Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 един фотограф и малко за рекламата в БГ
Автор: Pulsar   
Дата:   26-07-06 15:48

ето:
тук !
аз искрено се впечатлих от екипите, агенциите и клиентите, звучи сериозно, и едновременно с това весело...
Дано скоро и в БГ да видим подобни неща, но ме съмнява, че аудиторията е подготвена за повече от билбордове с шампиони по сумо с намушени в гащите салами..., Калорекси, и още безброй видео и фото кретении с които ни заливат [smilie23]

Отговори на това съобщение
 Re: един фотограф и малко за рекламата в БГ
Автор: sounder   
Дата:   26-07-06 16:06

то в БГ визията идва едновременно от измислените и псевдореклами и малоумната чалга маса, т.е. те диктуват какво да се прави.

иначе не се продава .....

т.е. визията се възпитава у публиката от тези, които сътворяват и после одобряват визията ...... а публиката си иска - цици, курове, путки, чалга руси напращели каки - първосегнални неща

примерче: Водка Флирт, Водка Селект .... и още безброй ..........

Сериозните реклами в БГ са адаптации.

Автор: Brummaker   
Дата:   26-07-06 16:11

да, на някои им изнася народа да е тъп и се прави всичко възможно [smile]

което не значи, че изпипаната реклама, направена по всички правила не/няма да вирее [smile] [smile]

Дата:   26-07-06 16:24

Бруме, прав си ... мнооооого зависи от този дето поръчва рекламата и неговата визия също - ако е в час дет се казва, шансовете са големи

Автор: asahi   
Дата:   26-07-06 16:30

И пазарът е тесен - не могат да се отделят достатъчни рекламни бюджети за сериозна интервенция. За това се разчита на еднократни ярки изяви като тези с цитираните водки.

Автор: dau   
Дата:   26-07-06 16:32

Страхотни работи!

Стискам палци повече и при нас да има такава визия

Автор: graphic   
Дата:   26-07-06 16:37

Не сте ли чували за трите "SSS" с които някои държавни управления манипулират поданиците си, а също и гражданите на държавите към които имат апетити. Общоизвестно е, че ТЪПА нация (към което и ние сме тръгнали) се управлява, манипулира и убеждава много по-лесно от едно мислещо общество.
Та съм съгласен със sounder за казаното[smilie24]

Автор: urbangrey   
Дата:   26-07-06 19:07

[smilie24] [smilie24] [smilie24] mersi za linka ima kakvo da se vidi i pomisli ;) za reklamata v bg [smilie19] [smilie23] [smilie23]

Автор: Божидар   
Дата:   26-07-06 19:34

sounder, дрънкаш пълни глупости:"малоумната чалга маса, т.е. те диктуват какво да се прави."

Масата никъде и никога не диктува правилата...иначе отдавна демокрацията да не е само утопия...

Рекламите за минерална вода "Банкя" да не мислиш че са предназначени и се гледат само от интелектуалци като тебе?!

Дата:   26-07-06 21:26

В интерес на истината, Божидаре, аз не знам рекламата на Банкя кой я е правил, страхотна е, наистина !!!
Но и тези на воТките май са УЖ БГ идеи...УЖ...
имам предвид, че семплата реклама, примери в този сайто, който дадох , е нещо което адски много ми липсва в БГ...а аз не искам да съм гражданин на "немалоумна държава", за да имам готина визия на нещата...
Гледам много внимателно и изучавам реклами и рекламни клипове от 96-та когато щях да кандидатствам в чужбина да уча фотография. Още тогава ми направи впечатление от стотиците каталози, които ми изпращаха университетите, как мислят и как снимат 1-вокурсници, какви награди взимат, и тн.
За мое огромно съжаление, стереотипите в БГ не дават тази свбода на мисленето, а и дори тези зародиши да ги има, те биват УБИТИ от шуробаджанащината, псевдобосовете на "фирми", да не говорим за "рекламните ми отдели".
По този повод се сещам през 97-ма когато започвах да се занимавам с интернет дизайн, един прохождащ бизнесмен тогава и всеизвестна мутра днес, ми каза по телефона:"приятел, аз си имам кУмпютърен човек дето ми прави кУмпютърните неща, и ако имам кУмпютърни проблеми, ми ги оправя кУмпютърния човек...
ето ви малко за размисъл !

