Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос към снимащите с D90
Автор: kimmik   
Дата:   28-06-11 18:52

Здравейте на всички! Снимам с д90, но ми прави впечатление, че винаги когато имам някакъв наситено червен обект в кадъра, то той оранжавее. Правил съм си много опити с белия баланс, но резултата не е много задоволителен. Не мога да постигна реален червен цвят. Имате ли някакво мнение по въпроса?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос към снимащите с D90
Автор: tantris   
Дата:   28-06-11 18:58

Това все-пак е никон. Иначе в ACR ръчкаш HSL - HUE/Saturation/Luminance на червеното и оранжевото докато се получи.

Автор: erotila   
Дата:   28-06-11 19:19

реалния червен на дисплей ли е или на монитор, калибриран ли ти е фотоапарата, калибрирал ли си снимката , калибрирал ли си системата на която гледаш снимката, с какъв софтуер гледаш снимката, поддържа ли той цветен профил, правиш ли разлика м/у отразена светлина и излъчваща светлина...

ако и кадри пуснеш със "тестовете" нямаш равен

Автор: kvakioh   
Дата:   28-06-11 19:23

"Канон не се справя със зеленото, Никон с червеното"...лаф от достатъчно снимащи и с двете марки.
По принцип и аз съм го забелязал, не снимам с Д90, но има достатъчно случаи.
Все пак ЗАУ-то и обработката са най-големите фактори.

Автор: avasilev   
Дата:   28-06-11 19:28

При мен никога не е имало такъв проблем. Сменил съм 3 Никона и пак не съм го срещал. Това според мен го говорят само собственици на Канон да оправдаят проблема със зеленото и цветовете като цяло. Имал съм Канон проблема си го има, "Вервайте ми".

P.S. Канон гилдията! Готовиииии..... Старт!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   28-06-11 19:34

Снимал съм доста време с Канон, сега снимам с Никон и през цялото време не си спомням да съм имал проблем с цветовете, дължащи се на камерата. По-скоро се е случвало аз самият да омажа нещата с някоя несполучлива обработка.
Относно никонските проблеми с червеното и канонските проблеми със зеленото, цитирани по-горе - според мен това е фолклор. Много по-голяма е разликата между интерпретирането на цветовете при различните предефинирани стилове в една и съща камера или при обработката в DPP/NC NX отколкото между два кадъра, снимани с Никон и Канон съответно в standard с jpg-га на самата камера.

Дата:   28-06-11 19:41

Според вас долните кадри с Никон или с Канон са снимани:

http://hristogeorgiev.eu/images/igallery/resized/2001-2100/DSC_5913-2036-900-800-85.jpg

http://hristogeorgiev.eu/images/igallery/resized/401-500/OFK_Sliven_PFC_CSKA_CB_027-496-900-800-85.j

http://hristogeorgiev.eu/images/igallery/resized/1-100/g_1246185562_IMG_6232-20-900-800-85.jpg

http://hristogeorgiev.eu/images/igallery/resized/2301-2400/DSC_9414-2345-900-800-85.jpg

http://hristogeorgiev.eu/images/igallery/resized/2201-2300/DSC_8744-2241-900-800-85.jpg

Как точно се проявяват "канонските проблеми със зеленото" и "никонските проблеми с червеното"? в конкретни случаи?

Автор: burnmaster   
Дата:   28-06-11 19:43

Всички проблеми според мен идват от неправилна експонация ,неснимане в RAW,ползване на нефирмен конвертор и най-вече кофти обработка.
Никонска е снимката а червеното е истинско колкото и колата.

http://img193.imageshack.us/img193/5251/dsc00092fx.jpg

Дата:   28-06-11 19:59

Значи говоря за снимки без никаква обработка. Така, както се вижда червеното на дисплея на апарата, така се вижда и на монитора.

Автор: vikitovikito   
Дата:   28-06-11 20:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-06-11 20:19

Ей сега, веднага съм се засилил. Благодаря за съвета.

Дата:   28-06-11 20:27

kimmik, ами пусни някой кадър с EXIF, а?

Автор: ivomorskiya   
Дата:   28-06-11 20:39

Снимам с Д90 от година и половина. По едно време - преди около половин година - снимките започнаха да ми "синеят". Но така изглежда само на дисплея на лаптопа. От дисплеят е. На дисплея на апарата нещата са си добре. Настроих си видеото на лаптопа и всичко вече си е фарси. По същото време ми се появи и бекфокус - от тялото (отде се взе само всевишния знае) - пратих го в сервиза и след 3 седмици ми го върнаха перфект. Можеш да имаш отклонения в цветовете от: Автоматичния баланс на бялото - оправя се като се настрои от менюто, "автоматичния баланс" на дисплея - майтапя се - понякога не показва реалните цветове в кадъра, настройките на обработката в джипе-га (ако снимаш така и защо?!), вдигане на чувствителността над 1600 ИСО - цветовете избледняват. Освен това има едно нещенце дето се казва производствени отклонения. Затова аверчетата са сложили всевъзможни настройки - за да може потребителят да си настрои апарата по свой вкус. И още куп причини може да има... Разпечатай снимките, които те съмняват, и ще видиш какво, аджеба, става в действителност. Тази практика да се разглеждат снимките само на монитор е КРАЙНО погрешна! Не знам къде се подвизаваш, но иди до някой фото-център, като си подготвил снимките без да ги обработваш!, дай да ги разпечатат и тогава ще стане ясно къде е проблемата. Успех!
[shtrak]

Автор: Photographer23   
Дата:   28-06-11 21:18

Аз не съм забелязал проблеми с Никон и червеното, снимал съм с D90, D40.. никакви проблеми, на Д90, имаше това с червеното, но беше зададено нещо от настройките, някакъв филтър, нещо такова, но след като го върнах на стандартно, се оправи...

Дата:   28-06-11 21:37

Добре ще пусна някоя снимка, но това ще стане най-рано утре следобед.

Публикацията е редактирана (28-06-11 21:37)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »