Автор: hotsnail
Дата: 22-01-14 22:33
Щом си намерил, какво ти харесва, купувай.
А7 визьора на силно контрастни сцени се справя по-добре от 6-цата, колко по-добре не знам. Повече прилича на реалната снимка, това дето се вижда в превю. Другото е, че за разлика от старите визьори при падане на светлината намалява броя на кадрите, но запазва по-нисък шум. Това второто е относително - на много тъмно пак е драма шума, ама то няма начин от един момент нататък. При толкова ниска светлина обаче и с ДСЛР не можеш и да кадрираш, щото нищо не се вижда във визьора, говоря за фул фрейм скъпи визьори.
За А7 обективите са 3-4 пъти по-скъпи от тези за 6-цата и цената ще пада по-бързо т.е. с 1000 лева за година може и да падне, пък тя 6-цата толко си струва.... Така че не се оглеждай въобще.
За мен това което теб те притеснява не ми се вижда важно и си снимам щастливо със некс7 и А7. Може би никога няма да ги продавам апаратите - те са за снимане, не за търговия. За търговия за недвижимите имоти и други неща дето не се амортизират ако ги ползвам.
ПП Проблема ти с nex-a, не е с яркостта, а е с контрастта. Може би, си влошил нещата с това +1. Като цяло на nex-6/7 визьора имаше проблем с високо контрастни сцени. Има го описано в ревюто на luminous landscape. ПРи 6-цата сигурно не е толкова осезаемо, защото сензорите 16мп имат по-нисък динамичен обхват, при 7 разликата визьор до снимка е видима доста често. Никога не ми е пречила де.
Публикацията е редактирана (22-01-14 22:44)
|
|