Автор: ivomorskiya
Дата: 28-06-11 20:39
Снимам с Д90 от година и половина. По едно време - преди около половин година - снимките започнаха да ми "синеят". Но така изглежда само на дисплея на лаптопа. От дисплеят е. На дисплея на апарата нещата са си добре. Настроих си видеото на лаптопа и всичко вече си е фарси. По същото време ми се появи и бекфокус - от тялото (отде се взе само всевишния знае) - пратих го в сервиза и след 3 седмици ми го върнаха перфект. Можеш да имаш отклонения в цветовете от: Автоматичния баланс на бялото - оправя се като се настрои от менюто, "автоматичния баланс" на дисплея - майтапя се - понякога не показва реалните цветове в кадъра, настройките на обработката в джипе-га (ако снимаш така и защо?!), вдигане на чувствителността над 1600 ИСО - цветовете избледняват. Освен това има едно нещенце дето се казва производствени отклонения. Затова аверчетата са сложили всевъзможни настройки - за да може потребителят да си настрои апарата по свой вкус. И още куп причини може да има... Разпечатай снимките, които те съмняват, и ще видиш какво, аджеба, става в действителност. Тази практика да се разглеждат снимките само на монитор е КРАЙНО погрешна! Не знам къде се подвизаваш, но иди до някой фото-център, като си подготвил снимките без да ги обработваш!, дай да ги разпечатат и тогава ще стане ясно къде е проблемата. Успех!
![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|