Автор: EvaJor
Дата: 29-05-15 22:24
Здравейте, имам няколко въпроса за техника, която не е свързана с фотографията, но не съм регистрирана в никакъв друг форум и няма къде да попитам.
Първо, подарявам на един познат лаптоп, който вече не ползвам. Дискът му е разделен на три дяла- C, D, E, като операционната система е на С, на другите два- данни и информация -(снимки, филми, музика и много текстови данни). Как да изтрия данните от D и Е, така че да бъде необратимо -явно само формат не е достатъчен -нали има програми, които възстановяват данните след форматиране? Гугъл хром също ми пази някои от паролите, достатъчно ли е да го деинсталирам?
Второ, какво устройство да си купя, с което да мога:
-да си проверявам/ отговарям на мейлите и да търся информация в интернет, когато съм навън. Препоръчително е да може да се включи малка клавиатура, тъй като не ми допада писането с тъч скрийн;
- да мога да го ползвам като пешеходен джи пи ес. Пътувам често в Европа, също и по нашите планини и ми се иска да имам подобно устройство. Не ме интересува гледане на филми, слушане на музика, още по-малко игри. Нямам идея за размера -може би 9 или 11 инча, не знам. Ще бъде екстра, ако мога на него да си разглеждам и снимките, но не е 100 % задължително. Не искам и смартфон, ползвам си една стара Нокия, с която се разбираме чудесно :)
Бюджет- ако може до към 400-500 лв, ако може и по-малко, ще е супер:).
Благодаря предварително.
|
|