Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив под наем
Автор: dfxos   
Дата:   21-08-11 18:13

Мисля да си взема обектив под наем, за Никон, ще се ползва за единични дни следващият месец, за документиране на автомобилни състезания.

Кой бихте ми препоръчали, колебая се между 2-та 300мм:

http://magazin.photosynthesis.bg/tehnika_pod_naem.html

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив под наем
Автор: S.Paskalev   
Дата:   21-08-11 18:33

Няма ли да е по- добре 70-200? Или задължително се гонят повечето милиметри? :)
Аз бих избрал, 70-200, защото е по- висок клас, което означава, че има по- бърз автофокус и ще е по- подходящ за хващане на бързо движещи се обекти.

Публикацията е редактирана (21-08-11 18:59)

Дата:   21-08-11 22:35

Ами принципно гоня повече зуум да има, но и цената е от значение, понеже ще трябва да го наема за 4-5 дни което си е около 200лв, иначе другите с АФ доста ли са бавни, понеже събитията са динамични... ?

Автор: vlex   
Дата:   21-08-11 23:23

Обективите са си бавнички (да се чете несветлосилни), мда. При 4 или 5.6 ще си с два пъти по-затворена бленда за фокусиране, което говори автоматично за ходене по мъките... При 2.8 фокусира на хипер светло положение, па после го затваряй ако щеш и на 16.. Да не говорим, че бленда под 8 за по-нисичко исо до към 400 примерно не обещава хубави резултати и скорост над 1/125 до към 1/250та - зависи от осветеността.. Може и до 1/4000 да отпереш ако има ярко слънце.. Въпреки че и "хубави" е относително понятие и не знам какви резултати търсиш.. Може да искаш да правиш леко блърнати кадри - не знам. Иначе за толкова дълго търси VR обектив, демек оптично стабилизиран и аз ти препоръчвам 70-200-ката, независимо колко ненавиждам тоя обектив.. А дали им е бърз АФ чисто като време - нямам си на идея - не харесвам никон и съм снимал само веднъж с 70-200/2.8 вр защото нямаше друго, а ми требеше техника, без да може да се чака.. :/ Резултатът като бързина на фокуса за д300с и 70-200 не беше зле въпреи това, тъй че пробвай него..

Поздрави,
Влад

Автор: vgramatikov   
Дата:   21-08-11 23:25

Фотосинтезис не дават техника под наем вече.

Автор: harvester_vn   
Дата:   21-08-11 23:35

vlex написа:
Иначе за толкова дълго търси VR обектив, демек оптично стабилизиран

Дам... при снимане на автомобилни състезания стабилизацията е много полезна. Почти колкото автоматична писалка при варене на ракия.

Дата:   21-08-11 23:35

Откога? О.О

Дата:   22-08-11 00:18

Е кво прайм тогава, наистина ли не дават техника под наем? Че иначе оставам без дълъг обектив пак... Ами и блърнати кадри ще е добре да има, все пак е състезание, не да стоят като спрели на пистата. Но май няма да мога да намеря обектив. Иначе ми трябва единствено зуум, качеството на изображението на китовия ми харесва, само зуум му трябва. Ето няколко снимки с китовия, на паркинга е добре, но на пистата яко кроп..

http://jdmworks.com/?page_id=1025

Автор: vgramatikov   
Дата:   22-08-11 00:19

Така ми казаха преди две седмици.

Дата:   22-08-11 00:34

http://www.photopavilion.com/?page=Rental

@harvester_vn, нищо не каза...

Дата:   22-08-11 00:42

Аз гледах да е от синтезиса, понеже имат магазин в Стара Загора, но в краен случай, ще накарам да ми донесе приятел от София..

Дата:   22-08-11 00:59

Тия имат и у фелибе дя. Що чак от сф? [smilie11]

Дата:   22-08-11 01:04

Ами понеже останалите хора от екипа, вмомента са в София. На едното събитие, което ще е до Калояново, ще мога да мина сутринта да си взема обектив от Пловдив, за другото, което ще е до Божурище, може би ще успея да мина през София същия ден, но ще има и в Сливен и там може би ще се наложи някой да ми го донесе.

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   22-08-11 01:05

Да вземеш един 70-300 vr, няма да съжаляваш, че са без пари. Фокуса е отличен, цвят и рязкост на високо ниво.
Светлина има, че въпросния никор[smilie3] също да не се забравя, че има прах и пушек, който влиза между лещите[smilie2]

Публикацията е редактирана (22-08-11 01:11)

Дата:   22-08-11 01:12

И аз на него се спрях засега, дано само Синтезиса дават техника по наем, че в Павилиона, го няма. Утре ще звънна един телефон да видим.

Публикацията е редактирана (22-08-11 01:12)

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   22-08-11 01:35

При добро време с този обектив се правят чудеса, до 250 мм е [smilie24] Авто-фокуса реагира на момента[smile]

Публикацията е редактирана (22-08-11 11:11)

Автор: harvester_vn   
Дата:   22-08-11 17:47

vlex написа:
> @harvester_vn, нищо не каза...

Какво искаш да ти кажа? При снимане на бързо движещи се обекти стабилизацията можеш да си я завреш там дето слънце не огрява.

Дата:   01-09-11 16:17

В крайна сметка се оказа, че Синтезиса наистина временно не дават техника под наем, така че се свързах с Павилиона и си избрах за събота и неделя 18-200 [smile]

http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=17&product=5892&show=additional

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »