Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 мнение за Nikon D5100
Автор: nikolai_ln   
Дата:   08-02-12 20:38

искам да копувам dslr,спрял съм се на Nikon D5100, не разполагам с финансови възможности за по скъп от 1300-1400лв. апарат. ще се занимавам любителски с фотография,искам добро качество на снимките.до сега съм снимал само с компактен фотоапарат.добре ли съм се насочил?[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: мнение за Nikon D5100
Автор: taricate   
Дата:   08-02-12 21:31

Не се чуди повече - грабвай го !
Иначе рискуваш да прочетеш 2942492 различни мнения [beer]

Автор: BatV   
Дата:   08-02-12 21:34

Вземи го с обектив 18-105VR а не с 18-55VR и не ти трябва друго.

Автор: taricate   
Дата:   08-02-12 21:40

Ооо, да. Сега погледнах промоцията с 18-105 VR . Много добра оферта е.
Грабвай го.

Автор: stardriver   
Дата:   08-02-12 21:44

Не си купувай DSLR.

Автор: io_bs   
Дата:   08-02-12 21:50

Обмисли и вариантa D90.

Автор: deathzone   
Дата:   08-02-12 22:00

Д90 е по-добро решение, аз вече съм с него.[cool]

Автор: pefoto01   
Дата:   08-02-12 22:00

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: ivjordan   
Дата:   08-02-12 22:21

Ако държиш на видео, Д90 не ти върши работа. За мен това е по-добрият апарат, но без видео. Т.е. има, но със сериозни ограничения. Д5100 пък няма мотор, така че е въпрос на преценка.
И двата са много добра оферта за начинаещ, какъвто съм и аз, но аз си избрах Д90.

Автор: Suggs   
Дата:   08-02-12 23:06

D5100 е много приятен апарат, препоръчвам го. Тенденцията при Nikon е да се пускат моторизирани обективи, така че липсата на мотор в тялото не е голям проблем.

Дата:   08-02-12 23:11

Но пък по-малкият визьор и по-малкото врътки и бутони може да е проблем.

Автор: mtonchev75   
Дата:   08-02-12 23:28

Иди в магазина и пощракай с двата апарата. Аз така направих и установих, че Д90-ката ми ляга по-добре в големите кунки...и по-масивен, един такъв...иначе до сега обектив без мотор не съм си купил...от друг астрана и видео не съм снимал...така че за мен това беше правилния избор.
Успех и не го мисли - мисълта сковава действието[smilie5]

Автор: Suggs   
Дата:   09-02-12 07:55

По-малкото врътки и бутони лично за мен са предимство. Сравнявам с предишния ми D7000. Не ми е нужно да имам изведени бутони за функции, които ползвам много рядко или никога. Визьорът е по-малък и по-тъмен, това донякъде е недостатък, така е. Най-много ме дразни засега, че превключването от автоматичен избор на фокусна точка към единичен става само от менюто. Можеха да сложат бутона ОК да прави това.
Но пък е по-малък, лек и евтин. А в качеството на снимките не забелязвам разлика. Дори меренето е по-точно, на D7000 винаги леко преекспонираше, и на светло слагах -1/3 или -2/3 компенсация.

Автор: metin4o   
Дата:   09-02-12 19:15

д5100[smilie24]

Автор: trouble_sl   
Дата:   09-02-12 19:45

Аз преди 1 седмица си взех Д5100. Нямам никакъв опит с такива фотоапарати и какво могат и какво не. Все още съм в процес на изучаване. Но ефекта УАУ е постигнат. :) Аз не съжалявам, че изневерих на за първи път Канон.

Автор: photographer23   
Дата:   09-02-12 20:30

D5100 е страхотен, предимството пред Д90 е, че има въртящ се дисплей, който е адски полезен при снимане на макро под по-специфичен ъфъл и изобщо, за по-специфични ситуации. Това, че няма вграден мотор, не е фактор, тъй като ще се ползва за любителска фотография, не вярвам да му се занимава на човека с ръчнофокусни обективи. А и ми казаха във фотосинтезис, че лека полека си отиват ръчнофокусните, просто не били практични...

