Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Да Хубав обектив за парите си...... Маже малко по краищата при отворена бленда, но от 75 до 200 почти няма забележка..... На включено ИС аз лично установих по-остра картина...... Напълно използваеми 300 мм, по разни ревюта четох че след малко USM картинката е перфектна...... Мога да пусна кадри с него, но след 21.00 часа....
Здравейте!
Ще си позволя и аз да се намеся с надежда да помогна,така както форумци преди време помогнаха на мен.
Както виждаш place мнения много,обикновенно разнопосочни.Най-добре обаче е когато те са на базата на личен опит.При мен дилемата беше м/у Канонските до 300 мм и Sigma70-300 mm f/4-5.6 APOZoom Macro SuperII.Взех последния и съм много доволна.Не маже, оптиката е добра и на цена 426 лв./нов/.С около 160 лв. по-ефтин от 100-300 и по-добър.Някой, ще каже "..ми сигма ..", "...бавно фокусира.." и т.н.Но все още никой не е оспорил ,доброто качество на снимката .А иначе стабилизаторите са хубаво нещо ,за разлика от цените им!
оли4ка: какво им е на цените на стабилизаторите? в профила ми имам снимки правени на тъмно -> този обектив е много повече от един дълъг зуум! а сигмата ти далеч не вади цвета и резолюцията на канон, но пък е по-евтина, което също е придмство.
бенемот: не е ли по-добре да имаш 75-200/4-5, че и 300мм бонус, че и стабилизатор, в по-малка и удобна черупка, че и по-евтино?
Стой далече от Сигма, че само ще си сложиш беля на главата. Картинката на сигмите не е с качеството на Канон, а и се трошат лесно.
70-200/4 мен лично не ми допада. Предпочитам да е /2.8
роско: Като ти се наоси славата на голям фотограф, бих искал да те попитам, след като казваш
"на някой може да му трябва за сериозна работа а не за котки..."
дали се сещаш да има нещо по трудно за снимане от малки (бързо-)движещи се обекти, в непредвидима посока и при лоши светлинни условия от котките. айде много те моля, преди да спамиш тема, по която очевидно нямаш разбиране, ами "някакъв приятел, на твоя съсед чул от градинарката, че..." обектива не ставал. Явно се доверяваш на големи авторитети.
бенемот: не е ли по-добре да имаш 75-200/4-5, че и 300мм бонус, че и стабилизатор, в по-малка и удобна черупка, че и по-евтино?
Извинявай но найстина не разбрах за кой обектив става дума и от кой е по-евтин?
Питам защото и аз търся до 300 мм и съм се ориентирал към Canon EF 100-300mm f/4.5-5.6 USM. Дано да не греша.
Обективът до 200мм е добър. Изостава от резолюцията на 70-200/4L с около 10% при 75мм и около 15% при 200мм,което е поносимо,като се има предвид и стабилизатора. На 300мм е много мек и нискоконтрастен и е добре да не се снима под бленда 8-11.
100-300 е по средата между двата .На 300мм се държи като рязкост както 75-300is на 200мм.
Аз лично бих предпочел от тези 3-те 75-300IS,защото до 200мм няма да има кой-знае каква разлика от 70-200/4Lв крайната картинка,а сполучливите ми кадри с него ще са доста повече заради стабилизатора.Реално погледнато 70-200/4Л е по-остър,но не забравяйте,че често снимате от ръка на дълги фокусни разстояния и дори и при високи скорости над 1/300 трепването на ръката ви ще даде отражение на остротата на крайното изображение и картинката ще е по-лоша от тази направена със 75-300ис.
Да не говорим,че имате и допълнителни 300мм,които са използваеми на по-затворена бленда, а при 70-200/4л ,нямате никакви :)
100-300 не бих го предпочел. Дори и да е с по-добри оптични качества от 75-300ис,ако не сте човек,снимащ само от статив,резултатите в 80% от случаите ще са по-лоши от стабилизирания обектив.
Най-често нерезките изображения,които правим са в резултат не толкова на липсата на фокус или лошите качества на обектива, а на лекото трепване на ръката ни, което се отразява на качеството на картината, дори и при високи скорости!
Една от добрите портретни и сватбени фотографки Анабел Уилямс,освен на медиум формат, снима само с EOS5 и 75-300ис и то само на макс отворена бленда. Имам нейна книга с много фотографии с този обектив и то на скорости 1/30-/60 опънати на А4 или А3(на 2 старници) и резултатите са чудесни!!!