Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мръсна дума ли е PENTAX ?
Автор: madjara   
Дата:   11-01-06 22:03

Питам, има ли истински фенове тая фирма или повечето я смятат за бита карта?

Отговори на това съобщение
 Re: Мръсна дума ли е PENTAX ?
Автор: niavaah   
Дата:   11-01-06 22:11

?!!? lud li si..
s pentax asahi s edna 20-ka naprau se rodih ..
kak n ta e sram da kajesh - mrysna duma :)))
i ima strahoten mek spusyk :))

Автор: джъмбо   
Дата:   11-01-06 22:14

няма мръсна марка фотоапарати

това е глупост

има добри и не толкова добри марки

тоест за всеки джоб

Автор: n1x0n   
Дата:   11-01-06 22:14

Голяма марка със славно минало и мъгливо бъдеще.

Автор: ibk   
Дата:   11-01-06 22:15

Фирмата е СУПЕР!!! куца й само рекламният отдел.
що се отнася до битата карта... не е. скоро ще се разбере. [smile]

Автор: thor   
Дата:   11-01-06 22:15

аз съм фен ..[smilie24]

ама на старите Spotmatic [smilie24] и на LX ама не ми е изпадал на блага цена и в добро състояние каквото на мен ми се иска ....[smilie2]

[beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   11-01-06 22:17

навремето и аз щях да си купя пентакс
спря ме едниствено високата цена в бг и затова си взех рико пак на същият байонет :-) [smilie7]

Автор: pinko   
Дата:   11-01-06 22:20

Автор: n1x0n
Дата: 11-01-06 22:14

Голяма марка със славно минало и мъгливо бъдеще.

Съгласен, мъгливо е.

Дано я купи някой голям и богат чичко като Самсунг, че иначе хич не я виждам как ще се бори с конкуренцията.

Пък може и некое обединение, Пентакс-Самсунг-Зануси-Панасоник[smilie11]

Автор: gembisser   
Дата:   11-01-06 22:26

Имам си един "super program" 1984г. модел! Не бих се разделил с него!!! [shtrak]
Дигиталки сменям
него НЕ! [smilie24]
https://photo-forum.net/i/255235&USER_ID=15373 [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (11-01-06 23:56)

Автор: ibk   
Дата:   11-01-06 22:28

едва ли ще я купи някой - все пак фотографския й департамент не е най-големия във фирмата Пентакс. а и те си сключиха договор със Самсунг и ще правят заедно апарати - С-електрониката, П-оптиката и останалото... + това има и надежда, че в следващите модели ще има IS (сензора ще е подвижен, като при КМ), но това са само слухове...
ще поживеем, ще видим, както се казва[smilie24]

Автор: 6traka4a   
Дата:   11-01-06 22:32

По-скоро:
Пентакс-Самсунг-Зануси-Панасоник-КМЗ[smilie24] [smilie21] [smilie8] [shtrak] [beer] [ezik]

Автор: madjara   
Дата:   11-01-06 22:45

Е все пак има един фен и то не кои да е!

Автор: victor   
Дата:   11-01-06 22:51

джъмбо написа:

> няма мръсна марка фотоапарати
>
> това е глупост
>
> има добри и не толкова добри марки
>
> тоест за всеки джоб

Много си прав джъмбо, напълно съм съгласен с теб.[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: winnieD   
Дата:   11-01-06 23:11

Аз имам Pentax Optio S и съм много доволна:))Върши ми чудесна работа[shtrak]

Автор: SLR   
Дата:   11-01-06 23:34

Аз преди 8-9 години взех от един приятел МЕ Super,третия ми апарат след Зенита и един съвсем любителски Никон дето вече не му и помна номера.Струваше толкова колкото сега продават F4 В базара,а тогава това беше топ модела на Никон,и беше на цената на една жигула на старо[smilie10]
За цифровите им,имам малко резерви,но за сметка на това сега има страхотни оптики на К и М42 за без пари.
Сега го мъкна горкия на риба и разни други екстремни излети и не се е оплакал нито веднъж[smilie24]
Само един път,преди 1 година, му смених батерията за благодарност[smilie5]
Абсолютен кашик,както всички стари механични другари[smilie24]
[beer] [beer] [beer]

Автор: AMAZER   
Дата:   11-01-06 23:47

PENTAX мръсна дума?![smilie9] мръсна дума е да го кажеш! [smilie22] марка с такава история и много добри (1-2) модела и при ДСЛР-ите конкуренция на 300д и д70?! чудно ми е как ти хрумна?! правят и една от много, много, много добрите оптики! последната им сапунерка е антишейк с-ма както на ножата минолта (сензора се мести) така че май май и бъдещето им ще е добро, ако най-накрая предприемат някаква пазарна политика, каквато сега напрактика липсва [smilie8] [smilie8]

Автор: Paf   
Дата:   11-01-06 23:54

Само Pentax

Автор: bobbyfuego   
Дата:   12-01-06 09:07

Смятам, че PENTAX изобщо не са залязваща фирма. Нямат супер "advanced" 35мм апарати (макар, че MZ-S и Z-1p са), за да не се конкурират със средно форматните им такива. Май няма друга фирма на пазара, която да поддържа такъв голям асортимент от апарати - като се започне от лентови и цифрови сапунерки и се стигне до лентови и цифрофи средно форматни. Другите фирми правят или само средноформатни или само лайка формат.

Обективите няма какво да се обзъждат. Всеки знае за легендарната слава на SMC покритието. Едни от най-добрите обективи са на PENTAX

Публикацията е редактирана (12-01-06 23:44)

Автор: krassimire   
Дата:   12-01-06 09:16

Viva Pentax, но наистина се моткат с dSLR-ите, всички тези IstD, DS, DL, DS2 са си един и същи модел на практика, просто козметични различия.

И аз отскоро имам PENTAX ?
Автор: icikonti   
Дата:   12-01-06 09:43

...прекрасна желязна машинка ![smilie24]
ей тука малко повече..........http://**********.com/forum.php?c=2&t=7182&p=7202
Егати цензурата на мястото на звездичките чети photo.cult.bg

Публикацията е редактирана (12-01-06 10:05)

Re: И аз отскоро имам PENTAX ?
Автор: bebop   
Дата:   13-01-06 11:13

И аз отскоро имам пентакс ДС и съм щастлив като малко дете с него. Знаех че имат проблем с аутофокуса. Но се оказа, че не е толкова фрапиращ.

С една дума камерата (според мен) е страхотна. Сега търся за един LX на сносни цени може и пз-1п. И ще съм още по-щастлив.

Мисля, че няма да сменям марката повече.

Автор: karavelov   
Дата:   13-01-06 11:25

И аз съм основно с пентакс. Не ми е по джоба LX-a, не че не искам, но и MX-ите дето си ги взех за почти без пари са железни. Мнооого съм доволен. А за обективите им, както всяка фирма има и не чак толкова добри, но има и истински бижута.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   13-01-06 12:04

PENTAX винаги са били част от голямата японска петорка, и не виждам причина да не са!
Правели са и продължават да правят качествени апарати и оптика във всички класове и формати, вкл. и дигитални.
Ако погледнем в средния формат, то там са в голямата световна петорка[smilie7]
Средноформатните им обективи са легендарни. Имат модели, дето са световни лидери - цената също е голяма.[smilie3]
Ако сложим черта на пазара на филмовите тела, аз в тях виждам една голяма база за производство и пазар в бъдеще на дигитални средноформатни тела и модули.
Убеден съм, че скоро на този пазар ще има голям бум, последван от голям срив в цените надолу в по малките формати[smilie5]
В любителския клас DSLR вървят по пътя на Canon, Nikon без много да се увличат[smilie3] Кропфактор апарати засега, но само 2 модела, който никак не са лоши, и си имат своите качества и предимства.(всички знаем за работната отсечка на Pentax, и съвместимостта им с М42. Всички знаем за пентаксовите обективи на М42)[smilie5]
Относно рекламното им присъствие - аз винаги съм получавал достатъчно информация за моделите и апаратите. Присъстват на всички изложения, в брошури и списания, ИТ, както и на пазара ни.
Учуден съм на това твърдение!!
Не бих сравнявал присъствието им с това на Canon, Nikon. Тези фирми предлагат ограничен асортимент на нашия пазар...другото е по поръчка и доставка. За цените не ми се говори [smilie5] ...особено за липсата на сервиз на втория, които няма и пряк дистрибутор у нас, а дистрибутора на първия също доставя нещата след поръчка и чакане, и цените никак не са световни.[smilie2]
Какво да сравняваме?

И Pentax и Minolta не са особено популярни и притежавани фотоапарати всред потребителите на форума, но това нищо не означава, още по-малко трябва да си правим изводи на тази база.[shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна