Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Идентификация?
Автор: murnau   
Дата:   08-06-05 19:46

Идентификация

Що е то?
Като гледам тук, повечето "проблеми" идват от липсата на дистанция :
1° между зрител/творба
2° между творба/сюжет

Според мен, някои разлики между rating А и Б могат да се изяснят , мислейки върху "проблема" за идентификацията и липсата на дистанция.

Мислите ли , че дистанцията е полезна, за да се оцени една творба или напроти, че тя вреди/не помага?

Отговори на това съобщение
 Re: Идентификация?
Автор: joshua   
Дата:   08-06-05 19:52

аз кат рева за опосредстване ...само ме бъзикат

Автор: sP   
Дата:   08-06-05 20:07

не разбирам какво точно питаш...
дистанцията... в какво? във времето?
ако съм го разбрал правилно мисля че определено е полезна... когато нещо ти престои в главата, когато мине време, много по-точно можеш да излвечеш качествата на една фотография и да е оцениш... често оценката е поне малко повлияна от емоционалното ти състояние....
а и с времето можеш да откриваш нови качества, които преди не си ги забелязал или да почувстваш нещо по различен начин...

Дата:   08-06-05 20:19

distanciata kato antipod na identifikaciata

Автор: fine   
Дата:   08-06-05 20:27

по мое мнение нещата доста се оплескват като знаеш авторите, реален пример за това е как снимки на някои отвърдени автори остават с 30-40 точки на анонимните конкурси. а ако въпросните снимки бъдат пуснати с името под тях ще изкъртят тавана от рейтинг. реално в този сайт името прави снимката. даже ти мурнау ако пуснеш преесконирано ла*но ще събереш 20-30 точки и доста 'яко'-та. голяма част от хората мислят, че щом имаш високи рейтинги по дефаулт си добър и не можеш да сбъркаш. затова да - необходима е дистанция. извинявам се за малките букви ама нещо стана с таз клавиатура.

Публикацията е редактирана (08-06-05 20:28)

Дата:   08-06-05 20:36

fine, дистанцията, на която обръщаш внимание е малко по друг тип, автор/произведение : там нещата са други. Засега питам само за тази по-горе, дистанция от самата снимка като творба, да ти дам пример : дистанция от музиката, която в един филм често влияе на чувствата ти или по-скоро на емоциите, като по този начин те "манипулира" малко или много...

Но това, за което говориш пък обяснява някои други неща, включително и някои разлики в А/Б, обаче не и всичко :)

Автор: stranger   
Дата:   08-06-05 20:46

Айде захапахме Брехта [smilie5]

Дата:   08-06-05 20:55

като харесваш котки и си имаш една която се казва мими и я гледаш от осем години и сега е леко болна такава и не може да се движи не означава, че всички снимки на котки в този форум трябва да имат по милион рейтинг. или на всички кучета. все тая. мисълта ми беше, че дистанция трябва да има относно сюжета, но дори и аз, като едно стиснато от към златни медали копеле съм се улавяла да давам гласове за грозни снимки на малки бебета (примерно). но тогава някак си се извинявам с :
вариант 1 - авторът на грозната снимка на иначе не лошото бебе, ще се ядоса от слабия си рейтинг, ще изпадне в депресия с наслов - в нищо не ме бива и ще пренебрегне грижите за детето за сметка на опознаване на разликите между скоча и бърбъна. и аз какво да направя. нали не искам това да случи пък и едва ли моя глас ще е от такова значение и айдее..
вариант 2 - може и арт да е . аз от де да знам..

пак ще ме извинявате за малките букви,и че много ми се говори ама клавиатурата ми иска да пише само така и само да български, а и имам изпити пък хич не ми се учи.

и така, дистанция трябва да има, но трудно се постига. с много медитация и зеленчуци. или поне така разправят.

Дата:   08-06-05 21:12

дали пък не беше опосредствяне или опосредствяване, inbetween, медиатори и други знаци[smilie11]

Дата:   08-06-05 21:58

ма музиката отделно ли е от киното [smilie10]

образите и репликите не са ли манипулация [smilie10]

Дата:   08-06-05 22:02

абстракция бе stranger, абстракция [smilie5]

Дата:   08-06-05 22:03

абстрахиране от абстрахирваемото [smilie5]

Дата:   08-06-05 22:06

Идентификация или воайорство, замислил се Хамлет [smilie10]

Дата:   08-06-05 22:29

това с дистанцията торба/сюжет не ми е съвсем ясно[smilie11] за някакъв generic сюжет ли иде реч[smilie11]

ps

ooops, творба [smilie5]