Дата:   09-02-12 20:33

[smilie18]
Макро си се снима със статив най-често.
А фактът, че вграденият мотор не е фактор за теб, не значи, че и за другите няма да е. Никой не ти говори за ръчнофокусни обективи, а за такива от D серията примерно. Те могат да се използват безпроблемно на D90, докато на D5100 ще трябва да се фокусира ръчно.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   09-02-12 20:42

photographer23 написа:

> D5100 е страхотен, предимството пред
> Д90 е, че има въртящ се дисплей,
> който е адски полезен при снимане
> на макро под по-специфичен ъфъл и
> изобщо, за по-специфични ситуации.
> Това, че няма вграден мотор, не е
> фактор, тъй като ще се ползва за
> любителска фотография, не вярвам
> да му се занимава на човека с
> ръчнофокусни обективи. А и ми
> казаха във фотосинтезис, че лека
> полека си отиват ръчнофокусните,
> просто не били практични...

Лелеееееее ... Нормално ли е неграмотни хора да дават съвети на останалите?
Да си припомним някой елементарни неща:

1. Една много голяма част от автофокусните обективи на Никон нямат мотор, тъй като само до преди няколко години концепцията беше "мотор в тялото". След това се появи D40 - май първото никонско тяло без мотор и заедно с него моторния 18-55. Сега вече има доста автофокусни обективи с мотори, подходящи и за ниския клас тела.

2. Каква е връзката между "ръчнофокусните" обективи и мотора в тялото? photographer23, пич, ако щеш задника си да съдереш (извинявам се за грубостта), но един ръчнофокусен обектив дори с 99 мотора в тялото пак няма да го направиш автофокусен [smilie5] Просто не мога да разбера каква е тази мания напоследък неграмотници, хора които не знаят елементарни неща да дават тук съвети и да се изживяват като гурота. Манифестация на комплексарите! [smilie10]

Иначе, независимо от всичко по-горе Nikon D5100 си е прекрасно тяло [smilie24] nikolai_ln, предполагам, че няма да те разочарова [smilie24]

Автор: papaJoke   
Дата:   09-02-12 20:44

Имам 5100 от няколко месеца. Любител съм. Машинката е прекрасна за старт и любителско снимане. Д90 е с мотор и много добра ергономия - класика, НО аз лично бих предпочел по съвременната възможност. Дали с течение на времето Никон не са усъвършенствали техниката си? Бих заложил че, да.

Публикацията е редактирана (09-02-12 20:45)

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   09-02-12 20:46

И още нещо за photographer23, извинявам се за което:
Пич, на този във Photosynthesis, който твърди че само "ръчнофокусни" обективи няма да имат AF на тяло като D5100, да му кажеш да отиде и да си вземе парите от този, който го е учил [smilie23] Аман от тъпата склонност да се лъже за да се продаде [smilie23]

Автор: Mrazq-Canon   
Дата:   09-02-12 21:08

поне Д7000 или ако имаш възможност Д300с аз направих грешка като се реших само и само да имам апарат си взех Д3000

Автор: deathzone   
Дата:   09-02-12 21:11

Д90 залагам аз!

Дата:   10-02-12 00:20

Д5100 [shtrak]

Публикацията е редактирана (10-02-12 00:26)

Автор: victory13   
Дата:   10-02-12 00:32

"AF обективите лека полека излизат от употреба"

[smilie10]

Дата:   10-02-12 00:43

HSGeorgiev - Извинявам се за грешката, просто не съм видял, какво съм написал в бързината. Вярно е, че ръчнофокусните са старите от СЛР-те. А новите АФ просто разчитата на мотора в тялото. Не е хубаво така да се нахвърляте на човек, така показвате, че вие сте комплексари, не човека. “Човешко е да се греши, но божествено е да се прощава.” беше казал някой си....ъъъъ.. Исус.

Искам да кажа, че аз съм любител и не съм се впрегнал по цял ден да чета разни термини, видове обективи и тнт. Разбирам до толкова, колкото да знам какво да взема за моето тяло и тук-таме някое ревю, като няма какво да правя. Попринцип гледам да съм навън и да снимам, не да кисна във ФФ, това, което мога се вижда в "какво заснехме днес". [beer]

Публикацията е редактирана (10-02-12 00:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »