Автор: alex.d76
Дата: 24-10-22 18:51
Аз снимам с Nikon D750 и съм правил опити със старата версия на Tamron 15-600 VC - бях супер доволен от бързия и точен фокус и страхотната стабилизация!
Който не е гледал през 600м оптика, той не знае за какво става дума - всяко поемане на въздух е критично, но обектива се справяше прекрасно!
Сега има втора версия вече, и като познавам как работят Tamron за да са им доволни клиентите - ще е още по-добре!
Давам прост пример - в момента имам техните 35-150 и 100-400, та знам защо и какво казвам - супер качество на изработка, прецизна оптика с около 100 вида покрития, абсолютно "weather-sealed" (т.е. упътнения има не само на байонета, а и между всички пръстени...), леки, супер качество на картинката, бърз и стабилен фокус и възможност за промяна на спецификите на обектива и фърмуера му чрез USB-конзола. Освен това - 5 години ПЪЛНА международна гаранция (след регистрация на сайта им, разбира се...).
Така че ако ще се снима с D750 - аз бих заложил на Тамрон 150-600, без значение от версията!!!
P.S. Забравих да спомена за умопомрачителните 900мм обхват, ако обектива се ползва с кроп-камера...
И за да не съм голословен - още едно мнение от човек, дето знае какво и как :)
https://www.youtube.com/watch?v=gNwnrcG6kk0
|
|