Публикацията е редактирана (08-06-05 22:30)

Дата:   08-06-05 22:34

za muzikata beshe lesen primer
vsichko podleji na distancia [smilie5]

dekosntruiraj do dupka hahahah

joshua : ide rech za fotografia i sujet na fotografiata, pri ednoto se obsujda samo sujeta, pri drugoto sujetut e chast ot cialoto

Дата:   08-06-05 22:43

при фотографията се обсъжда само сюжета, а сюжета на фотографията е част от цялото(фотографията?) [smilie11]

Дата:   08-06-05 22:45

govoreh za navika tuk : siujeta

Дата:   08-06-05 22:49

oops, сюжетЪт е ...

иначе за навика тук съм съгласен
уви, май не е само тук

ps

тук обаче за мен възниква питането що е то сюжет??? май има по широко значение от тъдява възприетотоБ

Публикацията е редактирана (08-06-05 22:51)

Автор: чичовия   
Дата:   08-06-05 23:01

Мммммм да,аз за туй нечета на кой е снимката, този момент го изклювам.Имам си пристрастия към определен вид снимки,но не изклювам другите.Боли ма чурката дали с даденият автор(индивид или лайно)отношенията ми са ++++ или ---- Важна е снимката[smilie5] [beer] [shtrak]

Автор: Mimic   
Дата:   08-06-05 23:31

Аз само ще припомня какво беше отговорил на въпроса "коя е най-добрата публика?" Стефчо Вълдобрев. - "Вярната". Та така и ние понякога - през възходи и падения следваме неотлъчно любимите си автори и ги подкрепяме дори и когато се поизлагат. Аз лично си имам двама, трима такива [smilie8]

Дата:   08-06-05 23:45

иха кой се е излагал, никой от мойте любими не е залитнал от стила си, чак почва да ми става странно.

Автор: Mimic   
Дата:   08-06-05 23:48

Имам си двама, трима любими - не изложили се. [smilie8]

Автор: japanese   
Дата:   09-06-05 01:01

dinstanciraneto ima smisal i e edistvenia nachin da izlezesh izvan kontexta v koito e predstavena edna snimka .. "oceniavaneto" v foruma ima edinsveno obrazovatelna cel , orientirovachna , da izvadi na predni linii snimki koito davat info glavno za tehnichesktaa strana na fotografiata, izpalnenie kompozicia boravene s svetlina ....ttam ne e nugno koi znae kakvo "distancirane" ...ot nestho
...ot tam natatuk se k prosto se stiga do momenta " Kak se oceniavat idei i koi idei bivat da badat pokazvani kato "primer" ...?
e tam e nugno naistina distancirane i to dosta za da iasno che tam edno takova oceniavane niama smisal samo po sebe si .. ne moge ideia da bade pokazvana za primer izvan daden "kontext" dori i da moge tia go omalovagava .. a v iskustvoto pone za men toi e vagen .. dori i da e tozi v koito e sazden ili drugia otnovo subektivnia v koito tia se konsumria i e dalech po komplexen i sashtestven ot edno emocionalen note "bravo ...super ! malee! "" ....
..Distanciraneto ne e samo ot tvorbata , onsnovno distanciraneto e ot samia sebe si ..to e po vagno ..
.. koagto oceniam neshto v foruma predi vreme az lichno se stremiah da bada "obektiven" otnosno celta s koiato e sazdadeno foruma " obrazovatelna" ..misleh si che ako vseki pravi tova vsichki ste se uchat nai barzo vkluchitelno i az i oceniavah tehnicheska strana glavno ..."estestveno glasuvah i chisto ot emocionalni situacii..'
sled tova si misleh che ideite se saizmerimi i mogat da badat oceniavani v niakakav uslovnni pokazateli v nikakav razbiraem kontex , kato nositeli na informacia .. i za men biaha nai vagni i veche ne pooshtriavah s glas tehnicheskata strana i izpalnenie ...
..sega veche i tva ne go mislia prosto mai ne glasuvam ..
..ili po riadko ei taka pak emocionalno ..
...abe distanciraneto kolkoto i da prisashto na kritika e po polezno za tozi koito ne se razpoznava kato takav ...

Дата:   09-06-05 01:07

Da se distancirash ot samia sebe si, kak stava tova?

Автор: japanese   
Дата:   09-06-05 01:17

zami znam li da si vodish zapiski ot emcionalnite krivi za dostatuchno dalag period :) .. s matematika mai :)kato podregdash haosa :)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна