Автор: localhost
Дата: 26-01-14 11:22
По спомени, че го правих преди 5-6 месеца за последно.
1. Разпечетваш и си слагаш 'мишената' на подходящо място - с постоянна светлина, да не е на прозорец да има отблясъци и т.н. Според дължината на фокусното разстояние на обектива има и разстояние на което да сложиш мишената. Запомни го това разстояние и после ако се наложи го въведи в настройките на програмата.
2. Настройки на камерата - стабилна (на трипод) и си имаше условия - CWA мерене + разни други. Виж ги в описанието на програмата - има един PDF файл който идва с нея.
3. След всичко това ако нямаш автоматично калибриране (като мен) играта е следната. Програмата ти избира менюто за настройки и те пита - сега го настрой на -20 примерно. Нагласяш го на апарата и натискаш ОК в програмата. Прави се снимка и те подканя - сега го сложи на -10. Снимка и подканя. После -5,0,+5,+10,+20 и т.н.
След като определи приблизителната настройка (примерно +6) те пита - а сега сложи на +6 да провери.
И така - 10-на минути е.
А ако имаш възможност при някой тела можеш със зум телеобективите (70-200 примерно) да калибрираш и настроиш и в двата края на обектива.
След това задължително си провери резултатите на око. Аз така бях изчислил +6 и се оказа, че винаги когато фокусирам на окото то отива на ухото. Грешка при моята постановка. После след 3-4 опита ми даде резултати +1,-1,0 и аз въобще не го пипах тоя обектив повече.
Също така не знам за това тяло как стои въпроса с настройките. При профи телата си помни всяка настройка на обектива по серийния номер и ако тестваш два 70-200 можеш да въведеш два различни профила. Повечето го нямат това, така че внимавай ако си го настроил от един обектив 70-200 и сложиш друг такъв ще използва тези настройки.
Публикацията е редактирана (26-01-14 11:32)
|
|