Автор: Niko24
Дата: 28-04-04 17:20
Снимам по-усърдно от 7-8 месеца, а от 6 месеца се подвизавам из форума. След като се регистрирах ми беше необходимо известно време, за да събера смелост и да кача първата си снимка, затова в началото само следях какво качват другите. В един момент реших "Мечка страх, мен не страх" и Upload-нах една снимка - типична снимка от отпуска, но на мен си ми харесваше. Оказа се, че и до ден днешен тази снимка има 2 коментара: един на Brummaker (за което му благодаря) и един мой undefined Продължих плахо с още няколко снимки и положението започна да изглежда по-розово, от тук от там се обаждаше и още по някой. Това беше момента в който се амбицирах и започнах да следя още по-внимателно кой какво снима, как го снима и как го презентира, намерих още форуми - нашенски, руски, немски ... и най-важното - взех душата на камерите ми от снимане.
И точно в това беше магията - колкото повече снимах, толкова по-добри кадри излизаха; толкова повече коментари имах, а от там пък се навивах още повече да щракам. По някое време дори се престраших и да пусна мой коментар под чужда снимка (искам само да отбележа, че пускайки се като новак в един такъв форум, разликата е огромна между фотограф с опит и амбициран невежа с нова камера и желание да се учи!).
Та така ..., дали съм станал по-добър за тези 6 месеца не знам - надявам се, но поне знам че съм научил страшно много неща от вас и от вашите снимки.
Така че мога да препоръчам на новодошлите (с това не искам да се числя към старите кучета) да не се сърдят ако нямат коментари, а както каза boni да гледат и да анализират добрите снимки от форума и да се опитат да си намерят своя път измежду многото стилове на фотографията.
Хиляди благодарности на фото-форум и на всички автори, които са ме поощрявали! Sorry за дългото писание!
|
|