Автор: Canon
Дата: 05-03-13 20:00
1. Писах "нормална цена" т.е. ...
Аз ти отговорих що е нормална цена. Това е колко дават общо за една снимка.
Ако искаш да ти калкулирам "нормална" цена за права за една снимка през стоковия сайт Алами с традиционен лиценз - спокойно ще я докарам до 15000 лири стерлинги. с калкулатор за лицензиране по различните критерии.
Да, това също е нормална цена.
2) ти откъде знаеш, че тия с белия лист не перат пари от наркотици?
по-голяма глупост не бях чел. Това е от около 50 продажби, явно клиентите на снимки перат пари с покупки по 20 долара.
100 0000 са някакви напазарувани 50 000 снимки, за препирането пране на 1 млн са 500 000 снимки. Хитро брей
Сега ще мина през разните рекламни агенции, да ги отараша за наркотици. А и ще питам някой наркопласьор дали не му се намират стокови снимки в излишък..
3) ако искаш да работиш с хора най-важно са отношенията.
Да, 30 години работя с хора. Познавам и едните и другите. Когато някой ми оцени труда на 5 лева - не ме интересува, той нито е нормално мислещ човек, нито добър бизнесмен. С такива по-добре да нямаш никакви отношения.
Когато ти оцени труда на 200 лева, а ти му го дадеш за 20 - той знае, че си му направил подарък/отстъпка от 180лв и тогава и той може да направи за теб нещо, тогава става взаимно.
Това за "разните злополучни инвеститори", ни го спести, те не са благотворителни дружества, а хора, които са дошли да къртят печалба. Каквото повикало, такова се обадило.
Такива са и ЕРП, управителите им са с по над 100 000лв месечна заплата, а данъците (на ЧЕЗ примерно) си ги плаща в Чехия.
Да не ти обяснавам как за "инвестиция в България" се води дизайн на няма десетина опаковки за 100000лири, правен и платен в Англия, но продавани в България.
Публикацията е редактирана (05-03-13 20:01)
|
|