Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Снимките за документи
Автор: hotdrink   
Дата:   01-06-06 08:04

Здравейте, всички! [smile]

Моля, препоръчайте ми софийско фото, в което прилично да ме снимат за документи.

В момента доста съм се афектирала, както всеки път, когато ме снимат за документи.

Умерено фотогенична съм, би трябвало да няма проблем с малките снимки, тъй като с големите няма проблем, обаче се оказва, че съвсем не е така.

Вече подозирам фотографите в студията в нарочно омаймуняване, окретеняване или обандитяване на субектите, които снимат.

След един от поредните неуспешни опити да се сдобия с читава снимка стоях занемяла и гледах "творението" на някаква "фотографка".
И накрая я питам "Добре, вие такава снимка ще си сложите ли на паспорт, например?" и тя започна нещо да ми мрънка как те всъщност нарочно снимали така, че да се видят всички дефекти на снимания!
Ужас!

Ми то с това мислене на къде сме тръгнали?

Ежедневно боравя с много документи на чужденци. Е как техните снимки изглеждат добре? Даже има лични карти с нахилени човеци. И никой не прилича нито на бандит, нито на кретен.
Снимките от БГ документи, които съм виждала, все хората я са опулени, я имат отегчен вид, я са вирнали глава и вместо нос се вижда зурла, я са си навели брадичката твърде ниско и гледат на бой. Явно БГ фотографите дебнат да щракнат баш когато майнуна ще излезе на снимката, а когато е нужно след поредица от команди "наляво, надясно, нагоре, надоку" го докарват във вид безумен.

И за къде сме тръгнали с тези снимки? [smilie11]

Какъв Европейски съюз, какво чудо? То като видят по границите 10 международни паспорта и на 8 от тях се облещили кретени, много ясно, че ни мислят за нация ненормална и бандитска. [smilie18]

Още повече, фотографията, вярвам, е изкуство.
Тия хора по фото студията не си ли обичат работата, що ли? Ми да снимат хубаво хората. Като видят, че някой се е омулил или опулил, ми да го поразсмеят, да го подбъзикнат да го снимат ведър и доволен.
А те какво правят? Идва човек при тях в добро настроение и разположение на духа, сяда и форографът започва да го дебне баш като вече е на границата на отегчението или му посучат главата в поза неестествена, докато му се напрегнат всички жили и тогава чак снимат. И то си личи и на снимката за радост на фотографа и за ужас на снимания.

Та така, в заключение, знаете ли/имате ли фотографско студио, където с желание, мерак и талант ще ме снимат/ще ме снимате, така че да изглеждам прилично на снимка за документи. [smilie3][shtrak]

Благодаря много и весел ден! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Снимките за документи
Автор: Prakticar   
Дата:   01-06-06 08:13

О, това нищо не е.
Мен в милицията (вече полиция) ми правиха въртели - защо съм бил ухилен на снимката.
Трябвало да гледам сурово и мрачно като ремсист пред разстрел.
Пред мен върнаха жена с перфектни снимки - имало надпис отзад (фотографът си отбелязал номера). В същото време приемат снимки с отвратително качество, като ги сканират, като ги отпечатат на картата/паспорта и се чудиш - бе този негър аз ли съм?

Автор: to6e   
Дата:   01-06-06 09:23

Това нищо не е - тъй като непрекъснато съм с очила, неможело без тях. Обаче стъклата отразявали светлината и ме караха да ги свалам и тъй само по рамки. [smilie10]
Има и един друг проблем, в повечето студия когато беше основната смяна на документи 2000г. се работеше на 35мм. лента и никой не си правеше труда да използва читав обектив (поне 85мм), а снемаха със стандартния 50мм. и всички изглеждаха в главите като с пъпеши на раменете [shtrak]

Автор: den_den   
Дата:   01-06-06 09:26

Да бяхте изчакали малко до "петъчния хумор" [smilie3]

Автор: Тед   
Дата:   01-06-06 09:27

ха-ха -> това много яко.

Браво моме[smilie24] [smilie24] [smilie24] насолила си здраво фотографите:)

Автор: de5   
Дата:   01-06-06 09:32

препоръчвам ви Деков

Автор: Стоев   
Дата:   01-06-06 09:32

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: 2metraninja   
Дата:   01-06-06 09:50

И аз се разсмях [smilie18]

Автор: Affe   
Дата:   01-06-06 09:53

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: yan   
Дата:   01-06-06 12:13

мислила ли си за пластична операция[smilie5]

Автор: urbangrey   
Дата:   01-06-06 12:35

naskoro na edin tip mu praviha problem na granicata - zashtoto bil bez mustaci, a v pasporta imal mustaci :) - taka che ako ste se snimali s mustaci ne gi hvyrlqjte ;) nosete gi s vas za dokazatelstvo :D [smilie19]

btw vednyj na ygyla na vitoshka i alabin mi napraviha prilichni snimki - moje da se probvash [smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   01-06-06 12:38

Направил съм хиляди снимки за паспорти. Изискваниата са такива - да гледаш сериозно, ако може и тъпо. Без усмивки, без премрежени погледи.

Това е снимка за документ и тя има документална, а не естетическа стойност.
Макар че винаги може малко по-добре.

Автор: Стоев   
Дата:   01-06-06 12:46

Асахи, предполагам че си се самоснимал за твоя паспорт.
Ще ни покажеш ли снимката?[ezik] [smilie5]

Автор: insight   
Дата:   01-06-06 12:55

тя работата на паспортните снимки е да се вижда жертвата такава каквато е, а не такава каквато иска да бъде .... ;-)

Дата:   01-06-06 13:01

Благодаря! [smile]

Може ли някакви координати?
Може и на бележка, ако координати, публикувани тук се приемат за реклама.

Дата:   01-06-06 13:08

Хора, и на мен ми е много смешно като ви чета коментарите по темата, ама положението е сериозно!

Не мога, а и не искам повече да се ядосвам с проклетите снимки.
А и хайде, време да имам, да обикалям по студиата да ме снимат - все някъде може и да излязат хубави снимки, ама време нямам.

Благодаря много, че споменавате тук-там из коментарите къде са ви снимали хубаво. [smile] [smile]

Дата:   01-06-06 13:27

Ама не може да има такива изисквания все още! [smilie9]

Все пак светът върви напред и не може така да се гаврят с образите на хората.

Как на другите европейци паспортните снимки даже и нахилени могат да бъдат, а у нас специално се дебнем да се получи тъпа снимка?

Как да пътува човек и как да си показва документите, като човек не прилича на тях?

Чак да премрежвам поглед не искам, ама поне да ме снимат по-бързо. Не да ме чакат да стоя "замръзнала" по 2 минути и точно като добия отегчен вид и да ме снимат.
Всеки път отивам бодра и в добро настроение да ме снимат, а фотографите започват да ме дебнат и направят кофти снимка.[smile]

На личната ми карта снимката е направо ужас. Даже са ме питали разни служители: "Ама това вие ли сте?"- "Ми аз съм, ама така са ме снимали, че не си приличам!"

Въобще, мисля, има нови разпоредби, които не изискват чак кретени да излизат на снимките. Сигурно не са добили публичност тези разпоредби, щото фотографите така са си научени да снимат, така си снимат. [shtrak]

Сори, ако засягам някого. Нищо лично не влагам.
Просто искам като на някого работата му е да прави снимки, да прави снимки, а не карикатури на хората. Особено, когато става въпрос за сериозни неща.

Дата:   01-06-06 13:32

Ами на другите снимки си изглеждам добре, само на снимките за документи не изглеждам добре, даже зле. [smilie11]

Автор: 5r54   
Дата:   01-06-06 13:50

на мене в едно варненско фото студио ми предлагаха да ми сложат едни отвратителни очила без стъкла, защото на снимката за шофьорска книжка трябва да съм с очила, а те със стъкла не можели да снимат[cool]
е снимах се на 20 метра по-надолу в едно фото(не студио) с мойте си очила и без никакви проблеми [shtrak] [ezik]

Автор: maldito   
Дата:   01-06-06 14:23

Ако питаш някои фотографин ще ти отговори -
Маймун седял ,маймун излязъл [smilie18] [smilie18] [smilie18] ,но това за петъчния...
има определени изисквания относно снимките за документи и тях са ги писали хора разбиращи що годе от материята , но лелката която ви приема документите мислите ли че е наясно с нещата. [smilie8]

Автор: fotok   
Дата:   01-06-06 14:34

maldito[smilie24]

Автор: Rumi_7   
Дата:   01-06-06 15:18

Аз пък имам друг проблем - обикновено като ме снима някой случайно на нищо не приличам, супер нефотогенична, а винаги, когато ми се е налагало да имам снимки за документи, наши хасковски фотографи са ме снимали добре ;) Какво да правя аз?

Автор: chr   
Дата:   01-06-06 17:09

hotdrink [smilie24],[smilie24] ,

ако предната вечер не си спала добре, по-добре отложи снимките, също така може да пробваш да отидеш на гримьор преди това, за лек грим [smile] [smile] [smile]

Автор: chr   
Дата:   01-06-06 17:13

... и аз почти никога не съм доволна от снимките си за документи, ама не ми пука вообще как точно ще изглеждам на тях, защото каквато и снимка да им дадеш, след сканирането което правят пак няма да можеш да се познаеш [smilie10] [smilie5] [smilie5]

Автор: Rumi_7   
Дата:   01-06-06 17:27

Абе хора при сканирането за документи не е целта да стои като картичка, а да има достатъчно защити, за да не се фалшифицира. Ако забележите, на синята полусянка на паспорта тия сини линийки изписват вашето име, рисувайки едновременно портрета ви.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна