Автор: mitku
Дата: 07-09-08 16:45
Vector написа:
> Микту, евала за избора! Ма не е ли бая тежичък тоя
> Д80 за теб бре (в сравнение с ефзетосемнайската)!? Преди
> няколко месеца разправяше, че ФД6000 бил тежък кютук... ФЗ18 - пУлвин кило я има, я няма с чантата и
> батериЙте барабар! Д80 - близо две кила с поне един обектив,
> батериЙ, чанта.... Дали пък "приличната" матричка, с
> "приличнен" шум до 200 исо на панасоника не са
> причината да минеш на "кютук"!?
> Ай на здраве и безпроблемно снимане с Никона!
>
Мерси. Със здраве.
Е, много ясно, че туй е причината да мина на тоз кютук (D80 + 18-55VR + 70-300VR... т.е. не ми липсва зуум, но D80, с монтиран 70-300VR са си около 1.5 кг., а като добавим и 18-55VR, чанта и т.н. си отминава 2кг. ), но пък аз все пак не съм никак "малък" (меко казано). FZ18 си ми е по-удобен, по-лек, по-малък, но си е сапунерка и не може да се сравнява по качество на снимките с DSLR, също както и Фуджито не може . Т.е. - сега поне като съм взел тоз кютук, се "изплаща" с качество.
Иначе - мислех да взема D90, но като видях каква цена са му замислили и реших, че е по-добре да мина "тънко" с D80, пък догодина като падне цената на D90 - тогаз. Наложи ми се да преглътна липсата на LiveView, но офертата за тоз D80 беше от тип, който човек не може да откаже.
Тук обаче темата е друга и Олимпус 570 (а още по-малко - обсъжданият тук модел 560), НЕ може да стъпи и на малкия пръст на FZ18 по каквато и да било характеристика, както и всички останали в тоз клас (Фуджи 8100 например). Фуджи 6000 е малко по-различен клас и си има едни предимства пред FZ18, а самият FZ18 има други предимства пред Фуджито... просто са за различни хора.
Публикацията е редактирана (07-09-08 16:55)
|
|