Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Време за калибрация на тяло от сервиз?
Автор: alex070707   
Дата:   22-06-16 12:30

Здравейте колеги, понеже нямам кой знае колко богат опит със сервизите, ви питам, това според вас нормално ли е и има ли смисъл да предприемам някакви мерки?
На 06.06.2016г оставих с Пан сервиз 5D за калибрация на автофокуса, защото ми правеше ужасен фронт фокус с всички обективи.
Въпреки всички лоши мнения, нямах избор, защото друг сервиз, който да може да оправи проблема в България няма, а да пращам апарата в чужбина не си струва парите.
Та оставям аз апарата, след като намерих друга тем тук, където няколко човека бяха писали, че в Пан като по чудо им свършили работа за калибрацията в рамките на 3 дни.
Е....днес е 22.06 и нямам ни вест, ни кост от сервиза.
Преди седмица им звъннах, да ги помоля за ориентировъчен срок, защото апаратът ми трябваше (и скоро отново ми трябва), съответно да знам да взимам ли под наем от павильона или не, при което получих отговор "Колегата като е готов, ще ви звънне!" и ми затвориха.
Взех под наем, свърших работа, но след по-малко от седмица ми трябва апаратът отново и се чудя има ли смисъл да ходя до Пан, поне да получа срок или да си ги чакам, пък да се оправям с техника под наем?
Като цяло въпросът ми е, това според вас нормално ли е и дори законно ли е, защото на протоколът за поръчка ми пише само марката, модела, сериеният номер и датата на приемане. Дата на получаване не пише, а отдолу с надпис Внимание! ми пише "За непотърсено устройство 3 дни след посочената за получаване по-горе дата, клиентът заплаща по 50ст. на ден за гардероб. За непотърсено устройство след повече от 3 месеца сервизът не носи отговорност!"
Длъжни ли са да напишат дата на получаване?
Тоест ако те ми забавят ремонта...неопределено дълго, аз какво мога да направя?

Отговори на това съобщение
 Re: Време за калибрация на тяло от сервиз?
Автор: PhotoBo   
Дата:   22-06-16 12:42

Ако не е посочена крайна дата за получаване на техниката, не знам реално за какво можеш да се захванеш! Тия неща сякаш се уточняват на място при оставяне на техниката, най-добре в писмена форма. Отминаха времената на кварталните дюканчета и версийте, в днешно време всичко се регламентира с приемно-предавателен протокол, ОУ и договори. И понеже има риск да не ти свършат работата, вае си мисля, че сега трябва да подходиш човешки, без скандали и караници, да отидеш до сервиза и да им обясниш ситуацията в която си ти самия! Това, че някой по телефона му се е акало и не си получил нужното внимание и отговори, не значи на 100% че всички са скапаняци и никой не му дреме за твоите проблеми, не и докато сам не се увериш в това на място. Желая ти успех!

Автор: BXMarkov   
Дата:   22-06-16 12:45

Това, че не са писали срок значи,че не са искали да се ангажират с такъв. Сега ти трябва да си активната страна,което и правиш, но кога ще стане изисквай по-конкретен отговор. Има вариант да ти се оправдават с отпускарския сезон [smilie5] Този документ е със силата на договор, така че това за дните не важи, щом неса посочили дата за получаване и носят отговорност за апарата до дупка.

Автор: uzsree   
Дата:   22-06-16 14:43

На Пан сервиз това им е стандартната бележка, която издват при получаване на уред за сервиз.

Ако искаш да стане по-бързо трябва да ги тормозиш. Посещение на място не е излишно, можеш да говориш със самия техник, да обясниш проблема и.тн.
Може да се окаже, че няма кой да го поправи напр. а те да ти обясняват че ще ти се обадят. Варианти много.

Автор: colorphoto   
Дата:   22-06-16 16:21

Отивай на място и искай да говориш лично с техника.

Дата:   23-06-16 12:15

Днес ходих на място, техникът бил в болнични до вчера и днес му е първия работен ден. Много се извинявали и до края на деня щяли да ми дадат срок.
Е...да видим!

