Автор: kamenvk
Дата: 11-04-13 16:01
@ kimmy_rz - благодаря ти за коментара. За отесняването - не знам. Свикнал съм на техниката "насочи и снимай" (от времето на "Смена 8", където ръчните настройки понякога ме объркваха и съм имал проблем (забравял съм) с превъртането на позите (което ми е коствало ценни кадри, похабени по този начин на лентата), до "Олимпус Мю 2", който си върши сам всичко и дава прилично качество), така че надали ще си играя с повече опции, обективи и прочее. Важното е да документирам максимално автентично дадения момент. Достатъчно ми е да дава картина като тази, както и нощен пейзаж, примерно.
@ momo81 - и аз си мисля, че в случая по-малкият размер е за предпочитане, най-вече заради удобството. Обаче май при цифровите не е така, доколкото разбирам от дискусията...
@ gengong - погледнах тук оферти на "Олимпус" ПЕН серията, видях и снимки с такъв. Трудно ми е да съпоставя, предвид и кадрите, които видях по-горе с един "Канон" SX1 IS.
@ daniil-k - прочетох тема, в която се коментира същия модел - "Панасоник" FZ38. Който дава прилични кадри за парите си. За обработване на снимки - да, работил съм с "Фотошоп", така че това е малък дерт. :-)
@ my.point.of.view - още нищо не съм решил. Проучвам. Пък и финансирането ще е от две страни - на мен и сестра ми, както и ползването на апарата, така че и това има значение.
@ chrisnoch - разбирам, че DSLR апаратите са най-доброто, ала има две особености - размера и цената. Нямам желание и възможности "да правя система", както се изразявате на фотографски жаргон тук. За мен е приемливо, след като съм свикнал на компактен, да продължа на такъв, както и без много играчки с настройките (при лентовия "Олимпус" нямам никакви такива, освен за светкавицата, което идеално ме устройва, тъй като не ме разсейва и дава възможност за бърза реакция на момента) да има добри кадри - цветово наситени, с острота и контраст.
По повод на коментирания по-горе "Фуджи" и след като прочетох тази тема, съм разколебан дали не е измамно добро за парите си, тоест първото впечатление да подвежда.
Публикацията е редактирана (11-04-13 16:53)
|
|