Автор: emzo
Дата: 14-06-12 19:04
Здравейте, за съжаление се налага да пусна поредната тема засягаща казус с авторски права.
Вчера, срещайки се с приятел фотограф ме алармира, че видял моя снимка на винил пред магазин. Аз първоначално предпложих, че се е объркал, тъй като никъде не съм публикувал или давал снимка с достатъчни размери и качество за широкоформатен печат (най-голямия размер, който съм публикувал е тук - 950 пиксела по дългата страна за 350 килобайта.)
След проверка днес с изненада установих, че снимката наистина е моя.
Никой, нито се е свързвал с мен, нито е искал разрешение да се ползва снимката, нито е споменат автор някъде. След разговори с управители и т.н. на магазина, според единия се оказа, че винила е правен от рекламна агенция, което според мен влошава нещата и предполагам трябва да търся тях. Малко по-късно с мен се свърза друг управител и с възпитан тон се опита да ми обяснява, че го правели да популяризират града и т.н. и предложи да се срещнем другата седмица и евентуално да се разберем.
Обръщам се към вас за съвет как да постъпя. Писал съм и до СКУАПФИ и чакам отговор. Проблема е, че не съм се занимавал с фотография комерсиално и няма как да оценя снимката при евентуални преговори.
Благодаря предварително.
|
|