Автор: volokin
Дата: 24-11-05 12:11
Юнга, имал съм два модела на Яшика, и все още лежи един разглобен на масата ми.
Кое ми харесва: Изключително остър обектив, мисля спокойно може да се мери с най-!
Много тих затвор (естествено, щото всъщност затваря само бленда, затвор в истински смисъл на думата няма. Когато поостареят обаче издават едни скимтящи звуци, според мен предизвикани от разхлабените контакти.
Изключително здрав откъм корпус, ясно си личи и по тежината !
Друг голям плюс, даже най голям е, че автоматичниятму режим може да ти държи отворен затвора в продължение на няколко минути. Сравнително точно се справя с чернобели, снимал съм от ръка през 12 часа полунощ на улично осветление и се справя отлично.
Недостатъци:
Голям! почти колкото един компактен огледалнорефлексен!
Тежък, тежи може би повече от един Ф100 или поне такова чувство ми създава, ама то е ясно както по-горе писах фул-метъл-джакет!!!
Не е лесен за ремонт, прилича на руска машина, измислена и закърпвана, личи си че технологиите тогава не са включвали така нареченота модулна конструкция и вътре макар и прост като изработка е една кабелна салата и миш-маш механика.
А забравих друго предимство, светлосилния обектив 1,7/45мм Всъщност обективът му е най-силната черта!
|
|