Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Тук всички говорят за фотоапарати.....
Автор: matasel   
Дата:   10-11-05 18:47

Тук всички говорят за фотоапарати.....[smile]
Това добре - фотофорум е няма да си говорим за коли я.[smilie6]
Но снимките освен, че се правят[shtrak] , трябва и да се гледат. [smilie10]
Е, ние тук всички си ги гледаме на мониторите, някои си ги и печатаме по различни начини, но....
едно от най-хубавите неща при филмите, според мен, бяха и си остават диапозитивите и възможността те да се показват пред по-широка аудитория, а и дори пред самия себе си, но на голям екран.[beer]
Сега има мултимедиини (видео) про(ж)ектори, ще кажете - да знам че има, колкото и да е странно за някои от вас, че "познанията" ми се простират толкова "далеч"[smilie5]
Да де, ама вече има фотоапарат с 16Мп при кадър 24х36 мм[smile]
А най-добрия мултимедиен проектор с каква разделителна способност е - ще ми каже ли някой[smilie11] Да не говорим за цениете[smilie2] и размерите[smilie2] на върховите модели, които независимо от тези цени и размери са много далеч от въпросните 16Мп[smilie5].
Та защо изостават методите за представяне пред методи за запечатване на изображението и като че ли това изоставане става все по-голямо[smilie2] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Тук всички говорят за фотоапарати.....
Автор: Todd   
Дата:   10-11-05 18:56

При тях повече зависи от основата на която гледаш -там е по-големия проблем .

Дата:   10-11-05 19:04

За каква основа става въпрос[smilie11]

Автор: explorer   
Дата:   10-11-05 19:12

1024х768 (имам такъв, м/у другото) - ако има по-добри, ще са ужасно скъпи. Повярвай ми, не може да се сравни с диапозитива, и не (само) заради разделителната способност. LCD прожектора не може да възпроизведе истинско черно - независимо колко му е контраст рейтинга, лумените и т.н. Това е мое лично наблюдение де, някой може и да ме опровергае... но аз бих искал да го видя този LCD прожектор, дето ще извади по-добра картина от 40-годишния ми средноформатен Ролай прожектор.

Дата:   10-11-05 19:19

И аз мечтая за него[smile]

Автор: volokin   
Дата:   10-11-05 19:41

Това и говоря, диапозитива се разпъва на киноекран, аз съм присъствал на диашоута на големи алпинисти, направо ти се смразява кръвта, като видиш толкова голям кадър на едно място недостъпно за 99,99999 процента от населението. А истинско диашоу с два диапроектора при които няма тъмна фаза, или от Туинс на Ролей, е това е вече повече от кино. А по западна европа има такива хора които правят чудеса с тази техника на 50-тина години че и повече...Пускат музика и пройектират на водопади , като проекция е слабо казано, смесват диапозитиви, правят сандвичи и наслагват картини, които никой никъде не може да види, друга форма на изкуство, фотографията е само началото, изобщо проекционният лъч светлина е истинска сцена, за това се иска майсторлък и талант.
Бимърите, хе хе хе, освен да се гледа един сладникъв американски поп/филм, за друго не стават, а имат и един проблем, като намалее силата на светене на лампата започват да фокусират трудно, картините стават като преминали през фотошоп, да не говорим за все още измислените им цени, с две думи, на този етап няма база за сравнение....
А и още нещо, в едно диашоу, от горепосочените винаги има момент на спонтанност от страна на проектиращият, днес той меша едни фотографии, утре други, и дори да се симулира това с една програма един ден, то това човешкото, спонтанното, сързано с творчеството все още го няма в компутърите, дано ме разбрахте за какво говоря, че то в Бг/то май няма такива неща[smilie2]

Дата:   10-11-05 19:53

[beer] volokin
Ама много си прав.
Аз съм присътвал на профи диа шоу с поне 12 (може би 20 диапроктора), половината от които работят едновременно, а другата половина ги заместват в следващия момент. Наистина възприятието е незабравимо, защото качеството е приказно - екранът е много широк. А бях чел, че на някакво световно изложение чехите са поставили световен рекорд за мулти-диа представяне, използвайки 200!!! видеопрожектора едновременно.[smile]
[beer] [shtrak] [beer]

Дата:   10-11-05 20:07

Може, колкото повече, толкова повече!!
Тея неща по които охкаме като презентациите например, са нещо като чоплене на семки сравнено с истинска вечеря с три блюда и прекрасно Бордо [smilie18] [smilie18] [smilie18]
Съчетано това с музика, добре подбрана, е голямо изживяване, и дори едно просто диашоу с един разказвач, а ла Петър Хабелер или един от ранга на Камерландер, е нещо незабравимо, щото човекът който разказва, който проектира е като режисьор на филм, който е пред теб на живо и ти говори, ти колко пъти си виждал Тарантино или Гай Ричи, гледайки филмите им? Могат да им се задават въпроси и т.н.
и дори да не е така, дори домашните диапозитиви, където сме участници, са едно преживяване, което не може да бъде заменено изобщо от монитора или дори от изпечатаните снимки на А3, та така, разликата е голяма![beer]

Дата:   10-11-05 20:12

Така е и аз затова продължавам да си купувам диапроектори[smile]

Дата:   10-11-05 20:23

колко си ги събрал и какви?

Автор: Ivan_A   
Дата:   10-11-05 20:37

Радвам Ви се[smile]

Говорите за неща, които са хубави, но са МИНАЛО - говорят и все по-малко ще говорят на по-младите[smilie2]

МИНАЛО са...
Връщане няма[smilie2] ...

Дата:   10-11-05 20:42

Иване, не те разбирам! Какво като са минало, за България много неща са минало, минало е и здравната система, каво сега да я заплюем ли?
Тук тези неща не са минало, говоря за Виена, не само, че не са минало ми салоните са пълни, днес даже не можах да си взема билети за шоу на най-добрите диапозитиви на годината! Това не е минало, а реалност, и нека не бъдем глупави и да отричаме това което го няма при нас, мисля, че си голям човек, поне така предполагат постингите ти..
Ако държиш, мога да щракна едно фото на онези кръглите колони с афиши, да видим колко от тях са именно за такива шоута, изненадващо много....

Дата:   10-11-05 20:44

и още нещо, Норберт Росинг например
http://www.rosing.de/ редовно си прави шоута, всяка година е тук и така изкарва по някой лев, залите са препълнени, а за алпинистите да не говоря, трябва да си призная, че не съм виждал кина така препълнени, а това което давам като пример е само една малка част...

То не са Индия, Куба, Тибет, Африка, пустини, Гранд Каньон, Перу, и каквото ти дойде наум...

Публикацията е редактирана (10-11-05 20:46)

Дата:   10-11-05 20:49

Абе гонят 10 броя, но флагманът им е един Елмо с Хе лампа 550Вата - нещо твърде рядко, мисля[smile].
Събрал съм и доста неща за стереопрожекции[smile].
И не мисля да се отказвам от диапозитивите, поне в близко време![smilie5]

Автор: Ivan_A   
Дата:   10-11-05 20:58

Volokin, разбирам те.
Харесва ми Н.Росинг, но много повече ценя Ал.Иванов - "полет над България" и всичко, сътворено от него. Защото е с любов. Към България, която познавам, към фотографията, която ми е близка ...
/Pentax67, Velvia/Provia400F, Durst&Neonon, Cibachrome - сам копира[smile] /

Не ги отделям.

Не отделям минало и настояще.

Но май разпознавам МИНАЛОто ...

Дано греша.

P.S. Н.Росинг... ??? !!!

"Цветна фотография за всички" - малка книжка, преди много, много години ... ????

От нея започнах [smile]

"...He started of in the late 1960th with a small Kodak Instamatic 104, improved later to a Practica LLC..." - мисля, че е той.
Благодаря ти, Volokin![smilie24]

Публикацията е редактирана (10-11-05 21:40)

Автор: quiver   
Дата:   10-11-05 21:11

Много интересна тема. Направо ме вдъхновихте. [smilie24] Още утре си купувам диафилм и почвам.
Рискувайки да разваля темата с лаичeския си въпрос, диапозитивите във фотото ли ги рамкират, за да станат годни за диапроектор? А проявяването им по- скъпо ли струва от негатив?

Явор.

Дата:   10-11-05 22:01

moгат да ти ги рамкират, може и ти сам, взпрос на избор. Във фотото, обаче им слагат по евтини рамки, но няма нищо, не е голям проблем...
Проявяването им не е по-скъпо, даже в някой случай по-евтино(ако е без рамкиране)
Ако сега ще запозваш, трябва да те предупредя, че и тук като и при фотоапаратите важи качеството на обектива, и тук ненадминати са Лайка и то Колорплан 2,5/90мм Има и зум обективи, аз имах един цайс, ама го продадох много бързо, не ми харесваше като острота по краищата.
Лайка имат и обектив който взема предвид кривината на диапозитива, т.е. леко си променя геометрията.
За Диапроектори, на върха стоят пак Лайка, с П300, П155, П600, П300ИР, П600ИР. Кодак с профи серията си (апропо Кодак отдавна прекратиха производството им, и работеха преди с Лайка) И Ролей, особено серията им близнаци, разбирай с два обектива, работейки с два "патрондаша" истинска каубойска работа.
П 150 серията на лайка пък е аматьорска работа и с нищо не е по- от други такива като Рефлекта и т.н. П155 си е П300 само че със 150 Вата, напълно достатъчни за в къщи.
Има и една друга Фирма много силна, това е Киндерман> > > http://www.kindermann.de/content/index_eng.html особено за шоута.
Рефлекта и Ко. са просто аматьорска работа и са евтини, разлика между една Рефлекта и един Лайка обаче има, особено в стъклата, където Лайка са не напред, ами изобщо в друга лига.
Кодак имат такива които работят с Лайка обективи, за съжаление, сега нямам нищо под ръка да дам малко инфо и за тях.
В и-бей, цените на не толкова силните марки диапроектори са направо смешни, като за начало си струва. Виж, сериозните кодаци и Лайки са от порядъка на няколкостотин Евро.
Изгоден и мн.добър е П155, както споменах аналог с П300, но е произвеждан по/рано, когато Лайка купуват Зед (така май се казваха, тези производители които фалираха)
Аз лично имам този, трябва да спомена че един път падна от 1,5 м височина, разглоби се на модулите си, да много интересно е направен, като АК 47...и си го сглобих като Лего [smilie3]

Публикацията е редактирана (10-11-05 22:07)

Автор: explorer   
Дата:   10-11-05 22:49

За съжаление в София не знам фото където да ги рамкират, някой ако знае да каже. В Щатите във всяко фото има стандартна услуга на Кодак - хартиени рамки за 35мм, качествено и евтино, средноформатните обаче си ги правиш сам, за тях си трябват пластмасови рамки (които в Бг са и доста скъпички, добре че имам още малко останали).

Автор: zeek1   
Дата:   11-11-05 01:19

На ул. Раковска срещу операта мисля, че рамкират но не съм 100% сигурен
[smilie11]

Дата:   11-11-05 10:30

В София в Кодак проявяват с машина за 5 лв без рамкиране, а на Раковска ръчно за 6.50лв. Ако имаш Google talk или Skype, мога да ти кажа повече, защото съм много бавен в писането[beer]

Автор: asahi   
Дата:   11-11-05 11:04

Според организаторите на някои скорошни фото-прояви 5 секундното прожектиране с мултимедиен проектор върху чаршаф е достатъчно както за запознаване с произведението, така и за неговото оценяване.

Дата:   11-11-05 11:14

А чаршафът поне нов, бял и изгладен ли трябва да бъде [smilie11] или е още по-добре, ако е стар, измачкан, с петна или евентуално на цветченца, [smilie5] и позакърпен тук-таме[smilie19] - да не би случайно някоя патка да изчезне през някоя от дупките[ezik]

Автор: asahi   
Дата:   11-11-05 11:22

Чаршафът е ноу-хау на организаторите. Не е ясно какъв е.

Автор: zeek1   
Дата:   11-11-05 11:26

розов, сатенен за по специално[smilie5]

Дата:   11-11-05 11:29

Лошо, asahi, щом е ноу-хау. Таман се надявах, че ще можеш да ми кажеш откъде да си купя такъв супер-чаршав[smilie5]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна