Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 батакът със закупуването на фото е пълен
Автор: atb   
Дата:   09-12-14 22:23

Здравейте отново. преди седмица бях пуснал питанка за никон д3300, но сега съвсем съм объркан. разгледах сони а58 и честно казано по сравнение със сайтове няма голяма разлика с по-горния апарат. има ли някой от вас да каже преки впечатления и за сонито?основно искам да го ползвам като ходя да карам колело в балкана и по преходи да правя пейзажни снимки. е също искам и да правя с подходящия обектив след това и нощни снимки. нямам цел да ставам про и тн, просто си ми е краста. но тъй като явно нещата няма да спрат до тук, се огледах и за компактните апарати. попаднах на а5000 и nex5. просто не знам вече кое е по-подходящо. в синтезиса даже намерих ей тая промоция http://magazin.photosynthesis.bg/offer/280507000278.html малко ми е странна, явно има уловка, може би с не толкова качествени обективи и затова е такава цената. лутам се, гледам сравнения и нищо. искам просто мнение от някой който снима повече пейзажи да си каже мнението, кой апарат и обективи ще са подходящи и по-изгодни. дори и да не са точно тия. бяха ми препоръчали и сигма sp2 като най-подходящ за пейзажни, но пък ме притеснява да не би за портретни, които все пак ще има някога, да не ми върши работа. [smilie11] [smilie11] [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: батакът със закупуването на фото е пълен
Автор: realnoncho   
Дата:   09-12-14 22:27

Офертата за А5000 с 2 обектива на тази цена не е лоша, само не знам колко ще е удобно с колелото :)

Автор: fraction   
Дата:   09-12-14 22:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-12-14 22:38

относно колелото, имам една удобна раница и до сега не съм имал проблеми с фототата вътре :) ясно е че от мен няма да стане про, просто винаги се кефя на готиния пейзаж и качество.

Автор: aleksander   
Дата:   09-12-14 22:44

Ако ше го друсаш с колелото, вземи си безогледален. Очевидно системата обективи не ти е приоритет, тъй че квото те кефи на външен вид.

Автор: PhotoBo   
Дата:   09-12-14 22:52

В такъв случай безогледалката е за теб! Нито ще снимаш за пари, нито има нещо, което трябва да те притеснява. Това е идеален вариант според мен, щом ще посещаващ различни места, които би искал да заснемеш. Казвам го като собственик и на DSLR и на безогледален фотоапарат! Все по-често тръгна ли на път или екскурзия, взимам Фуджито и обектива (пред това да нося няколко кг с мен) в една компактна чантичка и си свиркам. [smilie3]

Автор: Joro35   
Дата:   09-12-14 22:52

Eх, като почнат разни всезнайковци да се изказват така...
Точно китака на Сони е един от най-хубавите. Да не говорим, че се среща и на половината от цената на другите, за 50-60лв.
Ето този кадър е правен точно с този "най дървените китови обективи ( изключвам някой канонски ) в познатата вселена"

https://photo-forum.net/static/forum/2014-12/wpfk1628.JPG

http://prikachi.com/images/101/7773101y.jpg

Автор: flipz   
Дата:   09-12-14 23:00

Аз бях пред същата дилема и си взех D5200 VR2.
Както ти казаха, китовият на А58 е кофти, апарата е бавен и буфера му се пълни бързо, дисплеят е много нисък клас и трудно ще си направиш настройките за снимка и е по-малък. Освен това дори не е в категория DSLR при сони, защото е с полу прозрачно стъкло.
Най- добре е сам да си прецениш, след като разгледаш снимки в галериите ... но не тези от ревютата, а правени от различни хора, като теб и мен :)
Аз имам и сони hx400 :) за зоомване като съм турист.

Автор: marves   
Дата:   09-12-14 23:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-12-14 23:20

за sigma- DP2(печатна грешка )и аз имам същите опасения и за това, колкото и да го хвалят ме притеснява. утре ще отида наистина да разгледам как са на живо. в момента съм с една сапунерка сони и тя е само с дисплей. отначало ми беше странно, защото бях свикнал на стария канон с дисплей. е след малко снимки се свиква, така че това не ми е мн проблем. идеята ми е да тръгна от някъде, да посвикна, да се науча да снимам, пък ако ми хареса да продължа напред. вярно скъпо хоби си е като начало, но пък е нещо което ми доставя удоволствие, да пътувам и да снимам. не искам и да се хвърлям в много скъпи и професионални апарати и затова търся нещо за старт, но не и да попадна на нещо калпаво и да се разочаровам и да се откажа. мислил съм и за втора употреба, но там ме притесняват батерията и други неизказани дефекти.

