Автор: avo
Дата: 21-06-21 23:41
Не съм притежавал D750, само съм го разцъквал, но доколкото имам идея от никонските ДСЛР тела от това поколение, основният смисъл да вземеш Z6 е заради възможността да ползваш Z обективите, които са много добри средно претеглено, осезаемо по-добри от F mount версиите им. Ако ще си оставиш старите обективи с FTZ смисъл не виждам. Аз лично минах от D7500 на Z6, но тук стъпката е от кроп към фулфрейм с всичките им плюсове и минуси, пазя си огледалното тяло и не ми е неприятно да снимам с него, дори бих казал, че стои в ръката една идея по-удобно от Z6-цата. Да, Z6 е малък, но относителното тегло в единица обем при безогледалките е по-голямо по мои наблюдения, което ги прави да изглеждат субективно тежки. Иначе откъм функции Z6 има повече възможности и се персонализира с бутоните доста по-добре, допускам че така е и D750. И EVF колкото и да е добър при Z серията не е OVF и на дневна светлина усещането е една идея по-стерилно при поглед във визьора. Представям си какво е при безогледалките с по-лоша резолюция на EVF, пробвах на времето Sony 7rii, е върнах се в електронните игри от 1993.
|
|