Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Колко е скъпо?
Автор: odut   
Дата:   15-03-11 07:47

Здравейте,
Отскоро ми се върти из главата да си взема някой Киев 88 или Пентакон 6 да поснимам на лента.Помогнете като ме светнете по финансовата страна на въпроса. Апарата е ясен, там са към 400-500лева. От къде се купуват и колко струват лентите кой и къде ги промива и за колко пари? Ще съм много благодарен и за скенер да дадете мнение. Абе въобще интересува ме колко ще ми струва и какъв ще ми е разхода след като един път си взема апарат и скенер.

Отговори на това съобщение
 Re: Колко е скъпо?
Дата:   15-03-11 08:46

Снимал съм доста с Зенит и затова съм се спрял на широк формат.
Искам да се насладя на професионална техника макар и от 60-те 70-те години на 20век.

Автор: BoneFletcher   
Дата:   15-03-11 09:22

---

( чел - недочел )

Публикацията е редактирана (15-03-11 09:26)

Дата:   15-03-11 09:39

BoneFletcher
Какво искаш да кажеш или се правиш на оригинален?

Автор: ksietta   
Дата:   15-03-11 09:52

Кажи от кой град си.

Автор: momo81   
Дата:   15-03-11 10:05

http://photofilm.org/
ето тук може да се информираш по-подробно, хората са учтиви и ще ти помогнат с каквото могат

Публикацията е редактирана (15-03-11 10:06)

Автор: xamlet   
Дата:   15-03-11 10:13

За 400-500лв аз лично бих си търсил Мамия с220 или с330 далеч пред пентакона и киев-а.

Автор: BoneFletcher   
Дата:   15-03-11 10:45

// odut
//
// BoneFletcher
// Какво искаш да кажеш или се правиш на оригинален?

"( чел - недочел )" се отнася до мен - не до теб, защото написах една глупост и точно за да не се правя на "оригинален" си изтрих написаното.

Дата:   15-03-11 11:44

BoneFletcher помислих, че ще се отклони темата още от първия пост и за това реагирах така. "Всичко е добре когато свършва добре"[beer]

Иначе съм от В. Търново.
momo81 ще разгледам сайта.

xamlet Киев и Пентакон са само на първо четене иначе се замислям и за Броника, но първо искам да добия представа като цяло.

Автор: dd5   
Дата:   15-03-11 11:53

Извинете, че е извън темата малко но :

какъв смисъл намирате в снимането на филм, а след това да го сканирате ?

ако е за кеф - не виждам по-голям след проявяването да си го сложеш в увеличителя и запретнеш ръкави над ваните [smile] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Дата:   15-03-11 12:00

dd5 това най-вероятно е така, но ми се струват дълбоки води.

Автор: krist   
Дата:   15-03-11 12:04

ще следя темата с интерес, ако се развие, де..

Автор: vrabcho1974   
Дата:   15-03-11 12:19

лента от 36 снимки е окоро 4 лв но проявяването е към 2 лева и по 0,30ст за снимка ако намериш фото да се навие да ги изкара . и повечето случаи снимките са толкова лошо качество нефокусирани и размазани направо ужас това е положението във бургас иначе снимането на лента е невероятно преживяване и голяма тръпка да чакаш да видиш какво е станало

Автор: didesignbg   
Дата:   15-03-11 12:26

То така малко мътно стана. Какво ще снимаш, цветно ч/б, диапозатив/негатив. Искаш да сканираш след това очевидно, ама ти ли или някои друг? Промиването е дейност различна от проявяването, да не стане някоя грешка.

Дата:   15-03-11 12:47

По принцип ме интересува ч/б и имам намерение аз да сканирам.
Мисля, че трябва диапозитив и ме интересува проявяването. Но ако споделите и информация за цветно ще съм благодарен. Абе въобще всяка информация е от полза.

Публикацията е редактирана (15-03-11 13:00)

Автор: harvester_vn   
Дата:   15-03-11 13:27

ЧБ можеш да си го проявяваш и сам. Остава само цената на филмите.

Автор: 3dfen   
Дата:   15-03-11 13:41

Брей толкоз ли не може да се даде един по точен отговор .......

Снимането на филм е СКЪПО удоволствие.

Може би, като начало си вземи един такъв апарат на цена около 200 лв има и по евтини и по скъпи.

Ако можеш свържи се с Гецата той е от Търново и може да ти даде по точно инфо от къде да си вземеш филм

Черно бял филм от 4 лв на форе
Цветен негатив от 6 лв на горе - може и да е
15 лева бройката.