Автор: kvakioh   
Дата:   09-12-14 23:25

Д3300 и А58 са по-назад от комбинацията А5000 и другите. Но по-добре да е А5000 с 20мм обектив, достатъчно за пейзажи. Единствено трябва да се знае най-слабата страна на Сони безогледалните (изключвам ФФ телата)- батериите. Слаби са, липсва нещо там от доста време и трябват поне още 1-2.

Автор: vgramatikov   
Дата:   09-12-14 23:26

По-добро от Никон д3300 ДСЛР на пазара нема за тез пари.
Иначе Сони а5000 за безогледалка.

Пеновете на олимпус заслужават внимание също.

За мен д3300 е камерата за тези пари.

[beer]

Автор: ivjordan   
Дата:   10-12-14 00:11

Я пак разгледай втората употреба. Излизат и неща в гаранция на малък брой кадри и т.н.
Винаги съм твърдял, че е по-добре по-висок клас втора употреба, отколкото нисък клас - ново.
Аз лично всичко съм купил втора ръка, освен кокин филтри, батерии и разни други дреболии и до ден днешен нямам оплаквания.
Единственото условие при покупка втора ръка - търпение. Не се хвърляш на първото нещо, чакаш си твоята обява и накрая излиза.
Преди да взема моето д90 за Х пари и на У кадри, изпуснах една невероятна оферта на Х пари, У-3000 кадри и година и половина гаранция, просто защото не носех парите в себе си, а другия потенциален купувач ги носеше.
Та така, зимаш си парите в джоба и чакаш оферта. Изпадат на няколко седмици.
Ако пък държиш на ново, ходиш в магазина и тестваш. Дори да не ти дадат да снимаш, само на пипане ще го усетиш. Аз примерно, от две години се мъча да се убедя да си взема някакъв Некс за по-компактна алтернатива и в момнта, в който ги пипна в магазина, моменталически се отказвам. Не е моя апарат. Пробвах същото и с Олимпус - същата работа. Не е моя апарат. Сега остава да пробвам и Фуджи и те така...

Автор: PhotoBo   
Дата:   10-12-14 00:30

Автор: kvakioh
Дата: 09-12-14 23:25

Д3300 и А58 са по-назад от комбинацията А5000 и другите. Но по-добре да е А5000 с 20мм обектив, достатъчно за пейзажи. Единствено трябва да се знае най-слабата страна на Сони безогледалните (изключвам ФФ телата)- батериите. Слаби са, липсва нещо там от доста време и трябват поне още 1-2.

Офф: Същото важи за батериите на Фуджи, за това се носят 2-3 батерии в багажното винаги [smilie24]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   10-12-14 01:23

Огледай и сони а3000.Според мен си струва

Автор: chrisnoch   
Дата:   10-12-14 04:50

Ако снимането на спорт и птици не ти е приоритет, а липсата на визьор не те притеснява, Сони а5000 е твоята машина. В промоцията с двойния кит няма нищо странно, просто идва Коледа. И двата обектива са добри, а цената от 999 лв. е просто мечта.
Не слушай разни стари мърморковци, които една свястна снимка не са направили през живота си, но иначе са натрупали техника за доста хиляди! Обективите на Сони не отстъпват по нищо на предложенията от други фирми в същия ценови клас. На практика Сони нямат конкуренция в любителската фототехника - всички останали отдавна им дишат прахоляка!
Единствено Сони имат читав сервиз в България - факт, който феновете на всички други марки с мъка признават, скърцайки със зъби. [smilie5]
Заради размерите си, всички безогледалки имат малки батерии, но дори и те обикновено издържат цял ден любителско снимане. Добре е да имаш резервна батерия все пак.
Sigma DP2 е апарат за професионалисти и наистина е изключителен за пейзажни снимки, но не става за нищо друго. Не се хващай на това хоро - не е за теб!
Ако много държиш на егрономията, безогледалките няма да ти харесат. Тяхната сила не е в удобството на захвата (съществено при продължителни снимки), а в компактните размери. Ако питаш мен, за туризъм са по-подходящи от тежките и обемисти класически системи.