Публикацията е редактирана (26-07-06 21:40)

Автор: fat   
Дата:   26-07-06 21:48

не може да сравнявате онзи рекламен пазар с този рекламен пазар(България) и възввръщаемоста от вложените при в дадена реклама.

на Банкя рекламата може да я видите навсякъде където Фирма Кока са купили местна миенрална вода

а за чалгата и шареното - то си е по дефолт - клиента иска шарено нема значение кво продава [smilie5]

Дата:   26-07-06 21:53

погледнете тогава рекламите в Словения и Хърватска ..... оставям да размислите

Дата:   26-07-06 21:59

sounder
така си е...
Хърватска е държава, която ми е оставила страхотни спомени...Но това тук, го няма никъде...
"ГЪТНИ КОРЕМАААА, НЕ ! Гълтай КАЛОРЕКС !!"
или още по-доброто :-)
"Имуунобор ...!!"" за първи път в живота си в праймтайм(часовете за новини с най-голям зрителски интерес), да се показват играещи баскетбол кутии !!!
Болни мозъци са тези, които дават тоя зелник, а аз си мислех, че има критетии за една телевизия какво да пуска и какво НЕ, в рекламните си блокове...
Ще ме извинявате, но поне малко уважаващи се хора(рекламни директори) това не биха го допуснали, но чичко паричко прави чудеса...Ето тук се разминаваме на хиляди години, онези ТАМ имат малко поне доблест и самочувствие, за да откажат.

Публикацията е редактирана (26-07-06 22:03)

Дата:   26-07-06 22:03

Така е както си писал, ама я да обърнем "палачинката" и от другата страна.
Мислиш ли, че "бизнесмена" е успял благодарение на този "кУмпютърен човек", или е видял кои са добри в бранша и ги е употребил по предназначение?
С други думи много добри творци(сценаристи, режисьори, фотографи...) реват срещу чалгата, а в същото време дават мило и драго , да напишат сценарий как Мара отваря бира с "очи", да насочват походката на Камелия, за да се види колко и е голяма цепката...на полата, да снимат патката на Азис?!

Дата:   26-07-06 22:05

Божидаре, ми кат са гладни и алчни и лапат с широк гъз - т'ва е в БГ требе на сека цена да се "продаде"

Публикацията е редактирана (26-07-06 22:06)

Дата:   26-07-06 22:09

Божидар
абсолютно си прав !!!
Но това, е защото те (многото добри творци сценаристи, режисьори, фотографи...) биват експлоатирани точно от тези същите Пайнери, щото им дават хляб,а колко всъщност им дават е съвсем друг въпрос, но е беспорен факт, че този тип бизнес процъфтява и давам директно пример с Ивана, която съвсем наскоро ще изгрее с нов парфюм, чийто реклама правят едни колеги...но парите се дадоха на ръка (не коментирам това действие), но колко често за такова нещо получаваш изобщо пари от "бизнесмените".. Ето защо се получава това "добро" кумуникиране с чалга бизнеса, и ужасното неразбирателство с бизнесът, който наистина трябва да дава тласък на тема ИДЕИ, ВИЗИЯ, РЕКЛАМА.

Публикацията е редактирана (26-07-06 22:13)

Дата:   26-07-06 22:26

Гръга се затвори. Вярно, че сиренето е с пари, но както казват "Не всичко е пари", и докато не се разбере това, ще сме на тоя хал...

Публикацията е редактирана (26-07-06 22:28)

Автор: dau   
Дата:   26-07-06 22:46

Божидаре

първите клипове на Банкя наистина са много добри ама визията едно към едно в взета от китайските филми ...
Главно Герой, но има и идеи от някои другите ...

но си признавам че по-добре нещо адаптирано, но стилово издържано, отколкото оригинално и нашенско селско чалгарско ...

Автор: ejko   
Дата:   26-07-06 22:57

Ами сега можете да ме нахокате, но на мен ми е много странна тази реклама на Банкя! някакви хора пият вода, пък после скачат във водата, има някакви сини пеперуди, които стават на огърлици..., въобще е много особена! Няма никаква концепция, нито послание! Даже на Флирт рекламите са по концептуални... поне се вижда че се набляга на пошлост и простотия! А това с Банкя няма нито послание, нито нищо! Не може само визия, трябва и идея и стил едновременно! Така че за мен рекламата на Банкя страда от същия порок като тези на Флирт... едно от двете- "Стил" или "идея" липсва...! Абе може да не съм прав де... ама такива неща ми се въртят из главата!

Автор: borissov   
Дата:   26-07-06 23:07

За да обобщим с една дума, ебало си е майката!

Моят личен фаворит е рекламата на Карнобат!

Автор: ejko   
Дата:   26-07-06 23:09

Рекламата на Карнобат е много напред и затова въобще не я споменаваме! Тя чертае един нов облик на БГ рекламата! Прекланям се пред неизвестния творец...

Автор: ecobo   
Дата:   26-07-06 23:10

borissov, моят фаворит е рекламата на карнобатска мастика (ако не ме лъже паметта) с говорещите скумрии и цаци [smilie18]

Автор: ecobo   
Дата:   26-07-06 23:11

Ааа, забравих да кажа - откакто гледах тази "реклама", мастика не кусвам [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: prism   
Дата:   26-07-06 23:27

Проблемът с рекламния бизнес в България се крие в това, че реално хората твърде малко обръщат внимание на 3/4 от това, което им се рекламира. Ако човекът Х си хареса нещо от реклама, то почти задължително трябва тази реклама да е нещо наистина мащабно, а в повечето случаи тия реклами не са български. По-дребните риби, които не са част от големите международни корпорации се опитват да ги копират, но с по-малко пари и много често без идеи. Правят се разни големи рекламни кампании даже около появата на пълната версия на самия клип. В един момент човек се настърви да види "кво е па тва" и се окаже, че "тва" е... нищо. Просто защото очакванията на хората са високи - краденето на чужди идеи е нож с две остриета(хем не се налага кретаивно мислене, хем обаче и крайния продукт попада под директно сравнение с първообраза си), а малко хора го осъзнават. Има също и още по-смешни изпълнения, в които си личи липса на елементарна идея за това как се рекламира продукт - то не е Евтерпа с оная невъзможна тъпачка, то не е Лептен с тия снимани с видеокамера Mustek монтирани интервюта, абе ужас...
Като цяло реклама в България ще има когато на хората с идеи(точно те, а не хората с парите)им се даде възможност да правят нещо различно от копиране на вече приложени техники. Това го казвам като зрител, може би отвътре е по-различно, не знам.

Публикацията е редактирана (26-07-06 23:31)

Автор: monkilok   
Дата:   26-07-06 23:33

Хм - много интересна тема сте отворили.Сещате ли се за "облечи това..."?
Ефтерпа, Тертерпа нещо си такова.Мноо зле.
Sounder е прав:
"т.е. визията се възпитава у публиката от тези, които сътворяват и после одобряват визията ...... а публиката си иска - цици, курове, путки, чалга руси напращели каки - първосегнални неща"
Но ето ви и нещо друго - Щях ли да съм чувал този парфюм въобще ако имаше реклама от рода на : "ммм божествен аромат"?
Това е перфектна реклама ако е направена с цел привличане на вниманието и отвратителна ако цели онагледяване на БГ визията (което е факт без значение дали маркетинговите специалисти са го желали или не).
И като качество на заснемане, грим, визия - това е рекламата която носи БГ lifeстайл.
A знаете ли коя е най-добре възприетата маркетингова визия в БГ?
Пълнолетен индивид от ромското малцинство, който парадира със своята хомосексуалност (без значение дали е или не е).Хм...Дерзайте!

първа  назад  1     всички  напред  последна