Автор: HSGeorgiev
Дата: 20-01-11 13:30
kalpazan,
ами да, общо взето и моите резултати в зала са доста сходни с твоите като проблеми - то е ясно. Ето това например:
http://regionsliven.org/sport-photo/327
Може на пръв поглед да изглежда различно, защото е с канонско оборудване просто - 40D + Сигма 28-70/2,8 доколкото си спомням. Но проблемите са същите, пък и не можеш да снимаш на много отворена бленда, защото кадъра изисква съвсем друга дълбочина на фокус... Общо взето май един възможен отговор е високо ISO и пренебрегване на монохромния шум. На вън, на стадион съм снимал дори с 40D на ISO3200 и съм вадил читави кадри, но в зала е проблемно.
stanislav.sterev е прав, разбира се, но пък и аз от един момент в тази тема разбрах, че при теб нещата стоят малко по-различно, точно затова ми стана интересно. Защото ако можеш да използваш светкавица - да речем със съгласието на спортистите в някой моменти може да стане доста интересно. Ако пък можеш да използваш няколко светкавици може да стане вече извънредно интересно Но за мен такъв вариант е немислим и точно затова ми стана изведнъж много интересна твоята тема
Иначе - пак повтарям, без да познавам достатъчно D5000 - мисля че точно в тази конкретно насока (представяне на високо ISO с надежда и за висока динамика) трябва да дава по-добри резултати от моя 40D.
Всъщност затова възнамерявам от този сезон да снимам с D90 и никонски обективи, при това все още не съм решил и проблема с избора на светкавица.
Така че май за представянето на конкретни светкавици няма как да помогна, но затова пък следя темата с голям интерес.
|
|