Автор: peter73   
Дата:   10-12-14 07:34

Чистак нов Samsung NX3000 за 500 лв. от тук или можеш да намериш още по-евтино чисто нов NX2000, който е даже по-добър, защото има много голям тъч-скрийн. И двата имат по-добър сензор от NEX 3/5, а акто гледам DPReview - и от а5100/6000 И двата се зареждат през Micro USB, така че възможностите за захранване са на практика неограничени, включително и с Power Bank, който струва дори по-малко от една оригинална батерия, а може да зареди апарата няколко пъти.

Публикацията е редактирана (10-12-14 07:42)

Дата:   10-12-14 09:12

благодаря за отделеното време. днес ще отида до техномаркета само да ги разгледам, а другата седмица ще направя турнето до синтезиса. искам да попитам нещо за 35мм/1,8g основно за портретни снимки ли се ползва или става и за пейзажни. като го умножа по кропа ми се струва малко за пейзаж, че ще реже. питам защото в синтезиса има и ей тая прИмоция http://magazin.photosynthesis.bg/offer/2802020000132.html

Автор: imitev   
Дата:   10-12-14 09:16

Знам че не е форум по български език и литература, но постовете ти са изключително неграмотно написани. Не знам дали поради незнание или нежелание, но това прави изключително негативно впечатление.

Няма големи букви, няма препинателни знаци, често се губи смисъла и четящият трябва да полага усилия за да те разбере...

Дата:   10-12-14 09:26

Тъй като не искам да се заяждам, което явно ти искаш да правиш, ще ти коригирам по-горния пост, и дано достави блажено удоволствие на комплексираната ти душа! "Благодаря за отделеното време. Днес ще отида до "Техномаркет" само да ги разгледам, а другата седмица ще направя турнето до "Синтезис". Искам да попитам нещо за обектива "35мм/1,8g"- основно за портретни снимки ли се ползва или става и за пейзажни? Като го умножа по кроп фактора, ми се струва малко за пейзажни снимки, че ще орязва. Питам защото в "Синтезис има и ето тази промоция http://magazin.photosynthesis.bg/offer/2802020000132.html "

Хайде да не се правим на големи филолози, а?

Автор: ivjordan   
Дата:   10-12-14 09:32

35/1.8 е чудесен обектив за парите си, а и доста повече, но на мен лично за пейзаж ми идва тесен. Това по никакъв начин не означава, че не можеш да снимаш пейзаж с него, но особено по планините, където крачния зуум понякога е невъзможен заради отвесни стени, пропасти и други особености на пейзажа, не е много подходящ. Същото се отнася за всеки твърд обектив. Просто си трябва варио и това е.
Според мен, китовия 18-55 е достатъчно добър за пейзаж като начало, а твърдия за разни заигравки с плитък фокус и т.н. За портрет 35-ицата също не е върха на сладоледа, особено за близък план - лице или до кръста. Все пак, според мен, този комплект си е супер.

Публикацията е редактирана (10-12-14 09:33)

Автор: ink   
Дата:   10-12-14 09:50

offtopic:

Тъй като не искам да се заяждам, което явно ти искаш да правиш, ще ти коригирам по-горния пост, и дано достави блажено удоволствие на комплексираната ти душа!
Хайде да не се правим на големи филолози, а?

Не се дръж нагло, момче!
Дошъл си в този форум да молиш за помощ и ще се съобразяваш с правилата в него. Чистият български език показва уважение към останалите участници в темата, ако не друго.

Автор: fraction   
Дата:   10-12-14 09:54

Дата:   10-12-14 10:07

До тук си изградих някаква, макар и минимална представа за апаратите и обективите. Всичко ще се реши на място с оглеждане. Благодаря "ivjordan" за мнението относно обектива. Всеки има впечатления и мнение относно всеки апарат и обектив, и е винаги полезно да чуеш мнението на някой, който използва такава техника. [smile] От ясно по-ясно е, че ще харча пари, въпросът е да бъдат за нещо, което да не ме откаже от снимането в самото начало. :)

Автор: imitev   
Дата:   10-12-14 10:16

Всеки от апаратите, които сте изброили по-горе става за снимане на пейзажи за интернет. Аз лично не бих ходил само с един твърд обектив 35 мм да снимам пейзаж. Предпочитам варио.

Само да вметна, че пейзажите, които хващат окото, имат голяма доза обработка на компютър след това. Не става с едно снимане. Не е лошо да си помислиш за поляризиращ филтър - за подсилване на цветовете и облаците...

PS: Поздравления за усилията в посока правопис [smilie24] Не се заяждам, постави се на мястото на четящите...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »