Автор: BoneFletcher
Дата: 18-01-11 16:54
Не знам дали не е за клуба, но реших да споделя и да видя какво мислите и вие по въпроса:
Случвало ли ви се е да отидете ентусиазирани в някой магазин, за да си купите бленуваната вещ и да ви кажат "Извинявайте, ама ни е останала само една бройка!"? И сякаш предизвиквайки съдбата, мислейки си най-лошите неща за тази бройка се оказва точно така или нещо друго, но в никакъв случай нещо хубаво. Лошото е, че това не важи само за последната бройка, поне не и за БГ.
Не мисля, че всичко зависи от късмета и вероятността една нова стока да има производствен дефект. Много хора са ми казвали "Стоките на запад са по-качествени!", ама аз не, та не! Но вече си мисля и дори вярвам, че в България се внася масово дефектна или ниско качество стока, независимо каква марка и какво производство, но за сметка на това на цени по-високи от тези в Западна Европа или САЩ.
Впечатленията са ми от всякакъв тип стоки: дрехи, храна и разбира се скъпоструваща техника.
Сега по-конкретно за фотографската техника - от наш известен магазин съм купувал фотоапарат, който в последствие даде дефект - както и да е, от ПанСервиз ми оправиха проблема "само за един месец". Отивайки да купя конкретни нови обективи се оказват или мръсни ( пръсти и прах между лещите ) или с малки странни точки на някоя от лещите, при което продавачът ми казва: "Ама няма проблем, такава е технологията при производството на тези скъпи обективи, че се получават такива неща. Не влияе на снимките!".
Падна ми пердето! Реших да пробвам от чужбина. Досега съм купил 1 доста скъп фотоапарат и 2 доста скъпи обективи.
Защо всичко им беше перфектно?
Защо бяха по-евтини?
Защо изобщо да пазарувам от БГ?
|
|