Автор: CTOMAHATA
Дата: 16-07-13 00:37
Здравейте,
Преди половин година смених Nikon D90 с D600. Обзаведох се и с Nikon 24-70 f2.8. Гледайки снимките бях (и все още съм) изключително доворен. Но тръгнех ли на разходки, излети, преходи, командировки се ужасявах всеки път от теглото. Окончателно отказах жената от фотографията с мотива: "много е тежък".
Замислих се за безогледален (NEX или нещо от рода), но реших да не се предавам толкова лесно. А и това решение струва не малко. Зачудих се и за китовия 24-85mm f/3.5-4.5 VR, но нещо не ми допадна.
Накрая открих един доста по-стар китак в базара 28-80mm f/3.3-5.6G. Впечатли ме теглото му – под 200 грама, сравнено с почти килограмовия буркан който мъкнех навсякъде. За жалост изпуснах офертата и поръчах през ebay. Дойде бързо (за седмица). След като платих мито и глоба за спиране в зелена зона бях щастлив собственник на малкото пластмасово обективче.
Има куп кусури като: пластмасовия байонет, чупливия и хлопчещ вид, въртящия се преден елемент при фокусиране, малкия опционален сенник HB-20 който не пази достатъчно от нежелани отблясъци.
Неутрално мнение имам за: липсата на мотор и VR.
Останах приятно изненадан от: Разбира се теглото, но и от качеството на изображението за парите които дадох. Обективчето се справя доста по-добре от очакванията ми. Тръгна ли на път ще е с мен.
Въпреки всичко 24-70 f2.8 остава твърдо в арсенала за по-сериозни неща.
|
|