Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане относно Sony A7/A7r EVF
Автор: izmoren33   
Дата:   22-01-14 22:21

Здравейте всички!
Бих помолил собствениците на новите фулфрейм-камери на Сони да споделят мнение за визьора на тези невероятни машинки.
До колкото някъде четох е същият като на Sony Nex6/7.
До скоро бях с Nex6 и го продадох понеже едно че цената му падаше твърде бързо, второ че гамата обективи е малка и скъпа с оглед на качеството и трето че визьора на Nex6 ми беше толкова тъмен и без контраст при хубаво време навън и слънце че често се напрягах за да видя какво снимам - пример катедрала и съпругата ми отпред а аз съм на 50м и снимам наслуки защото нито контраст нито яркост ...
Това е при условие че яркостта ми бе увеличена на макс +1.
Интересува ме дали ситуацията е същата и при А7/А7r??
Днес тествах Олимпус Е-м1 и визьора му е чудесен вижда се мнодо добре на силна светлина - след преживяното с Nex6 не вярвах че електронен визьор може да се вижда добре и на слънце - но явно може...

Отговори на това съобщение
 Re: Питане относно Sony A7/A7r EVF
Автор: джъмбо   
Дата:   22-01-14 22:26

снимам от година с 6 ца... от скоро и с А7 и някак не намирам нито една от гореописаните драми а бая често снимам на ярко слънце...

Автор: hotsnail   
Дата:   22-01-14 22:33

Щом си намерил, какво ти харесва, купувай.

А7 визьора на силно контрастни сцени се справя по-добре от 6-цата, колко по-добре не знам. Повече прилича на реалната снимка, това дето се вижда в превю. Другото е, че за разлика от старите визьори при падане на светлината намалява броя на кадрите, но запазва по-нисък шум. Това второто е относително - на много тъмно пак е драма шума, ама то няма начин от един момент нататък. При толкова ниска светлина обаче и с ДСЛР не можеш и да кадрираш, щото нищо не се вижда във визьора, говоря за фул фрейм скъпи визьори.

За А7 обективите са 3-4 пъти по-скъпи от тези за 6-цата и цената ще пада по-бързо т.е. с 1000 лева за година може и да падне, пък тя 6-цата толко си струва.... Така че не се оглеждай въобще.

За мен това което теб те притеснява не ми се вижда важно и си снимам щастливо със некс7 и А7. Може би никога няма да ги продавам апаратите - те са за снимане, не за търговия. За търговия за недвижимите имоти и други неща дето не се амортизират ако ги ползвам.

ПП Проблема ти с nex-a, не е с яркостта, а е с контрастта. Може би, си влошил нещата с това +1. Като цяло на nex-6/7 визьора имаше проблем с високо контрастни сцени. Има го описано в ревюто на luminous landscape. ПРи 6-цата сигурно не е толкова осезаемо, защото сензорите 16мп имат по-нисък динамичен обхват, при 7 разликата визьор до снимка е видима доста често. Никога не ми е пречила де.

Публикацията е редактирана (22-01-14 22:44)

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   23-01-14 02:21

И аз нямам драма с визьора на некс 6.

Автор: mihajlov2   
Дата:   23-01-14 07:25

Нещо тези драми с визьорите ми се струват много странни. Не знам дали изобщо има разлика, но при НЕКС 7 и при А77 аз нямам абсолютно никакви проблеми с визьорите - нито на светло, нито на тъмно, нито при силна светлина, силно контрастни сцени и т.н.

Дата:   23-01-14 08:07

Нека Всички фенове на Сони не се засягта и не го приемат лично!
Аз не съм фен на никоя марка и си купувам това което ми се струва най-добре за мен в конкретният момент като възможности и финанси.
Не става въпрост нито за оплюване, нито за антиреклама а за сериозни проблеми които съм имал, които са ми пречили.
За това е и питането ми дали визиорите на новите фулфреймъри са еднакви с тези на неь6/7 и дори а65/77 .
А въпроса е породен и от факта че тук където жиевя в магазинтие не разполагат с налични бройки от въпросните а7/a7r за да ида да ги видя...
И моля ви не скачайте директно все като ужилени - форума е за да се води диалог - война се води на бойното поле!
Погледнете ревютата на Некс6/7 и навсякъде ще прочвтете за този проблем с нисък констраст и яркост на силна дневна светлина - дори и в dpreview!
А аз преди да питам съм изчел каквото съм намерил и този проблем е факт явно не смао при мен- понеже първоначално и аз се чудих да нямам дефектна бройка - а за новите а7/a7r - не пишат подобни неща която е интересно понеже доколкото знам са с същият физически визьор - да но е възможно софтуерно да го управляват по различен начин и да са решили проблема, откъде да знам?
За това моля собствениците на въпросните апарати да споделят опитът си.

Автор: daniil-k   
Дата:   23-01-14 08:50

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   23-01-14 08:53

Благодаря за акъла, но питането няма общо с това!

Автор: джъмбо   
Дата:   23-01-14 09:00

дълги години съм снимал с видео камера и от там не обичам ярки визьори... изморяват много окото и ти е некомфортно
+ това като снимам навън съм или с тъмни очила които повдигам преди снимане или с шапка с голяма периферия та окото ми винаги е на сянка и сигурно затова нямам драми с визирането

Дата:   23-01-14 09:05

Какво повече да ти напиша? Различни визьори са или поне различно се вижда. Описах ти разликите.

Другите неща дето не ти харесват с а7 са много по зле. Цената на апарата е двойна на 6-цата, а обективите е тройна. Няма да държат цена като никон д700 със сигурност.

Автор: Seifi   
Дата:   23-01-14 09:58

Абе човек какви са тия драми Купи си Никон на тях цената се качва с времето и винаги имат най-ефтините обективи когато човек пита във форума.
Какво се колебаеш

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-01-14 10:58

[smilie18]

Автор: Emoxide   
Дата:   23-01-14 11:50

според мен без да пробваш едно A7, няма как да знаеш.
Лично според мен, OLED визьорите са кофти.

Автор: nevermess   
Дата:   23-01-14 13:34

izmoren33 абсплютно съм съгласен с наблюденията ти за визьора на Некс 6. Моите са подобни и мога да добавя и допълнителни неща, които дразнят конкретно мен...
Визьора на Sony A7/A7r EVF е по-добър, но за най-добър EVF се смята този на Олимпус Е-м1.

Дата:   23-01-14 22:05

http://www.imaging-resource.com/camera-reviews/sony/a7r/

Ето тука има и ревю дето разглеждат визьора. Дори има някаква картинка....

Автор: boni   
Дата:   23-01-14 22:42

Няма такъв визьор като на М1 и то точно при ярко слънце разликата е впечатляваща.

Дата:   23-01-14 23:31

Е все нещо трябва да му е хубаво на тоя олимпус.За тая цена... :)

Дата:   23-01-14 23:43

boni разлика между А7 и олимпуса не видях особена във визьора!

Олимпуса има повече настройки и е възможно, да си го настройваш по-добре за разни ситуации. Има избор точно това дето горе писах, че Сони в некс по един начин са избрали, а в А7 е различно. Това е удобно и хубаво.

Това обаче което видях е, че на Олимпус визьора лагва недопустимо ако включиш пийкинга и зебрата или някой от ефектите. Тоя проблем олимпус за 5 години не могат да го оправят!!!! Само заради това според мен апарата е неизпозваем. На Е-ПЛ1 още екрана лагваше и това продължава в-ху апарат за 4 хиляди! Хайде ако е сапунерка за 500 лева става ама....4000 лева и половината му функции на практика не работят.

Ще ме извинявате ама на А7 и дори на некс-3 визьор никога не ми е лагвал, никга не съм усещал, че процесора на камерата не е разчетен за функциите, дето са намяткали в менюто.

Публикацията е редактирана (24-01-14 09:36)

Дата:   23-01-14 23:45

Аз пък разлика между визьора на а7 и некс6 не видях,тъй че тия дето не го харесват при некс 6 няма да го харесат и при а7

Дата:   23-01-14 23:51

фаст има разлика на слаба светлина на некс-6 не ти пада броя на кадрите и имаш повечко шум, но композираш по-лесно. На А7 пада броя на кадрите и има един ефект на желе. Това е полезно за ръчен фокус и неприятно за хора като Бони дето гонят момента.

При олимпуса имаш избор на броя кадри. Не знам колко е ефективно. Пробвах само на светло и средно светло.

ПП Всъшност да съм честен не съм изровил опциите на А7, това са ми наблюденията с настройките по подразбиране. Та може да се сетиш колко ми пречи това.

Да съм още по-честен не съм сменял почти никакви насторйки на А7 от тия дето си дойде апарата....просто си е настроен да снима и да са ми удобни бутоните...това е точно като некс-6 Голяма разлика със некс-7-цата, дето още измислям как да го надхитря и намирам нови опции, дето за две години не съм видял.

Дори на некс-7 чаках да сложат потребителски режими. Много ги исках! Мразех да пренастройвам апарата...А на А7 дори още не съм ги заредил...щото се настройва 3-4 пъти по-бързо апарата и не ми трябват....прочетох как да си запиша режим мой и ...не го направих дори за очевидното снимане със светкавица - бял баланс, режим. скорост, исо, роу и т.н.

Публикацията е редактирана (24-01-14 00:08)

Автор: Ivan_A   
Дата:   27-09-16 17:12

Стара е темата, да не пускам нова, защото сигурно някъде е писано по въпроса - за чувствителността на сензора за превключване дисплей-визьор.

Откакто съм с А7II, това май единствено ме нервеше в камерата.
Миналата година намерих този линк:

Fix For Over Sensitive EVF Sensor!

... не ми се занимаваше с поръчки на LightDims и - продължавах да се нервя.
Преди 10-на дни, от мързел, отрязах малко парченце изолирбанд (видеото от линка) и го залепих в десния край на сензора - нова камера!
Вероятно случайно стана, но от първи път - работи без грешка!

[smilie24]

Автор: kvakioh   
Дата:   27-09-16 17:19

На 7r не превключва толкова лесно, сензорчето си работи отлично, не съм забелязал някакво превключване. Всичко като контроли и екстри го има.
Само ми се иска, не знам при mk2 версиите дали го има да може да отбелязва като съм на Bulb и с дистанционно секундите за кадъра...

Автор: Simbon4o   
Дата:   27-09-16 21:35

Още некс 6 имаше такъв проблем. Всичките им сензори са така, понякога зависи каква дреха носите. Шушляци и някои други фактори като отражения от разни ципове и др. допълнително удължават дистанцията на която хваща. От мързел още не съм го лепнал с нещо :)

Автор: viliko   
Дата:   28-09-16 16:18

[smile]
Да си жив и здрав Ivan_A .[beer]
Колко псувни са отнесли жълтурите от Sony незнам .[smilie9]
Сложих обикновено черно изолиращо тиксо на малко по малко от половината сензор от дясната страна на А7 и стана ![shtrak]
Малко си поиграх напред назад за да уцеля както ми харесва , колкото е по закрит е по нечуствителен сензора ама в един момент спира да работи и малко трябва да се върне .[smilie24]
Нещо такова , но мойто е отдясно .

https://photo-forum.net/static/forum/2016-09/iewf8387.JPG

http://i1273.photobucket.com/albums/y408/JerryBrendle/LightDim%20on%20a7%20II_zpsfiagd3gt.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »