Автор: stef7
Дата: 28-04-12 08:59
Canon S100 е единствения компактен фотоапарат който ще може да носиш в джоб. Но не те съветвам да е задния.
Всички останали са по-големи и ще се събират комфортно само в джоб на яке или палто.
Също мислех да се обзаведа с подобен и разглеждах всички варианти, но тъй като снимам само на m43, просто добавих един Панасоник GF2 с 14mm f2.5 pancake. Излезе ми по-евтино от Canon s100, сенсора му е доста по-голям и съответно до 800ИСО шума е доста по-малко, а качеството на картинката по-добро, видеото също. Така избягах от малкия сенсор, но успях да се обзаведа с относително компактен фотоапарат, размерите му с 14мм обектива са много близки примерно до Олимпус XZ1 или Фуджи X10.
Ето сравнение
Рядко го нося в джоба, само с 14мм pancake. Купих си една малка и симпатична чантичка и там побирам освен този обектив и стандартния китов.
Сменяемите обективи и малкия размер на GF2 ми позволяват да варирам със средствата за пренасяне . Понякога зимата съм го слагал в джоба на якето, с другия 20mm pancake в другия джоб. Но общо взето винаги предпочитам чантичката. За около месец или два си го носих всеки ден с мен. Да напълно съм съгласен, най-добрия фотоапарат е този който е с теб. Друго огромно предимство на подобно компактно и леко решение е ниската цена. Не го мисля и не се притеснявам че ще го откраднат и съответно още по-често го вземам със себе си. Това ми е и стандартното решение като съм с приятели и снимам за спомен, като карам ски. Много съм доволен засега.
Но ако държиш да го носиш само в джоб, Canon s100 няма алтернатива. Не съм го ползвал, но мисля идеална камера няма. Всяка си има и недостатъци.
|
|