Автор: PhotoBo   
Дата:   23-06-16 12:17

Бла бла бла ... Добре, че отиде, иначе техника сигурно щеше да е в болница (не му го желая, разбира се) до другия месец [smilie3]

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   23-06-16 12:36

Аз ги ползвах за почистване на 50д преди да го продам. Казах им искам го до 1 седмица и дали са съгласни на срока или да търся алтернативи. Съгласиха се и на 5-я ден го получих.

Дата:   23-06-16 17:37

Ами днес го взех и на първите тестови кадри в сервиза, сякаш беше ок.
Като се прибрах вкъщи обаче, проблемът си е още там.
Тъй като ми казаха, че ако "случайно" все още има проблем, апаратът ще трябва да пътува до Италия, което за мен е безсмислен разход, някой има ли представа как мога да реша проблема? Ако трябва ще кача и снимки, но според мен няма смисъл. Апаратът просто фокусира видимо пред обекта с всички обективи. Няколко кадъра със страничните точки като по чудо бяха на фокус, но с централната всичко е брак.

Дата:   23-06-16 17:44

Отиваш при Джъмбо - Иван Масларов в Люлин да ти направи тестване на фронт-бек фокус по най-оптимална технология.

Сайта му е "Фотокафе"

Там ще получиш реална представа как са нещата.

После вече ще се мисли за Италия,или ще се търси друг чалъм.

Автор: Джъмбо   
Дата:   24-06-16 12:18

5Д няма АФ аджъстмънт... тоест няма как да го тествам [smilie8]

Newer Canon cameras facilitate independant adjustment of the short and long end of zoom lenses.

1Dx
5D Mk3
5Ds
5Ds R
6D
7D MkII
Older Canon cameras without independant adjustment of the short and long end of zoom lenses.

1D Mk3
1D Mk4
1Ds Mk3
5D Mk2
7D
50D
70D

Дата:   24-06-16 12:37

Джъмбо: Добре де,ама нали поне можеш да видиш къде му греши фокуса - фронт ли,бек ли?

Дата:   24-06-16 12:42

@colorphoto Това и аз мога да ти го кажа....очевиден фронт фокус и то с много.

Дата:   24-06-16 12:43

Ми значи в Италия.....

Автор: Джъмбо   
Дата:   24-06-16 15:42

да мога да го наглася на скалата да цъкна един кадър и да видя, но за съжаление не мога да направя анализ

Дата:   01-07-16 14:45

Ами ето и резолюцията на събитията, много бих се радвал да чуя мнения, какво според вас е най-доброто решение.
- Друг вариант освен Италия, няма.
- Ремонтът в най-добрия случай ще е 150 Евро, което е половината от себестойността на апарата.
- Че ще се купува нов, ще се купува, защото и без това смятах да го ъпгрейдвам вече.
- Какво да правя с този е въпросът?
Вариант 1:
Купувам му един фокусен екран и го ползвам само на ръчен фокус, но имайки предвид, че имам само светли твърди обективи, трябва някой да ми каже има ли смисъл изобщо.
Вариант 2:
Продавам го за части за без пари.
Вариант 3:
Пращам го чрез човек до щатите, белким там някой може да го оправи по-евтино, но ако не може, се връщаме до варианти 1 и 2.

Казано с 3 думи....лошо ми е. [smilie18]

Автор: BXMarkov   
Дата:   01-07-16 15:04

Моето мнение е че, за 150 евро си струва да се оправи, защото:

1.Ще си го ползваш след това доста време, тялото е чудесно.
2.Можеш да го продадеш след като е оправено и да вземеш прилична сума доста над 150-те евро в зависимост от състоянието му.

Автор: Pavlov   
Дата:   01-07-16 15:10

Пусни го в Базара като работещо тяло, не на части, ако някой иска да го ползва с ръчнофокусни обективи. Ентусиасти доста, които биха се зарадвали на ФФ матрица.

Автор: Mogila   
Дата:   01-07-16 16:46

Здрасти,
Занеси го пак в БГ сервиза и ги попитай защо нищо не са направили.

Според мен си струва и 200 Евро ремонт, но няма как да знаеш предварително колко ще излезе.

За време за ремонт- преди няколко месеца давах обектив за фокус аджъстмент в немски сервиз на канон и ми го бавиха 3 седмици. Преди това са успявали и за 2 дни.

Автор: Mogila   
Дата:   01-07-16 16:57

А как стана този фронт фокус всъщност? Така купи апарата ли?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »