Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Светкавица за NIKON D5000
Автор: kalpazan   
Дата:   18-01-11 21:18

Търся да закупя светкавица втора ръка за NIKON D5000. Оферти може да изпращате и на e-mail: the_kalpazan@mail.bg или на SKYPE: the_kalpazan. Благодаря предварително! [shtrak] [cool]

Re: Светкавица за NIKON D5000
Автор: HSGeorgiev   
Дата:   18-01-11 21:20

Ей тези май продаваха такива светкавици наскоро
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   18-01-11 21:39

ЕТО ТУК ВЪВ ФОТО ПАВИЛИОН КАЧЕСТВО И ДОБРО ОБСЛУЖВАНЕ

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer]
Автор: dpurple   
Дата:   18-01-11 22:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Дата:   19-01-11 07:48

От друго място чух,че NISSIN светкавиците били много непостоянни по отношение на експониране на наснимката...единствено ми препоръчаха NISSIN Di622 MARK II...И на мене ми се иска нова NIKON SB600/800/900 ама си е много лев...[smilie2]
Автор: mitku   
Дата:   19-01-11 08:16

Много лефф си е наистина, но си заслужава. Спестявай за СБ800 (около 500лв. е на старо) или СБ900 и не се набутвай със "заместители". [cool]
Автор: pefoto01   
Дата:   19-01-11 13:19

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: rapt0r   
Дата:   19-01-11 14:30

Мой,СБ 800,това ти е светкавицата ..няма смисъл от други компромисни производители![beer]
Автор: HepBeH_XaMcTep   
Дата:   19-01-11 15:28

За какво ще я ползваш и какъв е бюджета ти?
Дата:   19-01-11 19:45

rapt0r: хехе...къде ме намери....знам ама много лев бре...Мимето взе вече да ми мрънка,а пък и трябва да и плащам семестъра [smilie3]
НерВен ХаМсТер: смятам да я ползвам за спортна форография...а и искам да пробвам със синхронизатор, филтър и чадър отделно от апарата...малко стробизъм да видим какво ще стане...явно ще трая още и ще събера някой лев за една SB800...[shtrak]
но ако изскочи нещо свястно ще търся начин да купувам...чудя се дали има смисъл да дам 150-200 лв за Nissin или някакви подобни [smilie11]

Публикацията е редактирана (19-01-11 19:48)
Дата:   19-01-11 20:00

kalpazan,
би ли обяснил малко по-подробно какъв точно вид спортна фотография снимаш със светкавица?
Питам от интерес просто.
Дата:   19-01-11 20:51

ами на закрито...дето слънце не огрява [cool]казвам просто...без интерес.

Публикацията е редактирана (19-01-11 20:53)
Автор: showtime   
Дата:   19-01-11 20:58

Ако нямаш кинти за никонска светкавица - съветвам те да погледнеш Metz48 втора ръка. Това е аналога на SB600.
Дата:   19-01-11 22:08

kalpazan написа:

> ами на закрито...дето слънце не огрява [cool]казвам
> просто...без интерес.

[smile] Оригинално казано [smile]

След години все пак снимане на спорт мисля че все нещо съм поприхванал [smile]

Та мисълта ми беше ако ще я използваш за нещо нещо подобно задължително да предпочетеш максимално добро управление на светкавицата отдалечена от камерата и евентуално добро управление на повече от една светкавица.
Тоест в твоя случай - без да познавам добре D5000 разбира се - да ограничиш избора до светкавички, поддържащи добре CLS - тоест SB-нещо-си - не толкова заради качеството и/или мошността или нещо друго, а заради управлението. Това, което с други светкавички можеш да направиш почти също толкова успешно с проби и грешки в твоя случай ще бъде доста по-критично. Все пак обаче, различни спортове предполагат коренно различни постановки.
Затова питах, но щом като предпочиташ да псуваш, моля [smile]
Успех все пак [smilie24]

Публикацията е редактирана (19-01-11 22:12)
Дата:   19-01-11 22:17

За спот - вариант ти е една сб800/700... нещо, което си говори с тялото!

Но за безжично - от 1 година снимам изцяло на ръчни настройки на светкавицата - следователна нещо с подходяща сила и ръчни настройки(някой YN с ттл мерене за Никон) + синхронизатори ти върши перфектна система!

Най-важното - с радиосинхронизатори не ти трябва пряка видимост между тялото и светлавицата!
Автор: Alex-dan   
Дата:   19-01-11 22:45

Имаше само една малка подробност, че Д5000 не може да синхронизира над 1/200 [smilie8] Както и не пали безжично от камерата с ТТЛ, така че да ти кажа, и едно YN560 примерно за под 200 лв да вземеш няма да е зле за начало [smilie24]
Автор: stanislav.sterev   
Дата:   20-01-11 03:18

Наскоро обсъждахме евтини светкавици за Nikon.
Що не потърсиш. Бях написал нещо като кратко ревю за YN-465TTL. Не разполагам с време да го пиша пак...
Дата:   20-01-11 09:26

HSGeorgiev:пак почнахме да си мерим обективите...без да се обиждаш, а и не съм те псувал-както ме питат - така отвръщам...може да съм "rookie" във фотографията, но... /другото го редактирах,че взех да припалвам нещо/
Предимно в зала се опитвах да снимам баскетбол и волейбол,спортни танци и ...май друго нямаше [smile]
Значи освен SB700/800/900 като предложения излизат и YN465TTL i YN560..сега ще ги разгледам и тях...Благодаря![smilie24] [cool]

Дата:   20-01-11 09:45

[smile]
Хич даже не "си ги мерим".
Това, което си изброил наистина не е лесно да се снима. Аз например точно за тези спортове нямам никакви резултати, с които да се гордея кой знае колко [smile]
Ти си знаеш доколко можеш да си позволиш използването на светкавица на такива места конкретно, разбира се. И дали ще е по време на мач или организирано от теб.
Моят опит точно в областта на волейбола и баскетбола предполага, че да използваш светкавица по време официалните мачове дори да е разрешено е лоша идея - спортистите могат дори да се повлияят от това. Пък и ако искаш да не изглежда задния фон много тъмен, а да изглежда нормално залата и при това поради спецификата на работата ще ти трябва достатъчно висока скорост на затвора нещата доста се усложняват като задачка.
Но пък ако можеш да организираш нещо подобно и да разположиш светкавици и да ги използваш в реална обстановка може да имаш страхотни резултати.

Успех в начинанието - доста интересно се очертава [smilie24]
Автор: ogi100   
Дата:   20-01-11 11:29

извинявам се че ползвам темата, но искам само да попитам въпросния Д5000 може ли да запали СБ-600 от разстояние и как? С кабел ли или със трансмитер някакъв?
Автор: stanislav.sterev   
Дата:   20-01-11 11:36

И аз съм против използването на светкавици при спортни събития (и никога не бих го направил).
Тренирал съм няколко неща преди и си давам сметка до какво може да доведе това.
Може заради теб да има контузии или по-лошо. :(
Колегата е прав, че така може да повлияеш на представянето на спортистите.
Например от едно много атрактивно спортно събитие имам читави кадри само от генералната тренировка. Самото състезание се състоя вечерта, и понеже не ми даде сърце да използвам светкавица повечето от вечерните кадри са доста зле... :( (все-пак освен фотографи сме и хора)
Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   20-01-11 11:58

Дори да нямаш синхронизация над 1/200, фотоапарата е добър.
Който ти е казал, че нисин не работи, му прати много здраве и кило ракия, да се напие и да види света с други очи. [beer] [ezik]
Водещо число на вградената светкавица на никон д5000 е 17, затова, ако ще избираш светкавица, потърси модел с по-високо водещо число. От слаба светкавица няма смисъл.[smile]
Дата:   20-01-11 12:11

и със зуум глава ;)
Дата:   20-01-11 12:59

HSGeorgiev: ето линкове към фотоси от спортни мачове без светкавица,само с настройки:
https://photo-forum.net/i/830903

https://photo-forum.net/i/793488

И това са едни от най-сполучливите...просто без светлина няма как да замразиш картината...а имам още толкова много кадри с отлично хванати моменти,но със слабо експониране, за които много ме е яд [smilie2]

stanislav.sterev:колега, и аз съм спортувал, но според мен си има начин и място за изполвзване на светкавица на спортни събитя така,че да не пречат и влияят на състезателите...естествено ,че няма да легна под коша и да ги чакам да забият и да им светя на 2 метра в очите [smilie3] ...освен това в залите по принцип си има и осветление /колкото и да е добро или лошо, все пак е нещо/
Засега спрямо възможностите мисля да се насоча към флаш със TTL мерене от апарата + радиосинхронизатор с дистанционно предаване на TTL настройките,водещо число на флаша min.30/за предпочитане 45/...Някой нещо да сподели за NISSIN Di622 MARK II ?

Дата:   20-01-11 13:30

kalpazan,
ами да, общо взето и моите резултати в зала са доста сходни с твоите като проблеми - то е ясно. Ето това например:

http://regionsliven.org/sport-photo/327

Може на пръв поглед да изглежда различно, защото е с канонско оборудване просто - 40D + Сигма 28-70/2,8 доколкото си спомням. Но проблемите са същите, пък и не можеш да снимаш на много отворена бленда, защото кадъра изисква съвсем друга дълбочина на фокус... Общо взето май един възможен отговор е високо ISO и пренебрегване на монохромния шум. На вън, на стадион съм снимал дори с 40D на ISO3200 и съм вадил читави кадри, но в зала е проблемно.

stanislav.sterev е прав, разбира се, но пък и аз от един момент в тази тема разбрах, че при теб нещата стоят малко по-различно, точно затова ми стана интересно. Защото ако можеш да използваш светкавица - да речем със съгласието на спортистите в някой моменти може да стане доста интересно. Ако пък можеш да използваш няколко светкавици може да стане вече извънредно интересно [smile] Но за мен такъв вариант е немислим и точно затова ми стана изведнъж много интересна твоята тема [smilie24]

Иначе - пак повтарям, без да познавам достатъчно D5000 - мисля че точно в тази конкретно насока (представяне на високо ISO с надежда и за висока динамика) трябва да дава по-добри резултати от моя 40D.
Всъщност затова възнамерявам от този сезон да снимам с D90 и никонски обективи, при това все още не съм решил и проблема с избора на светкавица.
Така че май за представянето на конкретни светкавици няма как да помогна, но затова пък следя темата с голям интерес.
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.