вратни пържолки /около кило/, и днес
> по случай Никулден реших да се отдам на кулинарна вакханалия…
>
>
> Та, вземате пържолите и ги намазвате със соев сос. Нареждате ги
> в една тава, която предварително сте намазали с олио. Нарязвате
> отгоре няколко скилидки чесън. Поръсвате с черен пипер и сол на
> вкус и ги пъхКате в предварително загрята на 250 градуса фурна.
> Печете до готово.
>
> На котлончето слагате една тенджурка и сипвате в нея мазнинка.
> Нарязвате ПРАЗ - три, четири стръка - да се напълни
> тенджурката… Посолявате малко. Удавяте го с половин литър вода
> и го задушавате, докато омекне като печен праз…
>
>
> Междувременно свинското вратленце вече трябва да е почти
> готово…
>
> Изсипвате задушения праз в тавата с пържолите, разпределяте
> равномерно и запичате лекинко…
>
> И се получава ето това…
>
> https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/irhe4639.JPG
> http://photo-zona.net/images/user1474/album13776/large/1228588898_nfdi2555_DSC_1454.jpg
>
>
> Не се заблуждавайте! Това под праза са пържолки...
>
>
> Остава червеното винце и опааааааааа…
>
>
>
>
Ами аз правя същото, ама малко по по-дтъг начин. Нарязано на хапки, с малко по-шарено месце и праза да се запържи.
|
|