Автор: baron_barbaron
Дата: 30-12-20 15:52
Във вторият пост пише за ЕОРИ. Аз имам такъв от 2007-ма (или някъде там) и до сега никога не ми е трябвал. Поръчвам от китайските сайтове нон-стоп. Занимавам се с ремонт на техника и поръчвам много неща. Поръчвал съм и два обектива. Схемата с митниците е : ако са на кеф, пратката пристига. Ако не са на кеф, пристига покана да си освободите пратката. Което значи че, трябва да ходите в пощенски клон, обслужващ международните пратки, или самата митница, зависи от населеното място. Искат ви разпечетки НА ХАРТИЯ : 1-во скрийншот от "обявата" който да включва цената, и самия артикул, 2-ро квитанцията, от банковото нареждане (почти всички електронни банкирания имат опция да се изтегли PDF готов за принтиране) с дата и номер на транзакцията. Ако не сте от София, и имате опция за доставката НЕ ИЗБИРАЙТЕ DHL !!!!!!! Ще имате много ядове и ще ви излезе прескъпо. Българки пощи са малко бавни, но въпреки това имам много по-малко ядове с тях, спрямо DHL.
Пратките пътуват между 7 и 50 дни, нещата пак са на късмет. Сега става най-бавно, защото по празниците имат много поръчки. Ако ви загубят пратка, китайците почти винаги са коректни и връщат парите. Но все пак следете рейтингите на селърите, има разни "ментета", обикновенно цените им са много по-ниски от средните за дадения артикул и отзивите им са от много малко "купувачи".
EDIT: 3-тото което ще искат са 20% от стойността + доставката (ако не е free shipping), и имаше някаква такса. Но това е ДДС, електрониката не се облага с мито.
Публикацията е редактирана (30-12-20 18:08)
|
|