Автор: atisas3
Дата: 08-04-21 14:30
Здравейте. От няколко дни разглеждам сериозно ревюта, резултати и прочие на конкретните апарати. Снимам главно видеа от 3-4 години, като мога да се нарека напреднал любител по-скоро, отколкото професионалист. Въвеждам Ви, за да не се чудите защо търся мнение на колеги и професионалисти тук. Преди снимах с кроп тела, но откакто минах на FF съм голям привърженик и нямам намерение да се връщам обратно към Crop сензори и т.н. В момента работя със Sony a7s II. Въпросът е следният. Оглеждам се за ъпгрейд, тъй като към момента снимам главно музикални видеа, но имам намерение при първа възможност да започна да снимам и събития, постепенно да се ориентирам и към кратки видеореклами или късометражни филми на сватби. Междувременно ми харесва да фотографирам, тъй като с това навлязох в тази сфера.
Тъй като към момента стилът ми е по-скоро Run & Gun, а с-мата с която работя не ми предоставя надеждност поради слабата автофокусна с-ма главно (от останалото съм сравнително доста доволен - особено от резултати на тъмно и ясната картина при видео). За щастие или не - все още разполагам само с един автофокусен обектив (Sony 28mm f2), което ми дава възможност да премина към Canon ако желая. (все пак се окомплектовах и с Flektogon 2.4 35mm, Sonnar 3.5 135mm, Canon FD 1.4 50mm)
И така стигам до следната дилема (дали да си позволя a7c като най-бюджетен вариант от трите апарата, които съм посочил, и да си оставя евентуално A7Sii за вечерни/нощни видеопроекти), да взема Sigma 24mm 1.4 / Sigma 24-70 2.8, и съответно когато имам възможност да разпродам телата и да мина към A7s III, или да се преориентирам към Canon R6 + EOS R-EF адаптер + нещо от типа на Tamron SP 35mm f/1.4 Di USD / Tamron SP 24-70mm f/2.8 Di VC USD G2 / Sigma 24-35mm f/2 DG HSM.
Забелязах леки Hunting проблеми при видео и R6, както и проблеми със стабилизацията при ползване на адаптер и обективи като 24-35/24-70), но пък ми се явява средно бюджетен вариант (т.е. в най-скоро време мога да се впусна и да се развивам стремглаво напред, като мога да разчитам до голяма степен на автофокус.. да работя на 4k - 60 кадъра - да се адаптирам към 10 битовото видео и прочие)
Какъв е вашият съвет, да се задържа ли към Sony, или да премина към Canon ?
|
|