Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Членски внос :-)
Автор: anastassiu   
Дата:   26-07-05 17:23

От цялата тая врява вече не мога да разбера какво става и кой какво иска. Аз напълно подкрепям решението да не може да се гласува за снимки от албум всичко. Това маниакално натрупване на точки е много гадно.

Моята цел да качвам снимки е да видя мнението на други фотографи за моите снимки. От скоро съм тук и съм възхитен от конструктивните коментари критика на някои от съфорумците. За да може обаче това да се случва трябва количеството на качените снимки да е такова, че да може все пак да се разглеждат. А ми се струва, че има едно такова мощно изсипване на всякакви снимки във форума единствено с цел трупане на точки. За това аз съм за гласуване само за отбрани снимки. Нищо против всеки да си качи много снимки, но да предлага за коментар и гласуване само отбрано от работата си.

Понеже вече няколко човека споменаха, че са съгласни да плащат и членски внос ако е необходимо, мисля че е редно и този вариант да обсъдим. Все пак това, което аз очаквам от вас е в моя услуга (вашите коментари ще ми помогнат да стана по-добър), редно е и да си плащам за това.

Възможно (дори е препоръчително, защото целта не е да се отрежат хора от достъп)е и да се въведат различни видове членство. Ако не всеки иска да плаща, също да е член, но с по-ограничени права (например: не може да гласува, или пък неговите снимки не получават гласове, или нещо подобно). Така ще се реши и проблема с "мъртвите" акаунти, които са направени само, за да обслужват един човек. А може и да остане някой лев за адвокат, за да има кой да се застъпи за правата на окрадени колеги (последно беше special k, ако не се лъжа).

Какво мислите? Не бързайте да ме оплювате, а помислете и ако сте против се аргументирайте. Въпроса е достатъчно сериозен.

Отговори на това съобщение
 Re: Членски внос :-)
Автор: GuruMMX   
Дата:   26-07-05 17:27

az sum za.. i naj veche tezi kinti da otivat za Jurist/Advokat zashtitavasht pravata na plashtashtite chlenove!

hmm? kvo mislite po vuprosa?

Автор: asahi   
Дата:   26-07-05 17:30

Аз съм за платено участие отдавана. Само дето целта на сайта е масовост, посещаемост и рекламогледане - неща, които се разминават с плащането.

Автор: slivenski   
Дата:   26-07-05 17:35

Абсолютно за!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ама да не е определена точна сума, а колкото повече плащаш, толкова повече снимки да можеш да качваш! [smilie18]
Къде го дават така?!? Безплатен обяд няма![smilie25] [beer] [smilie21]

Автор: PolarBear   
Дата:   26-07-05 17:38

И аз съм за платено участие. Но знам, че колкото и да е добра идеята, тя винаги ще се подкрепя от максимум 10% от участниците. А очевидно масовостта е "крайъгълен камък" в политиката на сайта. И честно казано, това също ми харесва. Та не е лесно да се намери решение.

Може би 2 вида членство? Като че ли е единствената възможност, но въпросът е безкрайно деликатен и трябва да се подходи много внимателно и без емоции.

Автор: solo5   
Дата:   26-07-05 17:38

няма да стане нищо с членски внос :-))
ще стане като пощата в dir.bg навремето, ако се сещате [smile]
направиха я платена и 99,99% от ползващите я отидоха в abv.bg
Сега abv.bg троши парите, а dir.bg май пак са пуснали безплатна поща (поне така дочух) [smilie5]
... тия сметки без кръчмар май няма да доведат до нищо [smile]
... ясно е, че профитата искат да поразкарат малко лаиците от форума, ама няма да им се дадем без бой [ezik] [beer]

Автор: egoucm   
Дата:   26-07-05 17:39

хахаххахахаха :)))))))))))))

Автор: TPECHAT   

кво значи масовост - тръни и прасета? [smilie21]

ако спрат тръните и секви други плевели и турситически истории ще си платя [smilie21]

ne e verno che se razminavat s plashtaneto..
tochno tuk e mjastoto da se organizirat njakakvi kinti koito hste otivat hem z asite-a hem za zashtitata na hora vadeshti kinti s snimkite si..
a sega kakvo?
hooop snimkata mi izlezla v edi koj si vestnik.. strashna rabota.. zvunish im .. otivash da se karash s shefove.. te se krijat i do tam..
koj ima kinti da otvore delo po takuv vupros..
e.. ne che shte ima njakakvuv smisul ot takova delo, no vse ot njakude trjabva da se zapochne.

a vsichki ostanali useri shte si ostanat sus sushtite prava, kakto i njama da ima nikakvo po razlichno sito za po novite takiva.

kuv e problema...???

po dobre tuk d ase subirat takiva kinti otkolkoto neznam si v koja photografska organizacija kojato se subira samo v Sofia edi koga si i to glavno za izlojbi.. :)

ta taka..

az sum s dvete ruce za!!![smilie24] [smilie24]

Автор: deltalink   

А пък аз искам PAY PER VIEW
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/pzzt4697.JPG
http://deltalink.net/smiles/ico/36_2_50.gif

Автор: gorbi   

мда.... платено - има смисъл за някой от членовете... ама еднократна сума за цяла година..... и еднакви права - без йерархия...... Сумата както казва Гуру - за съдебни спорове и награди и разни такива разходи организационни..... И пак утопично ми изглежда малко....[smile]

Автор: AGISOFTTM   
Дата:   26-07-05 17:42

ПОДКРЕПЯМ С ДВЕ РЪЦЕ, ДВА КРАКА и всичко останало - аман от крадци - крайно време е да се направи нещо !!!!

сливенски: ако се направи така че да си плащаш за качване на снимки бъди сигурен че НЯМА да СТАНЕ, по добрия вариянт е някакъв членски внос - в крайна сметка авторите са над 3000 човека - биха покрили нуждите за евентуална защита при кражба и т.н. [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3]

[beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   26-07-05 17:44

i shto??

prosto pod nika ti shte pishe kato v pbase-a -
pbase supporter!!!

ama tuk FF Suporter.. ili nehsto ot roda..

Дата:   26-07-05 17:48

mda.. a pri po konkreten sluchaj moje da se subirat i dopulnitelni konti za edi kvo si.. :) ako se zashumi iz mediite mnoog mnogo..
i taka hem reklama na FF hem zashtiteni interesite na njakoj chlen ot foruma..
i malko po malko krivite glavi ot mediite shte sprat da pipat ot tozi site!

pomislete kakvo stana sus sluchaja sus stroshenija hasselblad na kolegata v bachkovskija manastir??

ima li vsushnost njamamkvo razvitie ili bijanija debel obrasal i mirizliv pop se skata dulboko???

Автор: elmo   
Дата:   26-07-05 17:48

[smilie23] - да си плащам, та да ме плюят...[smilie18] , или в най-добрия случай да не ми обръщат внимание![smilie5]

Дата:   26-07-05 17:49

a be njama da si plashtash ako ne iskahs..
njama da ima zaduljitelen moment..
samo ako iskash ...
ama ako stane nehsto posle .... da ne kajesh .. horaaa.. spasjavajte polojenieto mi.. :)

Автор: boni   
Дата:   26-07-05 17:50

Ми не знам,това за защитата и адвокатите е много хлъзгава материя,изискваща договори и т.н.Освен това не е ясно дали този членски внос би покрил разходи при такива щети:))
Ние не сме застрахователи все пак,а това напомня малко за застраховка - плащаш малка такса и очакваш после да те защитаваме като те окрадат...Не си го представям баш така...

Дата:   26-07-05 17:52

e dobre de.. nali za tva e tazi tema..
kaji kak si go predstavjash ako vuobshte ima njakuv nachin da stane :)

ako FF ima jurist .. kuv e problema??

Автор: AGISOFTTM   
Дата:   26-07-05 17:52

елмо: ами я постави в положението на Спешъла или на ПЛАМ (ако не се лъжа) а предполагам и други са патили здраво .... как би ти било по лесно да си платиш сам или да имаш тукашна подкрепа - независимо дали ти плюят снимките .... от 100 снимки една ще извадиш НЕВЕРОЯТНА и ако ти я вземат .... [smilie23] [smilie23] мнооого гадничко е това повярвай ми .... на мен снимки не са ми крали а логото на фирма !!! е и в двата вариянта и със снимките и със логото процедурите са едни и същи - щото и двете са АВТОРСКИ !!! [smilie3] [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Дата:   26-07-05 17:53

Членски внос /годишен/:

1. Ако имаш снимка с 10 т. - 10 лв.
2. Ако имаш снимка със 100 т. - 100 лв.
3. Ако имаш снимка с 500 т. - 500 лв.
4. Ако имаш снимка с 1000 т. - 1000 лв.

и т.н. [smilie18]

Публикацията е редактирана (26-07-05 17:54)

Автор: kali222   
Дата:   26-07-05 17:53

Аз подкрепям годишна вноска за членство, но не ми се вярва да е осъществимо...., защото вероятно много от хората ще се откажат и с това сайтът ще загуби от колорита и разнообразието си, което от своя страна навярно ще доведе до отказване и на хора, които биха плащали вноска.... Та както беше казано по-горе трудно ще се намери решение в това отношение...
По въпроса за нововъведенията - не беше много отдавна когато организаторите ни убеждаваха колко е хубаво снимките да събират точки до качването си в избрано, защото така авторът щял да си направи сметка дали изобщо имало смисъл да пуска съответната си тварба в избрания албум и това щяло да действа като коректив за по-малко от т.нар. "боза".... Сега гледам точно обратна теза се застъпва. Това само като любопитен факт "за протокола" го отбелязвам, защото и при въвеждането на двата албума имаше доста спорове, а аз помня кой каква логика защитаваше тогава....

Дата:   26-07-05 17:55

slivenski ae njama nujda ot gluposti a?

Автор: boni   
Дата:   26-07-05 17:55

Както и да го погледна,за да те защитаваме в злучай на кражба - това се нарича застраховка и е сложно начинание,свързано с много рискове,в което нямаме опит.
А ако не успеем да те защитим? Ти може да кажеш - аз си плащам вноската - вие трябва да ме защитите.

Дата:   26-07-05 17:56

Що бе Гуру? Така хем ще преборим и точкогонството... С един куршум - два заека... [beer]

Автор: onlineivo   
Дата:   26-07-05 17:58

Членски внос биха платили малцина (по-профи), останалите (по-любители) ще отидат в алтернативни сайтове.

По-профито се познават достатъчно добре за да има малко какво да е нужно да обсъждат на сайта - ще се срещнат, ще пият бира и ще обсъдят всичко! Така и те ще престанат да ползват сайта... излиза че идеята е обречена!

Аз, като начинаещ, бих платил за ценна информация (нещо като за обучение). Обаче въпреки това, че на сайта има добри фотографи, далеч не всички и далеч не винаги те са готови да помогнат. Коментарите към снимки също рядко са смислово обременени... излиза че идеята е обречена!

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна