Автор: my.point.of.view
Дата: 16-03-11 01:30
Здравейте,
аз мисля, че вероятно аналоговата фотография надали е толкова скъпа, щом всеки от нас има купчини от снимки, правени му от родителите - никой тогава не се е оплаквал, че фотографията е толкова скъпа, че да се чуди и да прави дискусии (то ест да пуска теми във форума) за това колко скъпа е аналоговата фотография - ясно е било, че се купуват филми, ясно е, че има някакъв харч на средства.
Имам приятел, той обича да снима на филм, даже все се чуди дали да снима на широк формат или на фулфрейм и си купува някакви евтини китайски филми по лиценз на кодак от ибей. Един филм му излизал (може и да бъркам) 3 лв. Той си ги проявява, а след това си вади снимките в банята. Хартията е по-скъпа, но наскоро ми разправяше, че А4 му излиза 1 лев.
На мен на принтера мастилото ми е 80 лв и не зная дали ще стигне за 20 снимки А4.
Вероятно ако идеята е да се снима в малки количества и след това да се вадят снимки, които да са в един добър формат - примерно А4, тогава да се снима с аналогова техника ще е добър вариант. Но да се снима по много и да се сканира в някое фото и да се принтират снимки в малки размери - там филмът издиша жестоко.
Дали е така, не зная. Това е моята гледна точка само. Който има опит и знае, да сподели.
|
|