Цветен диапозитив от 5 лв на горе може и 15 и 18 лв за брой.

Проявяване на филми черни и цветни от 3 - 4 лв и от горе.

Диапозитив - 8 лв на брой
Имаше обява, че един колега май беше Цончо от Павликени. той проявява.
Може да се намерят и филми с изтекъл скрок
по 2 - 3 лв бройката. Колкото зая проба.

После проявяване, копиране на снимки.
Хартия, проявител, фиксаж и тн.
И на края нулев или кофти резултат.
Причина не правилно направена експозиция още в началото - при снимането.

За снимане с такива апарати е необходимо знание за що е бленда, що е скорост , светлочувствителност на филма.

За съжаление при филма резултатът се вижда едва при проявяването на лентата и няма начин направените грешки да се оправят.

Абе с две думи ако снимаш на ч/б филм и изкараш 12 читави снимки от него то разходът ще ти е поне 20 лв ма филм. А може и повече + куриери и други разходи.

Автор: asahi   
Дата:   15-03-11 13:45

То скъпото после идва.

Автор: gbrain   
Дата:   15-03-11 17:27

И заради скъпо струващия аналогов процес, в миналото, преди дигиталната ера, фотографите са били по-малко, а дали са били по-кадърни от сега... не знам. Дали ретрото се оценя по-високо, защото е ретро?

Автор: ksietta   
Дата:   15-03-11 18:05

Филмите са ти най-малкия проблем, може и сам да си ги "внесеш" - например: http://www.calumetphoto.com/eng/browse/categories/film/film/negative-film

Но ако нямаш добър обектив, това ще бъде доста безсмислено упражнение. Същото ще стане и с лош скенер. Ако допуснем че намериш някой да проявява качествено. Може да разгледаш в e-bay за апарати, обективи и скенери... Но в крайна сметка ще са нужни доста пъти по 400-500 лева... Ако пък трябва да ги даваш някъде за сканиране... ще ти излезе прекалено скъпо.

За експозицията - аз лично почти нямам брак в това отношение с помощта на един стар светломер... Но за портрети фокусирането не е много лесно - за по-отворените бленди.

Автор: s_l   
Дата:   15-03-11 22:11

За филм, бих те посъветвал да пробваш цветен негатив. Добрите са около 12-16 лева с проявката става 20..

Публикацията е редактирана (17-03-11 18:00)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   16-03-11 01:30

Здравейте,
аз мисля, че вероятно аналоговата фотография надали е толкова скъпа, щом всеки от нас има купчини от снимки, правени му от родителите - никой тогава не се е оплаквал, че фотографията е толкова скъпа, че да се чуди и да прави дискусии (то ест да пуска теми във форума) за това колко скъпа е аналоговата фотография - ясно е било, че се купуват филми, ясно е, че има някакъв харч на средства.
Имам приятел, той обича да снима на филм, даже все се чуди дали да снима на широк формат или на фулфрейм и си купува някакви евтини китайски филми по лиценз на кодак от ибей. Един филм му излизал (може и да бъркам) 3 лв. Той си ги проявява, а след това си вади снимките в банята. Хартията е по-скъпа, но наскоро ми разправяше, че А4 му излиза 1 лев.
На мен на принтера мастилото ми е 80 лв и не зная дали ще стигне за 20 снимки А4.
Вероятно ако идеята е да се снима в малки количества и след това да се вадят снимки, които да са в един добър формат - примерно А4, тогава да се снима с аналогова техника ще е добър вариант. Но да се снима по много и да се сканира в някое фото и да се принтират снимки в малки размери - там филмът издиша жестоко.
Дали е така, не зная. Това е моята гледна точка само. Който има опит и знае, да сподели.

Автор: digitalgab   
Дата:   16-03-11 06:28

Смисълът е да се снима на лайка формат и да се принтира на машина с директно оптично копиране.
Фронтиерата го докарва, но директното е оригинала.

Автор: 3df   
Дата:   16-03-11 08:20

Ей тук една темичка по въпроса:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1103694&t=1103694

Автор: ilcoin   
Дата:   16-03-11 09:46

Филма е краста и забавление в 99% от случаите (изключвам някои пейзажисти и арт-фотографи които после продават принтове). В такъв случай никой не говори за пари, а за удоволствие.

Аз лично също основно снимам на лента в момента. Кефи ме просто ...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »