Автор: hotdrink
Дата: 01-06-06 08:04
Здравейте, всички!
Моля, препоръчайте ми софийско фото, в което прилично да ме снимат за документи.
В момента доста съм се афектирала, както всеки път, когато ме снимат за документи.
Умерено фотогенична съм, би трябвало да няма проблем с малките снимки, тъй като с големите няма проблем, обаче се оказва, че съвсем не е така.
Вече подозирам фотографите в студията в нарочно омаймуняване, окретеняване или обандитяване на субектите, които снимат.
След един от поредните неуспешни опити да се сдобия с читава снимка стоях занемяла и гледах "творението" на някаква "фотографка".
И накрая я питам "Добре, вие такава снимка ще си сложите ли на паспорт, например?" и тя започна нещо да ми мрънка как те всъщност нарочно снимали така, че да се видят всички дефекти на снимания!
Ужас!
Ми то с това мислене на къде сме тръгнали?
Ежедневно боравя с много документи на чужденци. Е как техните снимки изглеждат добре? Даже има лични карти с нахилени човеци. И никой не прилича нито на бандит, нито на кретен.
Снимките от БГ документи, които съм виждала, все хората я са опулени, я имат отегчен вид, я са вирнали глава и вместо нос се вижда зурла, я са си навели брадичката твърде ниско и гледат на бой. Явно БГ фотографите дебнат да щракнат баш когато майнуна ще излезе на снимката, а когато е нужно след поредица от команди "наляво, надясно, нагоре, надоку" го докарват във вид безумен.
И за къде сме тръгнали с тези снимки?
Какъв Европейски съюз, какво чудо? То като видят по границите 10 международни паспорта и на 8 от тях се облещили кретени, много ясно, че ни мислят за нация ненормална и бандитска.
Още повече, фотографията, вярвам, е изкуство.
Тия хора по фото студията не си ли обичат работата, що ли? Ми да снимат хубаво хората. Като видят, че някой се е омулил или опулил, ми да го поразсмеят, да го подбъзикнат да го снимат ведър и доволен.
А те какво правят? Идва човек при тях в добро настроение и разположение на духа, сяда и форографът започва да го дебне баш като вече е на границата на отегчението или му посучат главата в поза неестествена, докато му се напрегнат всички жили и тогава чак снимат. И то си личи и на снимката за радост на фотографа и за ужас на снимания.
Та така, в заключение, знаете ли/имате ли фотографско студио, където с желание, мерак и талант ще ме снимат/ще ме снимате, така че да изглеждам прилично на снимка за документи. ![[smilie3]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie3.gif)
Благодаря много и весел ден!
|
|