Автор: MartinaIvanova
Дата: 26-05-21 12:46
Здравейте, от известно време имам проблем с фокусирането. Снимам с Canon eos 77D и обектив Tamron 35mm 1.4, купувани са преди няколко месеца нови. Проблема ми се изразява в това, че когато снимам през визьора и обекта е идеално осветен, настройките на експозицията са ми ISO100, f/1.4 1/200sec и фокусните точки са върху обекта, и уж всичко е фокусирано както трябва, а в повечето случаи кадъра излиза разфокусиран. Казвам в повечето случаи, понеже има и такива в които кадъра е добре фокусиран. Първоначално си казах има проблем с обектива, сложих Canon EF-S 24mm 2.8 STM, положението беше същото. Странното в цялата ситуация е, че когато снимам през Live view, и гледам през LCD екрана, почти всички снимки са фокусирани. Снимала съм и с по висока скорост, с цел предотвратя ситуацията, ако случайно ръцете ми треперят и това причинява проблема - никакъв резултат, снимките отново не са на фокус. Моля, ако някой е имал същия проблем или знае в какво точно бъркам, за да се получава това, ще съм изключително благодарна, да ми сподели съвета си по-долу. Благодаря предварително и се извинявам, ако вече има създадена подобна тема във форума.
|
|