Автор: photoforce
Дата: 30-11-04 16:11
Лъмбърджак,
Прав си! Има фотографи, които наистина не желаят за тях да се гласува. Абсолютно безмислено би било да предложа снимките им за траш - просто ще бъдат пуснати за гласуване. Или, мисълта ми е просто някак човек да указва дали снимката е качена с цел да се разглежда, или се ползва сайта като фрий спейс. По мойта система всички снимки, сложени с идеята "фрий спейс" ще се самоизтрият, когато потребителят качи още 11 и дадената снимка отиде на страница 2 ( ще има рейтинг под 10 ) . Реално смятам, че има логика, с изключение на онези фотографи, които умишлено не желаят да се гласува за снимката им. Трябва да има някаква такава опция отделно, въпреки, че не виждам защо трябва качествена снимка да се пуска без да се гласува - това е един вид самозатриване, не, защото рейтинга е всичко за мен (!!!), но, защото той именно е начинът за дадена фотография да "изплува" и да се види от повече хора в сайта. Да, който иска, ще я види, но неминуемо тук се замесва и известна доза "комерс", тоест, реклама, или най-товно - рейтинг.
Янии,
"сигурен съм, доста хора не съзнават, 4е като "праснат" снимките от "последния рожден ден на леля", те са ло6и и аматъорски, дано си съгласен с мен" - Точно така. Затова дадох тази идея, за да го ОСЪЗНАЯТ.
И послепис, аз лично си трия снимките точно по тази система сам, затова я предложих, защото я прилагам. Не, че една снимка с рейтинг 5 е по-лоша от друга, със 200. Не, че не може една и съща снимка да е с различен рейтинг дори, защото единия път е била видяна, другия не и накрая, ако наистина не се харесва, пак човек може да си я уважава. Обаче, ако е с нисък рейтинг няма много работа във форума - това значи, че не се е приела, събрала е коментари и съвети, което е ценно, вместо да се хареса - махам и я снимам пак, следвайки съветите заедно със собствените си виждания, за да стане добре! Аз не я трия за себеси, но просто я махам от сайта като недооценена/лоша ( едно от двете, без значение ) .
|
|